yamaha_demo_tour




Husqvarna 900 ccm - nový dvouválec pro ... ?

Husqvarna začala s odtajňováním nového silničního motocyklu pěkně od podlahy - představila nová řadový dvouválec o objemu 900 ccm.

Švédská značka Husqvarna, spadající pod křídla koncernu BMW, už loni na podzim s Mille 3 concept naznačila, že se chce od krosových motorek posunout i na silnice. Husqvarna tuto zprávu oficiálně potvrdila a na výstavě EICMA letos na podzim představí nový motocykl.

Základem by se měl stát čtyřtaktní řadový dvouválec od BMW F800GS, který kluci ze Švédska řádně přepracovali a převrtali. Výsledkem je motor stejné koncepce a objemem 900 ccm. Cílovou skupinou Husqvarny jsou dobrodruzi a cestovatelé, kteří ocení nové silniční enduro, které by mělo zvládat i lehký terén. Z dalších informací známe jen klasické PR zprávy: že nové cestovní enduro bude dostatečně silné, dobře ovladatelné a především bude mít univerzální využití pro každý den.
Dle zákulisních spekulací se zatím mluví o 19palcovém kole vpředu a klasické sedmnáctce vzadu; vpředu by se měla objevit obrácená vidlice a vzadu kyvka; o přenos výkonu na zadní kolo se postará šestistupňová převodovka a řetěz...
V kategorii středních a velkých cestovních endur ale nebude mít nová Husqvarna jednoduchou cestu. Z konkurentů můžu namátkou jmenovat zmiňované F800GS, nový Triumph Tiger 800 XC, KTM 990 Adventure nebo očekávanou novinku Honda Crosstourer.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):
Motokatalog.cz



TOPlist