Nadherna motorka. Kludna, do terenu trosku tazka, ale skuseni jazdci s nou vedia jazdit bomby aj v tazkom terene. Na cestovanie ok, do mesta ok.
Vybíráno z těchto modelů (a proč jsem nekoupil):
KTM 1090 Adventure: nesadla mi, bola prilis velka
První dojmy - Zvuk. Zo vsetkych motoriek co som mal mala tato najkrajsi zvuk. Do ruky padne hned a aj na vysku sa da zvyknut. A je pekna.
Motorku bych doporučil pro - Pre dobrych jazdcov je dobra do terenu. Pre menej skusenych je dobra na vsetko ostatne. Aj na cestovanie vo dvoch.
Doplňky na motorce - Padaky, nosice, Ladeny vyfuk yoshimura.
Ja som prakticky kupil tuto hondu po niekolkorocnej pauze v jazdeni (asi 4 roky, nepamatam presne) a aj ked som tesne pred nou kupil Varadero, to som len doviezol na voziku z Prahy na Kysuce a musel som odcestovat na dlhsie do USA. Varadero tak ostalo v garazi a poctivo ma cakalo. Pred tym som mal Suzuki GS500 - ta bola moja prva.
Tak som tam pozeral nejake masiny a prva volba - podla fotiek a cool faktoru - padla na KTM 1090 Adventure. Nasiel som v okoli len Adventure R a ta bola na mna fakt moc - velka, tazka... nesadla mi.
Po ceste dom som sa este stavil v inom meste u ineho predajcu a on mal tuto hondu vystavenu vonku. Uz ako sme sa priblizovali som zmenil nazor. Potom som sa odviezol a aj zena vedela ze bude nasa.
Pojazdil som na nej velku cast Kalifornie a okolitych statov, pocas covidu to bolo fajn, lebo nikde nikoho nebolo. Cestovanie vo dvoch je fajn, ale Varadero je na dlhe trasy lepsie aj ked je tazsie a starsie (cisto osobny dojem).
Dokupil som padaky, nosice na zadne brasne, drziak na telefon... a to je asi vsetko. Ladak a zadny kufor uz mala
V tomto stave uz vyhovovala na cestovanie. Mimochodom takto vyzeral burning man v roku 2020 - nikde nikto :)
Sem tam som si na nej aj zasiel do OHV parku (offroadove arealy), Aj som si tam zlomil dve rebra a presla ma chut na offroad definitivne.
Tiez to bola prva moja motorka, ktora nemala hlavny stojan, len bocak. Vobec mi ho nebolo treba, ani pri vymene pneumatik.
A ide to aj v predu.
Po skoro styroch rokoch v amerike padlo rozhodnutie sa vratit do europy, nebola to krajina pre nas. Tak som motorku predal.
Koli spominanemu padu som musel zastriekat poskriabane a kupil ju odomna technik v Harley Davidson :)
Na Africu Twin budem vzdy spominat len v dobrom a moj nazor je ze 2017 bol najlepsi rocnik az do dnes. Motorka ma naucila servis, balenie na cesty na lahko, nebat sa vyssich a tazsich motoriek.