renocar_brezen

• 8
  • 9
  • 10
  • 9.9

Vloženo: 14.04.2025, Uskutečněno: 10.04.2025, Stav tachometru: 16280 km, Zhlédnuto: 94x

V Litoměřicích na výstavě Čech místní dealer měl prezentaci motocyklů CF MOTO a současně i DEMO jízdy. Neodolal jsem a vyzkoušel hned dva stroje a to MT 450 a MTX 800. Hned v úvodu musím nekriticky uznat, že kvalita těchto čínských strojů se nezadá s kvalitou japonské či evropské konkurence a dizajn je velmi povedený. Nejprve tedy MT 450, příjemný posed, krásný zvuk z výfuku, takový jadrný, lehká a jemná spojka, výkon – no nejprve trochu vyplašení že to nejede (jel jsem před tím na GS), ale pak při točení motoru velmi zábavné svezení. Podvozek dobrý, geometrie na moji postavu super, ovládání opět super, brzdy – hlavně přední tupé, bylo třeba větší síly, motor krásně šel do otáček a výkon gradoval. Ale, zas to ale, bylo by potřeba doladění elektroniky ohledně přechodů z plně zavřeného plynu do otevřeného a obráceně, velké cukání, to ze svých motorek neznám. Bylo to zprvu až nepříjemné, pak jsem se přizpůsobil. Po přesednutí na MT X 800 jsem cítil větší váhu, a i horší posed. Motorka se neovládala tak příjemně jak MT 450, na druhou stranu byl lépe odladěn plyn, sice tam to škubání bylo také, ale ne tak výrazné. Motor ve vyšších otáčkách měl síly dost, ale ten průběh takový zvláštní, jako na gumě. Tvrdá akcelerace – nic se neděje jako když natahuješ gumu a pak to vystřelí. Zvláštní. Osobně se mi jelo nakonec celkově lépe právě na té 450, a to především díky posedu a ovládání. Za ty peníze ale výborný kup. Jsou to dobré stroje.

Hodnocení (0x):

Komentáře
elvis78 (275) napsal 15.04.2025 v 10:20

Kdo živí čínu, dělá chybu, je to marný...
až eu průmysl sedne na prdel, my budeme na pracáku a za nás budou dělat úkáčka a filipínci, to je sen jak svině

ndravec (64) napsal 14.04.2025 v 09:05

No, nevím ? kamarád to měl a když to roztřískal a koupil si pořádnýho japonce tak říkal, že teda nic moc motorka. Já bych si koupil a taky jsem si koupil jedině japonce ! Sice byl trochu dražší než tyhle napodobeniny, půl mega, ale jistota a kvalita ! No, každý podle svého a svých možností. No právě,za ty peníze je to co je. Já bych teda do toho nešel. To je pro toho kdo chce jezdit za každou cenu asi ?:(

2 reakce

DejvGSR
DejvGSR 14.04.2025 v 10:34

Ahoj, za ty peníze je více muziky než bys čekal, pokud té motorce dáš co potřebuje, bude sloužit. Měl jsem toho už poměrně hodně a také jsem si toho dost půjčil. Z Japonců jednoznačně vyčnívá Honda, miluji ale Evropu, BMW, Triumph a další stroje. To CF MOTO ale jde tak razantně dopředu, že během deseti let bude technologicky na špičce, a upřímně, asi hodně značek mu bude i patřit. KTM pomalu ale jistě směřuje pod Indická křídla. Takhle, kdyby mi bylo dvacet a něco, myslím si, jednoznačně volba číslo jedna, motorka nová. Na rozježdění a užití opravdu super.

Nejnovější záznamy v deníku
  • DEMO Royal Enfield

Hned druhý den po testování CF MOTO jsem využil DEMO jízd v Praze u Royal Enfield. Vyzkoušel jsem si všechny tři modely, které mě zajímaly. Himalayan 450, Shotgun 650 a hlavně Classic 650 v barvě Vallam Red, na tento str

Typ: Reportáž
    Vloženo: 14.04.2025
    Uskutečněno: 11.04.2025
    Tachometr: 16280km
    Komentářů: 3x
  • Zajetí nových pneumatik

Tak jsem v pátek odpoledne rychle skočil na GS a zkusil, co dělají ty nové gumy. Vyrazil jsem přes Liběchov na Dubou, Doksy a směr Mimoň k Ploučnici. Krátce pak po lese u Pločnice. Nové pneumatiky vzhledem k terénnímu vz

Typ: Vyjížďka
    Vloženo: 05.04.2025
    Uskutečněno: 04.04.2025
    Tachometr: 16280km
    Komentářů: 5x
  • Roční servis

Jak ten čas letí. V dubnu 2021 jsem si pro kluka jel, a máme rok 2025. Přišel čas na roční servis, kluci z CarTeku si pro motorku přijeli a po servisu mi ji zas odvezli dom. Jenom letos nebylo video. :´-( :-D Loni j

Typ: Odborný servis
    Vloženo: 03.04.2025