-
24.2.2020 od Raptile
Zdravíčko pánové, pokud někdo rozumí trochu výfuku mam dilema s výfukem. Jak každý ví tak original je plechový a ty reznou jako prase. Jak jsem kupoval moto tak tam někdo narval nejspíše podomácku udělaný nerez/titan (nepoznám to) výfuk, který uvnitř nemá ani jednu přepážku ani vatu je tam jen děrovaná trubka s 30 dírama nejspíše 6 průměr. Ta trubka je dlouhá 13 cm a celková délka toho konce výfuku je 20cm. Řeším zda rozřezat vyfuk a dat tam aspoň vatu na výfuy nebo to nechat tak nebo udělat přepážku. Motor mam po komplet GO. Jde mi o největší trvanlivost motory na zvuku mi nezáleží.... pokud to ovšem nebude vysavač . Co by jste doporučili? Při renovaci karburátoru jsem použil o trochu větší trysky pro jistotu. Zatím jsem to měl nastartované na volnoběh několikrát ale bez vzduchového filtru..... barva svíce je krasně cihlová.Original vyfuk tam fakt nechcí když mám tento
-
24.2.2020 od Skrunch
Výfuky se obecně "ladí" na výkon v závislosti na směsi ve válci. Pokud tam dal někdo pouze trubku, obvykle se stane, že se Ti zvedne spotřeba (stejně tak i s těma většíma tryskama). Otevřený výfuk se používá na motor s vysokým výkonem, kde potřebuješ výplach spálené směsi. Tam se pouze od toho odvozuje průměr svodů a jejich délka. To Ty a i nikdo jiný tady, ruku na srdce, rozhodně neví . Ta vata o které mluvíš společně s perforovanou trubkou uvnitř funguje jako tlumič - absorpční tlumič. Pokud Ti nevadí kravál, vzhled a výrobek jako takový - neřeš to
-
25.2.2020 od tomrich1
Za mě vyhodit a dát origo.s takovým bastlem je spotřeba nahore ale to není u motorek rozhodující,důležitější je že to nikdy nepojede jak má.s origo to pojede líp ve všech pásmech otáček.pokud chceš ladák tak ladák vyrabeny na tvojí moto,patřičně natryskovat,případně pal.mapa a sportovní filtr.jinak to vůbec nemá smysl.mozna to má podle tebe dobrej zvuk ale to je tak asi všechno.
-
25.2.2020 od Lumen
Urcite spis sezen origo ..nevypada tak strasne(preci jen je vetsina pod plastem) a tomu jednovalci to prospeje..
Doplněno:
Ja tam zadnou vatu nemam :)
27.2.2020 od Lumen
Original výfuk tu mam taky. Je zrezly, ale opravit se určitě da. Rozřezal sem konec výfuku abych zjistil jak je natom uvnitř a nikde žádná vata. Jestli to chápu tak nějaká by tam někde měla byt ne?
Koukám že názory jsou různé zatím jsem se nerozhodl pro který. Počkám jestli někdo nepřijde ještě z něčím :D25.2.2020 od Raptile