Nambotin a Cervantes zůstávají po Portugalsku bez porážky

Pořád stejný obrázek, endurové mistrovství světa začíná být trochu nudné. Druhý den Velké ceny Portugalska vyhráli stejní jezdci jako v sobotu, to znamená, že triumfy si připsali Francouzi Christophe Nambotin (E1) a Antoine Meo (E2), stejně jako Španěl Ivan Cervantes (E3). Všichni sedlají stroje KTM.

Seriál FIM Maxxis Enduro World Championship 2014 má za sebou dva úvodní podniky, to jest čtyři závody. A Nambotin se Cervantesem zůstavají bez jediné porážky. Meo v jednom katalánském závodě před 14 dny těsně podlehl svému krajanovi Pierru Alexandru Renetovi na Husqvarně. Jinak je také suverénní a s náskokem vede průběžné pořadí seriálu v kategorii E2. O čem to svědčí? O výlučnosti těchto tří jezdců? O jejich skvělém zázemí ve stanu továrny KTM? Nebo o tom, že ostatní jezdci a týmy jsou o třídu horší? Nambotin před rokem jezdil místo současné E1 kategorii E3 a také tam kraloval. Meo zase získal vloni titul v E1 a po přestupu do E2 dominuje opět. Stejnou převahu přitom vykazuje ve světovém motokrosu stejná stáj Red Bull KTM Factory prostřednictvím Itala Antonia Cairoliho a Nizozemce Jeffreyho Herlingse.
Druhý den GP Polisport of Portugal přinesl sebevědomé vítězství Nambotina, který své soupeře v kategorii Enduro 1 zdrtil o 80 sekund. Stejně jako v sobotu byl opět druhý Fin Eero Remes (TM) a třetí Španěl Cristobal Guerrero na další KTM. „V sobotu jsem se svou jízdou nebyl moc spokojený a chtěl jsem se do dalšího dne poučit z chyb, dnes už to bylo mnohem lepší. Je za námi teprve čtvrtý letošní závod, ale myslím, že situace se pro mne vyvíjí skvěle. Jsem spokojený hlavně s náskokem, který jsem si dnes vyjel, to mi dává do budoucnosti hodně nadějí,” uvedl Nambotin.
Ve třídě E2 spolu bojovali Meo a další Francouz Pela Renet (Husqvarna) až do cíle. Oba nasadili ostré tempo, kterému nikdo ostatní nemohl stačit. Většinu dne vedl Renet, ale Meo nakonec rozhodl skvělý časem na posledním Extreme Testu. Vedoucí jezdec šampionátu vyhrál o čtyři sekundy, třetí místo vybojoval stejně jako v sobotu po zranění lepšící se Ital Alex Salvini na Hondě, který o deset sekund porazil Franouze Johnny Auberta na Betě. „Dal jsem do toho posledního testu úplně všechno a vyplatilo se to. Byl to neuvěřitelný souboj s Pelou, vyvíjeli jsme na sebe dost slušný tlak po celý den. Byl to dost obtížný víkend tady v Portugalsku, a o to víc si vážím dvojitého vítězszví,” smál se v cíli Meo.
Španěl Ivan Cervantes letos jezdí v absolutní pohodě a také v neděli vyhrál lehce, tentokrát s náskokem 17 sekund, který si začal budovat zhruba od poloviny závodu. Pořadí za ním se po sobotě otočilo, druhý byl tentokrát Fin Matti Seistola (Sherco) a třetí ještě loňský junior Australan Matt Phillips (KTM). Rozdíl mezi nimi byl pouhou sekundu. Seistola byl v sobotu čtvrtý, Phillips druhý.  „Kdyby mi někdo před zahájením sezony řekl, že vyhraju první čtyři závody mistrovství světa, nevěřil bych mu. Je to paráda. Podmínky tady byly ale neskutečně těžké,“ tvrdil Cervantes. Seriál FIM Maxxis Enduro World Championship pokračuje v Řecku o víkendu 10. a 11. května.

Výsledky z Portugalska, 2. den

E1
1 NAMBOTIN Christophe FRA KTM
2 REMES Eero FIN TM
3 GUERRERO Cristobal ESP KTM
4 BOISSIERE Anthony FRA SHERCO
5 TARROUX Jeremy FRA SHERCO

E2
1 MEO Antoine FRA KTM
2 RENET Pierre Alexandre FRA HVA
3 SALVINI Alex ITA HONDA
4 AUBERT Johnny FRA BETA
5 BARRAGAN Jonathan ESP HVA

E3
1 CERVANTES Ivan ESP KTM
2 SEISTOLA Matti FIN SHERCO
3 PHILLIPS Matthew AUS KTM
4 CORREIA Luis PRT BETA
5 BELLINO Mathias FRA HVA

Junioři
1 MCCANNEY Daniel GBR BETA
2 REDONDI Giacomo ITA BETA
3 LARRIEU Loïc FRA HVA
4 MCCANNEY Jamie GBR HVA
5 MORI Nicolo ITA KTM

E1, celkově:
1 NAMBOTIN Christophe FRA KTM 80
2 REMES Eero FIN TM 60
3 GUERRERO Cristobal ESP KTM 60
4 BOISSIERE Anthony FRA SHERCO 53
5 TARROUX Jeremy FRA SHERCO 48

E2, celkově
1 MEO Antoine FRA KTM 77
2 RENET Pierre Alexandre FRA HVA 69
3 AUBERT Johnny FRA BETA 58
4 SALVINI Alex ITA HONDA 51
5 SANTOLINO Lorenzo ESP SHERCO 42

E3, celkově
1 CERVANTES Ivan ESP KTM 80
2 PHILLIPS Matthew AUS KTM 64
3 SEISTOLA Matti FIN SHERCO 57
4 BELLINO Mathias FRA HVA 51
5 CORREIA Luis PRT BETA 46

Junioři, celkově:

1 MCCANNEY Daniel GBR BETA 80
2 REDONDI Giacomo ITA BETA 66
3 LARRIEU Loïc FRA HVA 60
4 MCCANNEY Jamie GBR HVA 46
5 MORI Nicolo ITA KTM 46

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist