yamaha_srpen_skutry




Novinky Aprilia 2010

Hlavním hitem expozice Aprilie bohužel zůstala sériová verze superbajku RSV4R. Proč bohužel? Všichni totiž byli natěšení na nové Tuono se stejným motorem V4. Dobrou zprávou ovšem jsou inovace cenově motocyklů střední třídy, které jsou u nás tolik populární - Aprilie Shiver a Dorsoduro Factory.

Aprilia 750 Shiver 2010

Sportovnější, agresivnější, pohodlnější a s větší porcí závodního ducha. Taková by podle vyjádření měla být inovovaná Aprilie Shiver. Vystavená novinka opravdu díky novému štítku vypadá o něco ostřeji. Po stránce ergonomie má Shiver o 5 cm užší sedlo pro lepší pohyb jezdce při agresivnější jízdě - tohe můžu z vlastní zkušenosti potvrdit, první verze měla opravdu až zbytečně velké „křeslo“, které u naháče působilo až příliš usedle a cestovně a dávalo větší smysl ve verzi GT s cestovní polokapotáží.
Se změnou ergonomie souvisí také přepracované stupačky a uchycení stupaček spolujezdce, jiná jsou také řídítka. Poslední inovací jsou módní "okousané" přední brzdové kotouče.

Aprilia Dorsoduro Factory

Dorsodura je neskutečně zábavná motorka s duchem závodního motardu, byť přitom jde o běžný sériový stroj se všemi náležitostmi pro běžný silniční provoz i nízkými náklady na servis. A můžete se spolehnout, že když Aprilia k některému modelu připojí označení Factory, rozhodně nejde jen o pár kosmetických změn.
V případě Dorsoduro Factory se dá vše shrnout do tří slov - odpružení, brzdy a hmotnost. Právě s těmito veličinami si fabrika pečlivou volbou špičkových komponent a využitím karbonových dílů pohrála. Odpružení je nyní plně nastavitelné, radiální brzdy jsou stejně jako u nového Shiveru kombinované se zubatými disky. Nezapomělo se ani na design, červená totiž s karbonem skvěle ladí, ale k dispozici budou i černá či zelená verze.


Aprilia RSV4 R a Aprilia RS 125 Replica SBK

O sériové RSV4 R byl mezi italskými návštěvníky velký zájem, stranou ale nezůstala ani verze Aprilia RS125, kterou pro omladinu výrobce pro příští rok nabídne jako repliku v barvách Maxe Biaggiho.

Aprilia RS 125 Replica SBK
Aprilia RS50 Bianco

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)

Stáhněte si vybrané fotografie na pozadí vašeho PC

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (17x):



TOPlist