Olej Castrol GPS POWER1 4T 10W-40 (cena do 200 kč) . Výměna, by se měla dělat již po ujetí 3 500 Km, jelikož motorka nemá olejový filtr, ale pouze sítko.
Tentokrát stačí oddělat pravou stranu kapot a vypustíme zespodu šroubem starý olej. Odšroubujeme šrouby z pravého víka (Pozor ne ty další dva, co drží asi čerpadlo chlazení=jdou do něho ty dvě hadice) a skládáme si šrouby, přesně tak, jak odšroubováváme za sebe, aby jsme věděli kam budou zase patřit, jelikož mají rozdílné délky. Vyhneme víko a vypadne na nás ložisko, kterým přitlačujeme spojku, NEZAPOMENOUT vrátit zpátky! Vyndáme síto, profoukneme kompresorem, očistíme,.. a vrátíme, nebo vyměníme za nové. Potom můžeme víko opět zavřít a nebylo by na škodu vyměnit těsnění, ale sám jsem jej neměnil a olej neteče. Na závěr nalijeme nový olej a NEZAPOMENEME vrátit šroub zespodu na své místo! Před výměnou motor zahřejte, aby byl olej řidší a líp se vylíval.
Vlastník | Jackun | |
---|---|---|
Vloženo | 18.11.2011 | |
Aktualizováno | 29.3.2017 | |
Zobrazeno | 2 917x |
Parádní foto a popis, konečně už vím co na mě z tama vyskočí a nebojím se to rozdělat