Klasická - každoroční - výměna oleje, liju Motul 15W-50 a filtr Champion. Zároveň kontrola airboxu, stavu vzduchového filtru.
Proběhla výměna předního kolečka ze 17ti na 15ti zubé - jezdím přes město do práce a trochu mi vadí to spojkovaní, tak by to mohlo trošku pomoct na úkor maximálky - ale o tom to přeci na Tučnákovi ani není, ne?
Řetěz zatím stačí na délku, provoz ukáže jestli bude potřeba ubrat jeden článek kvůli napínání až se začne tahat řetězovka. Jak budu o něco chytřejší, tak dám report jak moc se změnilo chování v nízkých otáčkách, spotřeba, hlučnost atd
Update co se týká 15z primáru - motorka točí o něco málo víc, kdo by to kdy řekl,že? , ale - na dvojku není problém posbírat se v klidu od nějakých 30km/h bez škubání, 6tka na plynulý, ne koule rvoucí, záběr lze od nějakých 95km/h.
Kdo jezdí hodně po městě, tuhle úpravu doporučím, bike se mnohem líp jezdí, člověk tolik nespojkuje. Na dálnici je optimální rychlost tak těch 150+/-, kdy to točí cca 5000rpm. Je to takový kompromis mezi vibracemi a rychlosti. Spotřebu nesleduju do každé decky, ale normálním, ježděním i s 15tkou primárem jsem kolem 7l, podle plynu že jo, není problém jezdit i za víc, dálku o fous min, ale přeci jen je to litr a Tuono není motorka pro toho kdo moc řeší spotřebu
Vlastník | honzaVTR | |
---|---|---|
Vloženo | 17.10.2016 | |
Aktualizováno | 18.3.2021 | |
Zobrazeno | 5 414x |
Ahoj,
mám taky Tuono 2003 a chci se zeptat, jak se změnil projev po výměně pastorku a se kterým konektorem je problém?
Díky Pišta