Den 5: Sedlčanský tým má vítězství na dosah

Jezdcům 86. Šestidenní už zbývá jen sobotní závod ve speciálním motokrosovém areálu a letošní motocyklová olympiáda ve Finsku bude u konce. Nás může velmi těšit, že Husaberg Czech Haruda Team RAC Sedlčany navýšil svůj náskok v klubové soutěži a má tedy i velké šance na celkové vítězství.

Pátý den si jezdci konečně užili po nekonečných lijácích trochu sluníčka, ale pořadatelé museli stejně zrušit pro nesjízdnost první speciální test. V čele obou hlavních soutěží se nic velkého neudálo. V soutěži pokračuje již značně prořídlé pole jezdců. Ve Světové trofeji vedou prakticky od prvních kilometrů Finové před Španělskem a vítězství už jim zřejmě neuteče. Jejich náskok se totiž přiblížil půlhodině. V Juniorské trofeji navýšili své vedení na Švédy Francouzi. Čeští mladíci, jedoucí bez Radovana Míla, kterého zradila převodovka, se propadli na osmé místo. Ještě ve čtvrtek se zdálo, že budou moci bojovat se Španěly o šesté místo, ale v pátek se přes ně přehnali v závěru Šestidenní mimořádně rychlí Italové. Kluci jsou značně nachlazeni, velké problémy na trati zaznamenal v pátek Jakub Šafr. 
„Juniorský team má za sebou pátý den. Jelo se na stejné trati jako den čtvrtý. První časová kontrola byla přeznačená po silnici a na každou časovou kontrolu bylo přidáno přibližně pět minut. Jelo se za oblačného počasí, ale nakonec nepršelo. Jely se pouze čtyři testy, zato velmi těžké na sypkém písku. Milan Engel jel dnes výborně a hlavně v druhém kole dost tahal, Patrik Markvart zajel standartně. Nejvíc smůly měl dnes Jakub Šefr. Na prvním testu zapadl do bláta a ztratil minutu a půl. K tomu přídal ještě jeden pád a na závěr prvního kola měnil preventivně spojku. Tu měnili všichni trofíci, první Švédi a pak většina dalších zemí. Výsledkově nás dnes zřejmě předjedou Italové, na druhou stranu vypadl další Australan a Američan a jedou ve třech. Jednomu Španělovi dost mlátí v yamaze, tak uvidíme, jestli to doveze do cíle. Motorky máme hotové a zítra nás čeká přejezd na závěrečný motokros. Děkujeme za podporu,“ vysvětlil manažer teamu Karel Scheder na webu enduromotosport.com.
Husaberg Haruda Team RAC Sedlčany má velmi  blízko k celkovému vítězstvi v soutěži klubů. A naprosto zaslouženě! Michal Kadleček¨nejenže vede pořadí ve své třídě C3, ale je i nejrychlejší ze všech jezdců klubové soutěže. Zdárně mu ale sekundují i Radek Toman, v C3 pátý a Martin Žerava, celkově v C3 třetí. Při jejich známých motocyklových kvalitách bychom se o jejich vedení ve chvíli, když už je čeká jen motokrosová sobota, neměli obávat. Jejich náskok na druhý tým, švédský West, činí skoro čtyři minuty. Oba další české týmy se shodně posunuly o jedno místo. ENC Racing CZ-MK Jiřetin ve složení Luboš Klimeš, Michal Rudolf a Martin Gotvald už je tak sedmý se ztrátou 54 minut na Kadlečka a spol. a Motosport Bozkov (Jan Kudrnáč, Milan Kurfiřt, Lukáš Hádek) se probil na osmnácté místo. "Klukům se velmi daří. Největší zásluhy má jistě Michal Kadleček, který je první v průběžném pořadí klubáků bez rozdílu kubatur. Samozřejmě jedou všichni kluci velmi hezky, ale bohužel na blátivém povrchu dělají chyby a často padají na měřených úsecích. Cíl bojovat o stupně vítězů se nám zatím daří plnit a všichni doufáme, že vše půjde dál jako do teď. Zítra bude velmi obtížné toto umístění obhájit. Za námi je hned několik švédských teamů které vede legenda Gustavson a ti nám to zadarmo nedají," říká před posledním dnem 2011 FIM International Six Days Enduro (ISDE) manažer sedlčanského týmu Haruda na webu enduromotosport.com.



Pořadí po 5. dnu:

World Trophy

1- Finsko 15:54:36.47
2- Španělsko +27:15.84
3- USA +51:35.11
4- Švédsko + 1:03:53.03
5- Nizozemsko + 1:16:20.93

Junior Trophy

1- Francie 9:59:38.45
2- Švédsko +12:20.34
3- Velká Británie +17:41.89
4- USA + 45:30.60
5- Austrálie + 51:45.56
8- Česká republika (Radovan Míl - už nepokračuje, Jakub Šefr, Patrik Markvart, Milan Engel) +1:09:37.33


Women's World Trophy

1- Francie 10:21:08.54
2- Finsko +1:12:21.91
3- Austrálie +4:20:47.82

Club Team Award

1- Husaberg Czech Haruda Team RAC Sedlčany (Michal Kadleček, Radek Toman, Martin Žerava)      10:37:39.91
2- Team West +3:55.40
3- Wellard Club Team +12:52.62
4- Team Ostra LMS + 15:13.42
5- Team Ostra OMK +15:29.61
7- ENC Racing CZ-MK Jiřetin (Luboš Klimeš, Michal Rudolf a Martin Gotvald) +54:01.20
18- Motorsport Bozkov (Jan Kudrnáč, Milan Kurfiřt, Lukáš Hádek) + 3:15:15.12




Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist