Ohlasy z pódia motokrosové GP Nizozemska

Velkou cenu Nizozemska v Arnhemu, šestnáctý podnik motokrosového mistrovství světa, vyhrál ve třídě MXGP domácí oblíbenec Jeffrey Herlings (Red Bull KTM Factory Racing). Dvěstěpadesátky se staly kořistí Belgičana Lucase Coenena na tovární Husqvarně. Ohlasy nejlepších jezdců si můžete přečíst v následujícím článku.

Jeffrey Herlings: „Tento týden jsem bojoval s bolavými zády. Bylo to něco, s čím jsem se musel vypořádat: Stárnutí! Dnes to bylo celkem OK. Vítězná bilance 1:1, to bylo to, v co jsem doufal. V první jízdě jsem si špatným startem přidělal práci, ale začal jsem předjídět jezdce před sebou a dostal jsem se až na prvníí pozici..Ve druhé jízdě jsem měl start už  lepší, ale pak jsem málem udělal chybu, naštěstí to na další vítězsví stačilo. Konkurence je tak silná. Jsem super hrdý na další triumf 1-1 , nyní už v pořadí 107. vítězství v závodě Grand Prix. Jsem šťastný a požehnaný.“

Španěl Jorge Prado (GasGas Red Bull Factory), druhý ve třídě MXGP: "Byl to pro mě opravdu pozitivní víkend. Po celou dobu jsem prokázal dobrou rychlost a zvlášť druhou jízdu jsem zajel výborně. Začal jsem kolem třetího nebo čtvrtého místa a cítil jsem se na motorce jistý. Věřil jsem si, že se dokážu dostat dált dopředu. Jen Jeffreymu se podařilo mě nakonec předjet. Měl jsem tam takový choulostivý moment, když přímo přede mnou havaroval jezdec o kolo zpět, což Jeffreymu umožnilo zvýšit jeho náskok. Přesto jsem udržoval tlak a tvrdě tlačil až do konce, i když jsem cítil, že nemohu úplně smazal jeho náskok. Fyzicky se cítím skvěle a všechno vypadá nadějně pro vývoj šampionátu. Teď jsem umazal Timův náskok na pouhých devět bodů, Jsem nadšený a připravený postavit se na start ve Švýcarsku: Pojďme na to!"

Slovivec Tim Gajser (Honda), třetí ve třídě MXGP: "Byl to solidní víkend a rozhodně jsem cítil, že moje jízda byla v Arnhemu mnohem lepší než minule na písku v belgickém Lommelu. Byla to škoda, že jsem v té druhé jízdě udělal chybu, ale se zbytkem závodů jsem spokojený. Bylo dobré získat třetí místo a stát na stupních vítězů. Máme před sebou ještě čtyři podniky MS a já jsem stále ve vedení, takže jsem nadšený, že pojedu na další závod do Švýcarska a předvedu tam další silný výkon."

Lucas Coenen (Nestaan Husqvarna Factory): "Nebyl to nejlehčí víkend, ale nakonec mám na svém kontě skvělý výsledek. Kvalifikační závod jsem začal dobře - potřeboval jsem předjet tři kluky, to jsem udělal a získal pole position! V neděli jsem opravdu moc chtěl vyhrát - moje motivace byla silná. V prvním závodě jsem na startu trefil bránu, ale snažil jsem se ze všech sil, dostal jsem se zpět na druhé místo a pronásledoval jsem Kaye, bylo z toho druhé místo. Ve druhé jízdě jsem potřeboval dobře odstartovat, ale nepodařilo se mi to. Probojovat jsem se zpět na třetí pozici, pak Kay havaroval a já toho hned využil. Nakonec jsem předjel i bráchu Sachu na prvním místě, a pak jsem už jen udržoval tempo až do cíle. Byl to opravdu dobrý víkend, a teď už se všichni soustředíme na Švýcarsko, uvidíme se tam!"

Nizozemec Kay de Wolf (Nestaan Husqvarna Factory), druhý ve třídě MX2: "Jsem trochu zklamaný, že jsem před svými fanoušky nedosáhl vítězství právě na této Grand Prix.  Fanoušci tady byli naprosto úžasní a jsem moc vděčný za jejich podporu po celý víkend. První jízda byla skvělá - perfektní start do závodního dne v mé domácí GP. Ale druhá jízda byla trochu složitější. Řekněme, že ta havárie byla moje chyba, ale jsem opravdu rád, že jsem mohl přivézt motorku domů a získat cenné body do seriálu, který stále bezpečně vedu."

Ital Andrea Adamo (Red Bull KTM Factory Racing), třetí ve třídě MX2:: „Jsem z tohoto víkendu opravdu šťastný. Všichni vědí, že na písku většinou neumím udržet tempo s ostatními, tady musím být realista. Myslím, že jsem se na tomto povrchu už dost zlepšil a je opravdu dobré být tady na stupních vítězů, což se mi v několika náročných GP za sebou nepodařilo. Snažím se podávat svůj nejlepší výkon každý závod, každý víkend."

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist