Ohlasy z pódia MX GP Švédska

Do konce motokrosového mistrovství světa 2024 zbývá poslední pět podniků. Vítězi Velké ceně Švédska, patnáctého podniku seriálu, který se jel v Uddevalle, se stali Španěl Jorge Prado (MXGP) a Belgičan Lucas Coenen (MX2). Ohlasy nejlepších jezdců se dočtete v následujícím článku.

Jorge Prado (GasGas Red Bull Factory): „Byl to pro mě skvělý víkend. Věděl jsem, že musím jet na 100 %, abych se dostal k celkovému vítězství. A to jsem udělal. V prvním závodě jsem si to ztížil velmi špatným startem, ale ve druhém závodě se mi podařilo vyjet z brány v pohodě a tvrdě jsem vjel do první zatáčky. Pak jsem měl moc dobrá a rychlá úvodní kola a závod jsem ovládl. Jel jsem v dobrém tempu a jsem velmi šťastný. Trať byla velmi těžká a chvílemi záludná. Pojďme teď na písek do Nizozemska a doufejme, že tam vyhrajeme další Velkou cenu."

Slovinec Tim Gajser (HRC), druhý ve třídě MXGP: „Chci říct, dnes jsem se cítil solidně. Měl jsem dobrý první závod, udělal jsem jen jednu chybu, když jsem nechal dveře tak otevřené, že mě předjel Jorge (Prado). To byla moje chyba, ale každopádně tempo bylo dobré. Druhý závod byl obtížný, také díky jezdcům o kolo zpět. Párkrát jsem musel dost zpomalit. Ale každopádně, byl to pro mě solidní víkend, mám dobré body do šampionátu a moc se těším na další Grand Prix!“

Nizozemec Jeffrey Herlings (Red Bull KTM Factory Racing), třetí ve třídě MXGP: „V posledním kole jsem vyjel jsem ze zatáčky a před vlnami mě to pořádně nakopalo. Ruka se mi svezla ze řídítek, mám hodně oteklé zápěstí. Ale co se týče závodu, bylo to v pořádku. Měl jsem jen hodně smůly, když Calvin (Vlaanderen) havaroval v kvalifikačním závodě přímo přede mnou a nebylo kam uhnout. První závod jsem měl opravdu dobrý start, ale byl jsem vytlačen z trati,  ztratil jsem mnoho pozic, takže štěstí rozhodně nebylo na mé straně. Ale ve druhém závodě jsem měl dobrou rychlost, takže jsem nakonec získal další pódium, ale pro vývoj šampionátu to nebylo nejlepší. Ale rozhodnuto ještě určitě není."

Lucas Coenen (Naastan Husqvarna): „Samozřejmě, byl to dobrý víkend! Potřeboval jsem se odrazit ode dna a podařilo se mi to. Takže to bylo perfektní. Jel jsem  hladce a na trati jsem si užil spoustu legrace. Nezačal jsem dobře, v sobotu jsem to měl opravdu těžké. Ale dnes jsem všem ukázal, že umím vyhrávat. Zvítězil jsem hned dvakrát. Je to dobrý pocit. Doufám, že takhle budeme pokračovat už za týden v Nizozemsku. V obou jízdách jsem měl dobré starty, a pak už stačilo najít si lepší a rychlejší stopy a předjet Simona.. Trať byla velmi technická a nepředjíždělo se na ni moc dobře.“

Ital Andrea Adamo (Red Bull KTM Factory Racing), druhý ve třídě MX2: „V kvalifikačním závodě  jsem se tolik trápil a neměl jsem v sobě vůbec žádný oheň. Ale dnes v prvním závodě už to bylo lepší. Jezdil jsem tak hladce a tak rychle, že jsem opravdu šťastný. Lucas (Coenen) byl ale příliš rychlý. Ve druhé jízdě jsem měl dobrou bitvu se Simonem (Laengenfelderem), ale pak byl závod docela statický. protože jsem byl druhý a dost daleko od vedení a také Simon byl docela daleko za mnou. Ale bylo to hezké a doufám, že v tomhle stylu budu pokračovat."

 

Němec Simon Laengenfelder (GasGas Red Bull Factory), třetí ve třídě MX2: "Myslím, že tohle bylo těžké, hlavně najít všechny dobré stopy, být vždy perfektní a nedělat chyby,. Stopu jste potřebovali trefit vždy dokonale rovně, jinak hrozil průšvih. Tady na tom kamenitém podkladu je opravdu snadné udělat chybu. Neměl jsem rychlost na to, abych vyhrál, ale myslím, že jsem byl konzistentní a jsem za to rád."

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist