Zadní brzda - prošlápnutí

  • 0

    16.7.2024 od MJ76

    Zdravím, několikrát se mi stalo,že jsem při přibrždění z kopce prošlápl zadní brzdu (až na doraz/bez funkce). Vždy to bylo v jízdě z prudkých kopců ve vysokých teplotách (Řecko). Jezdím s manželkou, preferuji brdění předkem, jen v kritických situacích přidávám zdní brzdu. Po chvíli to bylo zase OK. Kapalina DOT4, desky kotouč i odvzdušnění je tam uděláno. Čím to může být?

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (7)
  • 0

    16.7.2024 od Medved

    Uvarena kapalina. Kdy jsi ji naposledy menil? Muze se i stat, ze mas blbe nastavenou vuli na pace zadni brzdy a desticky se ti lehce dotykaji kotouce, tim se ohrivaji, ohriva se i kapalina a pak se to snadneji a drive uvari.

    Doplnit odpověď

  • 0

    16.7.2024 od JiriBN

    Zdar Marku, začni s tím, že po běžný jízdě bez zbytečného brzdění zadní brzdou zkusíš šáhnout na kotouč, pokud bude horký, buď si nevědomky přibržďuješ nohou = seřídit polohu pedálu. Nebo se ti nevrací kapalina přes pumpu do nádobky = problém starých gumových hadic nebo přicpaného přepouštěcího otvoru v pumpě.
    Pokud bude kotouč studený (jen vlažný) tak odmasti kotouč, vyměň brzdovku a kup nové destičky od renomovaného výrobce (Nissin, Brembo, EBC, SBS, Bedndix atd...).

    Doplnit odpověď

  • 0

    16.7.2024 od Hydropes

    Ahoj,

    a já ještě dodám - může být v háji gumička na pístu hlavního brzdového válce (naprasklá, ochozená) => a jak se kapalina zahřeje, neudrží jí a při zabrzdění kapalina proteče zpátky místo toho, aby to začalo brzdit.

    Doplnit odpověď

  • 0

    17.7.2024 od ja1

    Stažený hrot na gumicce v pistku pumpy,

    Doplnit odpověď

  • 0

    17.7.2024 od Pedl

    Může být i vhodné použít DOT 5.1. Já zadní používám na Banditu hodně a taky už se mi ji podařilo uvařit.

    Doplnit odpověď

  • 0

    18.7.2024 od Popcom

    Ahoj....koukni estli Ti zadný kufr nenaráží pri plném zatížení a nerovnostech do brzdového strmene..to se pak umí udelat vůle mezi platnema a kotoučem a první šlápnutí jsou pak prakticky naprázdno

    Doplnit odpověď

  • 0

    24.7.2024 od XJiří

    Zadní brzda se hůře chladí kvůli umístění třmenu nad kyvkou, při použití kufrů je více zakrytý. Účinnost zadní brzdy je u xj 900 nízká proto ji používám minimálně a i přesto jsem ji párkrát uvařil.

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist