Honda podepsala Corneja, Barreda po operaci

Tým Monster Energy Honda oznámil, že povýšil José Ignacia ‘Nacha’ Corneja, který tak překvapil na letošním Dakaru desátým místem, na oficiálního továrního jezdce. Jeho týmový kolega, španělský jezdec Joan Barreda, se mezitím podrobil operaci.

Třiadvacetiletý Cornejo byl v lednu velkým šokem jubilejního 40. ročníku Dakaru. Na start nastoupil na poslední chvíli, aby nahradil zraněného portugalského mazáka Paula Gonçalvese a měl se hlavně učit. Ale jeho výkony překonaly všechna očekávání. V sedle Hondy CRF450 Rally prokázal neskutečnou rychlost a spolehlivost, problémy mu nedělala ani složitá navigace. Jeho nejlepší výsledek přišel v desáté etapě, kterou dokončil jako pátý, v etapě čtvrté skončil sedmý. Chvílemi držel sedmou příčku průběžné klasifikace, ale do cíle v argentinské Cordobě dojel desátý. HRC jeho podepsáním tak pokračuje ve svém programu vyhledávání mladých talentů, ze kterých snad jednou vyrostou velké hvězdy motoristického sportu.

Chilan pochází z města Iquique, kde se pár etap Dakaru už odjelo. S Hondou nyní podepsal smlouvu na tři roky, která vyprší po Rally Dakar 2021. Letos se mimo jiné zúčastní i Abu Dhabi Desert Challenge, která je součástí mistrovství světa vytrvalostnímch závodů FIM. Nacho Cornejo má už na svém kontě juniorský titul z tohoto seriálu z roku 2016. Mezi jeho další úspěchy patří páté místo na Desafío Ruta 40 a desáté na Atacama Rally v roce 2015. V rally soutěžích debutoval v roce 2012 na Desafío Inka, kde zaznamenal druhou příčku.

"Jsem nesmírně šťastný, že jsem podepsal smlouvu s týmem Monster Energy Honda jako jeden z továrních jezdců. Letos na Dakaru jsem měl příležitost stát se součástí toho skvělého týmu, v té době jsem si ale myslel, že jde jen o jediný závod. Nyní jsem získal další motivaci a doufám, že také já budu týmu přínosem. Je to důležitý krok v mé kariéře. O něčem takovém už jsem dlouho snil. Dám do svého dalšího závodění úplně všechno," uvedl mladý jezdec.

Další tovární jezdec Hondy, Španěl Joan Barreda, měl letošní Dakar skvěle rozjetý, ale pak drsně havaroval. Po pádu sice hrdinně pokračoval ve velkých bolestech, ale nakonec vzdal z druhého místa! Už má za sebou úspěšnou operaci nadvakrát zlomeného zápěstí. Prováděl ji prominentní doktor Xavier Mir na klinice Dexeus v Barceloně bez umrtvení! Po úplné rekonvalescenci se Barreda vrátí do přípravy na letošní sezonu.

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist