Naprosto sqělá mašina, s kterou mám plány dlouho vydržet.
Motorka koupena od FIRMA:Moravamotors s.r.o. (Krhová)
Vybíráno z těchto modelů (a proč jsem nekoupil):
Triumph Bonneville 900: Slabší brzdy, trochu slabší motor.
BMW R 1200 R: Drahá a na můj vkus moc elektroniky.
První dojmy - Poprvé jsem se na ni svezl když se v r. 2013 dovezla do ČR a showroomy měly předváděčky. Na živo nádhérný stroj a sotva jsem se rozjel, tak jsem měl pocit že řídím stroj tak o 100 kg lehčí. Krásně se vedla a má nádherně sametový chod motoru. A pak jsem ji vidět o rok později ve slevě a nemohl jsem ani spát. Bylo rozhodnuto.
Motorku bych doporučil pro - Pro lidi co se nehoní za rychlostí a výkonem a naopak si umí užít pohodovou jízdu s větrem ve vlasech. Určitě je to motorka pro ty, co mají rádi klasický vzhled, ale přitom hledají kvalitu, spolehlivost a bezpečnost Jezdí se na ní s lehkostí, takže si myslím že i nováček by ji zvládl bez problémů.
Doplňky na motorce - Padáky, nosič, krytky budíků, občas jezdím s plexi, koncovka výfuku Arrow (úplně ale nejsem spokojen se zvukem, kdyby někdo měl zájem, tak můžu poslat do světa).
Je to krásná klasická motorka s kulatýma analogovýma budíkama, vynikajicím vzduchem chlazeným motorem a přitom moderní včetně brzd s ABS.
Motorka vůbec neláká k divoké jízdě, ba naopak jizda je uvolněná, pohodová, kochací. Motor je hodně pružný a táhne krásně v podstatě z volnoběhu, spotřeba přiměřená (lehce přes 5l). Brzdy výborné, podvozek sedí ani se nehne (je fakt že kochací jízda nemá příliš velké nároky na techniku, ale i tak). Ovladatelnost ukázková, neboli kam se podivám, tam jede. Nejlépe se s ní jezdí po okrskách, ale není problém ani v městě. Na dálnice to už moc neni, za prvé je to nuda a za druhé dost fouká.
Na každodenní ježdění vozím plastový kufr. Původně jsem měl brašnu, ale nějak jsem měl pořád pocit že ji musím ztratit, takže nakonec jsem koupil plotnu a kufr. Snažil jsem se vybrat design, který nebude přiliš moderní, protože to by se tam fakt nehodilo. A natrefil jsem na kufr Kappa, který vyprodávali ze zásob, viz fotky.
Na delší cesty si dávám plexi, nefouká tolik a díky tomu se dá jet i svižnějším tempem.
Na živo je fakt úžasná, viděl jsem na motosalonu. Byla to tam bez přehánění za mě nejhezčí motorka.
Máš to krásné Miro. Sice Honda, ale pěkná.
Zdrávím dalšího příznivce klasických strojů
mám ji taky a taky jsem spokojen
Mam ju aj ja a objednal som si tento silt, lebo mam pocit, ze ma odfukne...