yamaha_demo_tour




Rieju nechá fanoušky vybrat design svých nových ostrých endur

O celém tom složitém obchodu už jsme informovali dřív. Nejdříve to vypadalo, že Gas Gas bude celý pod rakouskou KTM, ale potom přišel zvrat a kompletní řada enduro strojů vyvíjených a vyráběných v dílnách Gas Gasu padla do rukou další španělské značky - Rieju. Ta hodlá pokračovat v jejich další výrobě a vývoji a jejich vzhled můžete vybrat i vy.

I v téhle době se ve Španělsku evidentně pilně pracuje na stěhování výrobní linky z továrny Gas Gasu v Gironě do jejího nového, 43 kilometrů vzdáleného, domova ve městě Figueres. A vypadá to, že vše jede podle plánů. Původně jsme informovali o rozjetí výroby v červnu, dnes se hovoří o prvních vyrobených kusech na přelomu května a června. Jako první by z linky měly sjíždět oblíbené dvoutaktní třístovky, ještě pod křídly Gas Gasu nazývané EC. S logem Rieju na plastech se kompletní řada endur bude nazývat MR, což je připomínka úspěšného a oblíbeného modelu MR80 z roku 1984. Rieju MR Racing 300, jak se bude stroj nazývat celým jménem, bude v prodeji jako model 2021, další informace o něm ale ještě nemáme. Rieju ale disponuje duševním i průmyslovým vlastnictvím Gas Gasu, takže se možná dočkáme oproti „Gasíkům“ nějakých vylepšení, která byla připravená v šuplíku.

Gas Gas EC 300 MY19

Se zajímavým tahem přišlo Rieju v otázce vzhledu. Připraveno má celkem 10 návrhů, které už v pondělí 6. dubna ukáže na svém instagramovém účtu. Veřejnost z nich svým hlasováním vybere ten nejlepší a vítězná grafika se pak objeví na plastech nové ostré enduro řady MR. Pokud chcete alespoň malým dílem přispět k motocyklové evoluci, sledujte instagram Rieju.

Informace o redaktorovi

Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Cifa přispěl 3 Kč
FGB přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist