Paráda! Sedlčanský tým vyhrál Šestidenní v soutěži klubů

Dokázali to! Michal Kadleček, Radek Toman, Martin Žerava z Husaberg Czech Haruda Team RAC Sedlčany nezaváhali v závěrečném motokrosu a zvítězili tak v klubové soutěži 86. Šestidenní. V soutěži o Světovou trofej triumfovali domácí Finové, mezi juniory byli nejlepší Francouzi, čeští mladíci skončili osmí.

Poslední den 2011 FIM International Six Days Enduro (ISDE) čekal na zbytek značně prořídlého jezdeckého pole, které na pondělním startu čítalo 360 závodníků z 25 zemí, jen krátký přejezd a pak závěrečný motokros ve speciálním areálu. Jezdci si konečně naplno užili sluníčka, když jim čtyři dny ze šesti propršelo. Ačkoli v motokrosu byly k vidění parádní souboje a spousta kolizí, v čele všech soutěžích se už nic nezměnilo. Ve Světové trofeji vedli prakticky od prvních kilometrů Finové před Španělskem a vítězství už si samozřejmě nenechali ujít, ba naopak jejich náskok se nakonec přehoupl přes půlhodinu. Poté, co Francie, obhájce titulu z posledních tří let, nepostavila do World Trophy svůj tým, protože jejich největší hvězdy se po dohodě se svými továrními týmy zaměřují na konec seriálu mistrovství světa, ostatně nebylo větších favoritů, než Finů. Ti naopak vyslali na tratě družstvo, plné mistrů světa. Španělé, ač měli ve svém středu například Ivana Cervantese nebo Victora Guerrera, na domácí výběr prostě neměli nárok. Třetí místo vybojovali Američané, kteří se opírali o skvělé výkony Kurta Casseliho. Na třetí místo kandidovali Švédové, ale ti doplatili na odstoupení své největší hvězdy Joakima Ljunggrena. Česká seniorská reprezentace na startu potřetí za sebou chyběla.
V Juniorské trofeji rovněž Švédové, kteří po prvních dnech vedli, doplatili na odstoupení jednoho ze svých jezdců. Vítězství tak nakonec spadlo do klína Francouzům, třetí místo si z Finska odvážejí BritovéČeští mladíci, kteří jeli od druhého dne bez Radovana Míla, kterého zradila převodka, skončili na osmém místě. Zopakovali tak úspěch z Portugalska z roku 2009, kdy čeští junioři na Šestidenní startovali naposledy. „Jsme na konci. Kluci dojeli bez problémů. Od osmi hodin je výhlášení a závěrečná párty. Půjdeme fandit klukům z Haruda teamu a nasát tu atmosféru, abychom měli motivaci do další práce. Kluci odvedli dobrou práci a konečné osmé místo bylo maximem, které šlo. Veliké poděkování na závěr všem sponzorům, dárcům do sbírky i všem, kteří nám fandili. Bez Vás by to nešlo. Děkujeme,“ vzkázal do republiky po odjetí závěrečného motokrosu manažer českých juniorů Karel Scheder
No, a to nejlepší na konec. Ačkoli je někdy klubová soutěž trochu v ústraní, supervýkon a fantastický úspěch našeho týmu Husaberg Czech Haruda Team RAC Sedlčany je nezpochybitelný. Trojice Michal Kadleček, Martin Žerava a Radek Toman veze do České republiky zlaté medaile za celkové vítězství v klubových týmech. V posledním motokrosovém testu dokázali ještě zvýšit čtyřminutový náskok na druhý švédský West tým a stali se tak celkově nejlepším českým týmem ve Finsku. Haruda tým tak navázal na úspěch, kterého dosáhl na Šestidenní v roce 2009, kdy také zvítězil. Tehdy jel v týmu namísto Radka Tomana David Čadek. Navíc všichni tři závodníci Husaberg Czech Haruda RAC Sedlčany týmu letos získali zlaté medaile v jednotlivcích, když Michal Kadleček zvítězil ve třídě C3, Martin Žerava v ní dojel třetí a Radek Toman čtvrtý. Aby toho nebylo málo, Kadleček je i nejrychlejším jezdcem v klubové soutěži vůbec! Další český tým ENC Racing CZ Jiřetín ve složení Luboš Klimeš, Michal Rudolf a Martin Gotvald skončil sedmý a Motosport Bozkov (Jan Kudrnáč, Milan Kurfiřt, Lukáš Hádek) se v sobotním motokrosu posunul ještě o jedno další místo na konečnou sedmnáctou pozici. Tak vysoko tento tým v Šestidenních ještě nikdy neskončil. 

Konečné pořadí:

World Trophy

1- Finsko (REMES Eero, SEISTOLA Matti, SALMINEN Juha, MATTILA Jari, SALONEN Valtteri, TARKKALA Marko) 17:11:11.66
2- Španělsko + 30:42.77
3- USA + 54:23.20
4- Švédsko + 1:09:22.57
5- Nizozemsko + +1:22:17.62

Junior Trophy

1- Francie (QUEYREYRE Alexandre, FORTUNATO Benoit, BELLINO Mathias, DUMONTIER Romain) 10:47:34.11
2- Švédsko + 13:13.20
3- Velká Británie + 17:42.39
4- USA + 46:32.76
5- Austrálie + 53:54.30
8- Česká republika (Radovan Míl - už nepokračuje, Jakub Šefr, Patrik Markvart, Milan Engel) + 1:11:55.13

Women's World Trophy

1- Francie (PUY Ludivine, DUFRENE Blandine, BEREZ Juliette) 10:57:22.32
2- Finsko + 1:12:25.96
3- Austrálie + 6:04:16.09

Club Team Award

1- Husaberg Czech Haruda Team RAC Sedlčany (Michal Kadleček, Radek Toman, Martin Žerava) 1:26:17.90
2- Team West + 4:51.32
3- Wellard Club Team + 12:14.42
4- Team Ostra LMS + 15:09.36
5- Team Ostra OMK + 16:32.08
7- ENC Racing CZ-MK Jiřetin (Luboš Klimeš, Michal Rudolf a Martin Gotvald) + 56:15.65
17- Motorsport Bozkov (Jan Kudrnáč, Milan Kurfiřt, Lukáš Hádek) + 3:25:23.70

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):



TOPlist