ktm_unor




Nový stroj od Horexu již v listopadu

Historie německé značky Horex připomíná sinusoidu plnou vzestupů a propadů. Společnost založená v roce 1920 byla o necelých 20 let později zasažená válkou, aby se na trh opět dostala v roce 1948. Její pozice na výsluní však netrvala dlouho a Horex opět, a tentokrát na dlouho, zavřel brány v roce 1960.

Po dlouhých 50 letech se v roce 2010 Horex ozval znovu a tentokrát ve velkém stylu. V plánu byl šestiválcový svalnatý naháč VR6, který se jako model 2012 také skutečně dostal do prodeje. Ani tentokrát se však nezadařilo na dlouho a koncem minulého roku, konkrétně v listopadu, se rozšířila další osudová zpráva. Horex propouští všechny zaměstnance a zavírá, VR6 se neprodává.

Tímto krokem se Horex dostal pod ochranu místní finanční správy a začal hon na investora. V letošním únoru se konečně na scéně objevuje firma 3C Carbon Composite Company, která Horex kupuje. Plány, které aktuálně vytanuly, znějí velmi rozumně. Horex chce lehce předělat, můžeme tomu říci „faceliftovat“ model VR6. Zcela zásadním prvkem této obměny je odlehčení, které by mělo přinést zejména lepší jízdní vlastnosti.

Pohonné ústrojí sestávající z vidlicového šestiválce o objemu 1 200 ccm zůstane takřka nezměněno a na přetřes tak přijde hlavně design a už zmíněná hmotnost. V tuto chvíli se musíme spokojit jen s náčrty nového stroje, nicméně první setkání s omlazenou motorkou proběhne již v listopadu v Miláně.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist