Tuhle motorku jsme pořídili cca před pěti lety kvůli mně, protože mi ještě nebylo 18 a chtěl jsem jezdit na srazy už na svém.
Motorka koupena od Soukromník - Losiná - Prodejce byl příjemný, ochotný, dalo se s ním rozumně domluvit.
První dojmy - Byla v původním, leč žalostném stavu, ale motor běžel a hlavně - nebyla nikdy napadena kutilem s byla kompletní.
Motorku bych doporučil pro - Pro trpělivé lidi, kterým nevadí, že budou víc spravovat než jezdit.
Nicméně jezdit se na ní nedalo, a tak jsme se pustili s tátou s bratrem do naší již druhé renovace. Na motocyklu jsou nové pouze ráfky, kolena výfuků a potah sedla. Jinak chromý jsou původní, lak nový, motor po kompletní GO. Motor nešel moc do otáček, a tak jsme nechali píst sesoustružit dole o 2 mm a jede jako ďas.
Motorka měla jednu velkou vadu - na levé straně byla na konci ohnutá kyvná vidlice - ohyb byl před dírou pro osu. Sháněl jsem jinou, jenže nesehnal, a tak jsme ji nahřáli až do červena a srovnali palicí. Stejně jsem ale měl strach že tím materiál zkřehnul a jestli se nic nemůže stát. Naštěstí už 3 roky jezdíme a bez problémů, musím zaklepat.
Doteď se mi nedaří utěsnit kolena u hlavy. Mám tam hliníkové těsnění, matice utažené s pořád prská a prská... Už nevím co s tím a nechce se mi tam cpát oranžový silikon. Jestli máte někdo nějaký nápad jak je utěsnit, tak sem s ním.
Také mi pořád zlobilo dobíjení, i když jsem měl zhasnuto, baterie se při jízdě i při stání v garáži vždy vybila. Letos jsem sundal dobíjení a zjistil jsem, že byl ulomený jeden plíšek u kladívka. Spravil jsem ho a funguje bez poruch.
Jinak moto je bez jakýchkoli úprav až na barevnost sedla, které jsem si vybral sám. Jezdí krásně, na 125 z roku 60 i celkem rychle.
Zajímavé je, že tento typ se údajně vyráběl do roku 59, aspoň co jsem já našel, a já mám rok výroby 1960, takže to musí být jedna z posledních.
Nádherný strojek. Palec nahoru!
Jinak kousek azbestové šňůry bych ještě vyhrabal, pokud tam nechceš cpát ty zelené hampejzy, co prodávají na kamna...
Moc pěknej kousek. Gratuluji! AŤ Ti dělá samou radost.
Krasavice.