Myšlenka vznikla při cestě s deseti denního moto trampu z jižních Čech, kde křížové toulky s kempů, činily v přestávkách i v jízdě tam max do 200 km./den..Praštěný nápad cesty zpět na ránu přišel kousek u Strakonic. Pár silniček k Bavorovu a v poklidném brzkém dopoledním tempu směřujeme s kolegou k Olomouci. Vedlejší cesty, na
Tábor přes Pacov směr Havl.Brod.. V motání se po kopečcích Žďárských vrchů a silně tetelícího poledního parna rozhicovaný motor začíná chytat roztodivné zvuky
Narvaný páv bagáží tomu rozhodně nepřidává, a i přes snížení už tak mizerné rychlosti to kdesi k Poličce vadne. V odstávce k vychladnutí něco k snědku, preventivně víc oleje ..
Na okreskách pod M.Třebovou v lesních úsecích a pozdního odpoledne už je znatelně chladněji, přes to vyžaduje staruška další pausu, já víc cigaret, kafe a při pohledu prolínajícího oleje přehřáté skříně motoru námět k zamyšlení..Za Brodkem u Konice s posledních vršků sjíždíme na hanáckou placku k Drahanovicím kde se naše cesty rozchází.Poslední společné cigáro a ke svým cílům. Ve smradu spáleného převoďáku z levého válce a symfonii chrastícího středového ložiska kliky, v doprovodu zvonkohry pravděpodobně pístních kroužků škobrstám už za večera k park fermé .. Nejvyšší životní vypětí co jsem s tím kdy za den z vozíkem
ujel.
cca 340.km. Tak tak, že to letos starunka dokodrcala..
Pro zvýšení v pružnosti středního otáčkového pásma, ne za cenu zbytečně vyšších otáček, i kvůli chlazení ?, mě tedy napadlo zrealizovat z dílů 354/360/ částečně i 634 slátaninu
o zvýšeném obsahu vrtáním. Ofrézované horní osazení válců k hlavám s menšími nedoběhy pístů k H.Ú. Korekce časování pracovního zdvihu a komprese je dána podložkou mezi blok a válce. Rozšířené kanály jen v šířce oken, slícovaný blok s písty a válci bez zbytečných hran.. A tak pevně věřím, že v lepším krouťáku na těžší převod to snad bude zlepšovák. Eventuálně k dalším "dálkovým" potulkám
Zprůchodnění výfuků
Doladit písty k válcům
Tak už to jde
Přefutrovaná klika ze šmelcu, za pouhých 5500 kč
stav nájezdu posledního dne s kolegovy BMW
Na hanbě
korekce předstihu - 2.2 před h.ú.
No já bych asi v první řadě sundal ten šusplech....
Ale jinak pěkný mazlení ....
Pěkná práce, dobrý nápad !
zajímavé, jsem zvědav na výskledek