Hero na Dakaru ve stejné sestavě jako posledně

Ani letos nebude chybět na Dakaru obří indický výrobce motocyklů Hero. Ve spolupráci s německou firmou Speedbrain vysílá do Jižní Ameriky tříčlenný tým ve složení CS Santosh (Indie), Joaquim Rodrigues (Portugalsko) a Oriol Mena (Španělsko). Vedení týmu je zřejmě s výsledky posledního Dakaru spokojeno, protože do ryze peruánského závodu přihlásilo navlas stejnou sestavu jako pro rok 2018.   
 

Hvězdou továrního týmu Hero lze nazvat endurového juniorského mistra světa z roku 2007 a několikanásobného účastníka Šestidenní Oriola Menu. Před rokem byl na Dakaru nováčkem, ale hned při své první účasti vybojoval jednatřicetiletý Španěl skvělé sedmé místo v konečné klasifikaci. "Byl to fantastický úspěch. Vůbec jsem si před startem závodu neuvědomoval, že takové schopnosti v sobě mám," radoval se tehdy v cíli Oriol Mena, který má za sebou 14 sezon v endurovém mistrovství světa a jako Španěl tříkrát vyhrál Šestidenní (2007, 2008 a 2010). Pětatřicetiletý CS Santosh (celým jménem Santosh Chunchunguppe Shivashankar) pojede už pátý Dakar, z toho třetí v barvách Hera. O dva roky starší Joaquim Rodrigues, předloni na Dakaru celkově desátý jako druhý nejlepší nováček, v lednu 2018 ošklivě havaroval a vypadalo to, že už se nikdy na motorce nesveze. Jako zázrakem se ale uzdravil a ve 41. ročníku nejtěžšího závodu světa nebude chybět. Všichni tři závodníci pojedou na motocyklech Hero 450RR Rally.

Dr. Markus Braunsperger, šéftechnolog a vedoucí Hero MotoSports, před odletem do peruánské Limy řekl: „Na Dakar 2019 jsme kompletně připraveni, jsme plní nadšení. Zaměříme se na zlepšení našeho loňského výsledku, ale našim hlavním cílem je rally dokončit. Očekáváme, že Dakar může být svou novou strukturou obtížnější než před rokem. Všechno to bude o navigaci, ta bude důležitá více než jindy. Máme za sebou skvělou přípravu, objeli jsme po závodech téměř celý svět a všude získali povzbudivé výsledky. Bodovali jsme na závodech mistrovství světa Atacama Rally a Desafio Inca, trénink jsme zakončili dlouhým pobytem v dubajské poušti."    

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist