Asi až moc dlouhý jednodenní výlet - 7:45-20:30, 350km, zvláště na neděli. Alespoň vzhledem k počtu navštívených míst. Méně asi více. Příště takový trip dáme na dva dny s přespáním.
1. Zámek Velké Losiny. Placené parkoviště hned u zámku (20 Kč za moto). Bez prohlídky interiérů, pouze zvenčí. Nádvoří je volně přístupné.
2. Červenohorské sedlo. Jak jinak, pěkné cesty, zatáčky, spousta motorkářů... Dali jsme si zastávku na oběd přímo na sedle. Parkoviště je zpoplatněné, píšou jen o platbě za osobní auto, autobus, moto nikde. Lístek jsme si vzali, v restauraci se ptali, ale neví jak je to s motocykly. Ale že motorky stejně projíždějí vedle závory. Tak jsme to nazpět udělali také, místo na projetí je.
3. Jeseník (město). Pouze krátká zastávka v Lidlu na drobné pochutiny, a vyjeli jsme na lázeňskou oblast bez zastávky. Je to ale pěkné prostředí s pěknými výhledy na Jeseníky.
4. Jeskyně na Pomezí včetně prohlídky. Nemají sice tak pěknou krápníkovou výzdobu, ale i tak jsou pěkné.
5. Javorník. Cesta do Javorníku jinak vede pěknou podhorskou krajinou. Opět bez prohlídky zámku, pouze exteriér. Na pěkné travnaté ploše hned vedle zámku je pěkná kavárna a je zde pěkný výhled do dálky - do Polska. Mají zde pávy, kteří jsou jsou až drzí . Evidentně je lákali zmrzliny, možná kornouty, přijdou přímo k tělu.
Po krátkém odpočinku, kávě a zmrzlině návrat domů přes Polsko. Cesta po Polské části, zvláště z města Stronie Slaskie po hranice vede velmi pěknou horskou krajinou.
Celkově velmi pěkná vyjížďka krásnou přírodou.
Zámek Velké Losiny.
Nádvoří zámku.
Kočáry při nádvoří zámku.
Zastávka na Červenohorském sedle.
Před jeskyní.
Náš seper cestovní stroj.
V jeskyni.....
Sojka u jeskyně.
Javorník.
Zámek......
U zámku......
Vyhlídka od zámku.
Naše trasa.
Hezký výlet, byl jsem tam před asi 10 roky na dovolené. Ta místa jsme projeli všechny, a
Jé Javorník V dáli Otmuchowské jezera. Manželka tam měla prarodiče Náměstí prokouklo, zámek též
Pěkný výlet.
Krásné místa