ktm_unor




Nová Suzuki GSX-S1000

Podle fotografií, které pochází z USA nás čeká na podzim premiéra nové Suzuki, která chce konkurovat v zavedené kategorii „streetfighter“.

Nový model je postaven na základu osvědčené Suzuki GSX-R1000, se kterou sdílí rám a motor (řadový čtyřválec o objemu 999 ccm s výkonem 182 koní). Otázkou zůstává, jestli Suzuki odladí motor ve prospěch točivého momentu ve středních otáčkách - stejně jak to udělalo BMW s modelem S 1000 R – (je to více vhodné pro běžné ježdění) anebo půjde cestou EBR 1190SX, která má stejný výkon jako její sportovní varianta.
Podle fotografií navazuje design na model GSR 750, je však agresivnější a pojetím se blíží modelu Z1000 od Kawasaki. Nový model bude mít brzdy Brembo včetně ABS a pravděpodobně také kontrolu trakce. Podle fotek je patrný jiný výfukový systém (důvod je pravděpodobně design nebo jinak vyladěný motor), který kontrastuje s koncovkou u GSX-R1000.
Nové GSX-S1000 zaplňuje v aktuální nabídce prázdné místo a je to první „streetfighter“ od modelu B-King, který Suzuki stáhla kvůli nízkým prodejům. Na trhu ji čeká tvrdá konkurence, kterou by mohla porazit cenou, na tu si však budeme muset počkat až do podzimu.

Informace o redaktorovi

Oliver Trembač - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (20x):
Motokatalog.cz



TOPlist