ktm_unor




KTM 250 Duke v roce 2012

Letos na podzim se představil nejmenší z rodů "Vévodů", KTM 125 Duke, ale my víme, že za rok a půl se na trhu objeví další malý naked-bike - čtvrtlitr KTM 250 Duke.

Malé motocykly byly delší dobu opomíjenou či okrajovou kategorií a místo v této třídě dominantně zabraly skútry. V kubatuře 125 ccm v segmentu naked-bike byla Honda CBF125, Cagiva 125 Raptor nebo Yamaha YBR125. Pak pár méně známých motocyklů, jako je Rieju, Hyosung nebo Kymco... A právě do těchto vod letos zabředlo rakouské KTM, které chce oslovit mladší bikery s modelem 125 Duke.


Generální ředitel KTM, Stefan Pierer, ale médiím potvrdil, že 125 Duke byl pouze první vlaštovkou v rozsáhlejším plánu. Už nyní se pracuje na silnějším modelu 250 Duke, který by ve finále měl zřejmě vypadat stejně, jako současná stodváca, jen bude mít silnější motor. Pierer řekl: "Pracujeme na modelu s jednoválcovým motorem o objemu 250-300 ccm, čtyřmi ventily na jeden válec a dvěmi vačkovými hřídeli."


Vzhledem k řadě výhod pro čtvrtlitrové motocykly v řadě zemí odhadujeme, že se na trhu objeví právě zmiňovaný 250 Duke s výkonem někde kolem 20-25 kW. Připravovaný malý naháč by se měl na trhu objevit za 18 měsíců a bude si brousit drápy na konkurenci v podobě Hondy VTR250 nebo Yamahy YBR250.

Pozn.: ilustrační foto KTM 125 Duke

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)
Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (10x):
Motokatalog.cz



TOPlist