ktm_unor




BMW K1600GT a GTL představeno v ČR

Společnost BMW Group ČR ve velkém stylu v klubu Meetfactory představila dvojici nových modelů BMW K1600GT a GTL.

Celá akce byla zahájena pěkně zostra - vystoupením dívčího smyčcového tria. Křehké dívky se na pódiu pěkně rozohnily a publiku zahrály známé rockové skladby v netradičním, ale vydařeném akustickém provedení. Pohledné trio pak na pódiu vystřídala skupina Pyroterra se svou velkolepou ohnivou show. V sále sice ihned stoupnula teplota, z odvážných kousků žonglérů s plameny ale šel občas i mráz po zádech.
No a pak už se všichni dočkali! Krásné hostesky odhalily obě letošní novinky z produkce bavorské firmy - velké šestiválcové cesťáky BMW K1600 ve verzích GT a GTL.
A zatímco zraky všech přítomných poutala černo-stříbrná dvojice mohutných strojů, obě motorky představil Country manager BMW Motorrad CZ/SK Petr König. Ten připomněl, že ačkoliv jsou obě varianty šestiválcového BMW koncipovány především jako pohodlné, výkonné a bezpečné cestovní stroje, verze GT nabízí o trochu víc sportovního charakteru a naopak GTL je zaměřeno především na maximální cestovní pohodlí. Jako velkou přednost BMW K1600 GT/GTL proti konkurenci potom pan König vyzdvihnul adaptivní světlomety se schopností natáčení světel do směru zatáčky, přesně jak už to známe z automobilů.
Nutno podotknout, že BMW se minulý rok jako jedné z mála značek u nás dařilo a zaznamenala dle statistik prodejní nárůst, a i v letošním lednu pomohly celosvětovému meziročnímu nárůstu prodeje právě modely GT a GTL.

Vydařený večer s bavorským cesťákem zakončila módní přehlídka (nejen) motocyklového oblečení BMW. Uvidíme, jaké budou první dojmy při našem redakčním testu.

Informace o redaktorovi

Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (18x):
Motokatalog.cz



TOPlist