Tak jsem dala tip na výlet
Vypuštěná Liptovská Mara by mohl být zajímavý pohled, obzvláště po zhlédnutí průvodního videa k její historii. Vlastně jí je letos tolik co mě.
Člověk míní příroda mění, počasí je u ní nevyzpytatelné, prudký vítr a déšť dokonce s možností lokálních záplav.
Takže vedoucí výpravy dal náhradní tip, výjezd k Błędowské poušti a na Rabsztyn cestou zpět kolem Żywiecké přehrady a k mini vodopádu, spíš jezu na Visle.
U přehrady je super cesta plná zatáček snad, co snad, stoprocentně lepších než sedlo, taky tak frekventovaná.
Cestou k poušti je celkem zajímavá asfaltka, D1 ten slavný vlnitý kousek se může jít narovnat studem. Tam to bylo hrbolaté tak že se mi rozpojil výfuk. Vůbec bych se nedivila tomu kdyby to byly žulové kostky zalité asfaltem jak se to občas dělá u nás. Přesto to byl nejzábavnější kus cesty co jsem poslední dobou projela.
Pod Rabsztynem je docela dobrá krčma jen pozor při objednávání, slečna vysklila půl objednávky, takže jsme neplánovaně prodloužili pauzu protože jsme čekali na grilované koleno, z deseti minut bylo dalších 30, ale chuťově stálo za to.
Přesun k přehradě pozvolným tempem se nekonal opravdu to bylo celkem svižné tempo i s nováčkem na silnějším stroji. Zatáčky jsme si užili všichni stejně jako celý výlet.
Samozřejmě nám nemohlo chybět obligátní kolečko díky navigaci, prostě si z nás jako vždy vystřelila. Bez toho by náš výlet nebyl kompletní.
Vlastník | Kočičinka | |
---|---|---|
Vloženo | 13.4.2021 | |
Aktualizováno | 19.1.2023 | |
Zobrazeno | 1 178x |
ahá,už to mám super.
Ale je to i pro mě štreka, ale i výzva
A abych nejel rovně po dálnici tak to je tam a zpět pomalu 900km, tak to asi nedám, i když nikdy neříkej nikdy
1 reakce
To dáš už u Tebe viděla trasu okolo 650 km, esi se nepletu ?
Zátory nevidim, jezera ano, číslo silnice 948 a pak dolů po 946?
1 reakce
Zátor, je u toho Energylandia, po 781, po 948 jsme jeli před dvěma lety tam je to taky zajímavý výhled na vodu
Zajímavá místa, ale od nás 400 km a to je na den moc. Snad víkend...
Ta Liptovská Mara mě taky zajímala, koukal jsem na záběry z drona a stála by za návštěvu. No ale Polsko taky super
A ty zatáčky v okolí Żywiec jsou která silnice? Dík
1 reakce
My jsme jeli od Zátor dolů k jezeru, nenech se zmást mapou, ta silnice není tak rovná a jeden úsek je jen na jedno auto s výhybkami jako na Vranovské přehradě