11.4.2020
Tachometr: 7 600 km
Proběhla montáž zadního tlumiče K-Tech Razor Lite a předních pružin, objednané přesně na mou hmotnost.
Dnes proběhla kontrola nastavení SAG na mou hmotnost 94 kg + něco výbavy. SAG by se měl pohybovat kolem 1/4 až 1/3 z celkového zdvihu (=25-33% zdvihu).
Předek
Zdvih papírově: 137 mm (z toho by tedy mělo být propružení 34-45 mm)
Zdvih na prázdno: 143 mm
Zdvih zatíženo: 102-107 mm
Propružení je 36-41 mm, takže ukázkově nastavené.
Zadek
Zdvih papírově: 130 mm (z toho by tedy mělo být propružení 32,5-43 mm)
Zdvih na prázdno: 472 mm (měřeno od kyvky po blinkr)
Zdvih zatíženo: 430-432 mm
Propružení je 40-42 mm, takže stále v limitu.
Moto bez jezdce se propadne zhruba o 10-15 mm, takže zde zůstává rezerva pro pružení.
Zhodnocení
Z vylepšení jsem nadšenej a rozhodně to nejsou vyhozené peníze (cca 16k). Dnes jsem projížděl mě dobře známý tankodromový úsek, který jsem schválně opakovaně jezdil s orig. pozvozkem a dnes s novým podvozkem K-Tech a se správně nastaveným SAGem. Motorka má konečně stabilní vlastnosti dávající větší jistotu při řízení. Přestala se propadat pod zadkem a přestala se houpat, mnohem lépe "žehlí" nerovnosti. První pocit s tímto podvozkem se dá připodobnit k tomu, jako když si vyměníte staré penumatiky za nové, težkej rozdíl a mnohem lepší ovládání motorky. Druhej pocit bych přirovnal, jako když jsem si kdysi pořídil celoodpružený jízdní kolo a přešel tak z pevného rámu, to kolo byla neuvěřitelná žehlička a to podobné je i teď na motorce. Doporučuju všem bez diskuze.
Vlastník | Joudanee | |
---|---|---|
Vloženo | 18.5.2019 | |
Aktualizováno | 17.4.2020 | |
Zobrazeno | 2 975x |
ten zadni tlumic si odkud objednaval? a je to univerzalni tlumic nebo je to primo na tvou mt09?
1 reakce
www.motonet.cz, koupeno na www.mmb.cz.
Univerzální není, pružiny jsou od výrobce navržené pro mou hmotnost a jízdní styl, to si vyřešíš při objednávce. Je fajn, že tlumič lze nastavovat i na moto bez nutnosti demontáže všeho.