Plotna na alu kufr: Plast vs Alu?

• 0

30.12.2024 od Wervin

Dobrý den,

jsem začínajicí motorkář a asi mám divnodotaz, ale zajímalo by mě jaké máte zkušenosti/preferenci a proč?
    Mám Alu top kufr Shad Terra55 a tam mám na výběr buď plastovou (polypropylen) nebo hliníkovou plotnu.
    Kufr má limit 10kg na obou, ten plast je o polovinu levnější a za mě i líp vypadá....k čemu se tedy používá Alu plotna..?
    Předem děkuji za odpovědi.

Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (2)
  • 1

30.12.2024 od zimirekm

Ahoj. Obecne je alu lepsi nez plast. V pripade lehciho padu je po plastu. Alu vydrzi vic. Navic alu se po mirnem padu a ohnuti da narovnat. Plast proste praskne a i kdyz ho slepis, uz nikdy nebude mit takovou pevnost. To same plati i o kufrech. Proto se na velka cendura davaji hlinikove a ne plastove. Hlinikovy kufr po padu srovnas kladivem a jedes dal. Praskly plastovy je ko. Takze chces vydrz, priplat si za hlinik. Jezdis na vylety po okoli a kochaci cesty. Staci ti lacinejsi plast. Trochu vidim i rozdil v uzitnem objemu. Alu jsou takove hranate krabice, plastove vypadaji nekdy na moto lepe. Treba Shad dela jak horni tak bocni kufry, co umi zvetsit objem dle potreby. Alu tohle neumi. Takze musis ty sam rozhodnout. Ale jinak zakladni tva otazka na plotnu je za me alu. Plast nejen ze je mekci, ale i silnejsi na vysku. Takze mas kufr vyse a tim padem se ti zveda teziste moto. Pri plnem kufru to muze byt i presne ta hranice, kdy by jsi moto v krizove situaci udzel, ale prevazilo se a spadlo. Ostatne nejvice padenych moto je prave pri manipulaci se stojanem. Sam si sedni na moto o dva cm vyse a ucitis rozdil v ovladani. A to je stejne, jako pri tluste plastove plotne, kdyz na ni mas plny kufr kramu.

Doplněno:

Jdu do alu, protože mám v plánu cestovat do zahraničí..

30.12.2024 od Wervin

To mi takto stačí. Děkuji :)

30.12.2024 od Wervin

Doplnit odpověď

• 0

30.12.2024 od MMARTINK

klasická alu plotna se používá také k upevnění kufru, černá alu také
    s možností 2 násobného zatížení

Doplnit odpověď

Otázka je již vyřešena.

TOPlist