Poslední sezona Kevina Strijbose?

Švédský tým JWR Yamaha Racing usilovně zbrojí na příští sezonu motokrosového mistrovství světa. Nejprve podepsal do třídy MXGP nizozemského veterána Kevina Strijbose, pak přidal do své sestavy  z dvěstěpadesátek přestupujícího Rusa Vselovoda Brylyakova a nakonec ještě i Švéda Antona Goleho.  
 

Třiatřicetiletý Kevin Strijbos od rozpadu továrního týmu Suzuki docela tápe. Letos startoval v barvách týmu Standing Construct KTM a pronásledován zraněními skončil v konečné tabulce mistrovství světa až čtrnáctý. Nejlepší výsledek zajel ve Švýcarsku, kde bral 24 bodů,  na domácím písku v Assenu získal o bod méně. Strijbos, který kdysi působil i na českých tratích, se netají tím, že pomalu přemýšlí o ukončení své bohaté kariéry. Chce se víc věnovat rodině. „Vypadá to, že se kruh uzavře. Svou první sezónu v mistrovství světa jsem začal na Yamaze 125 ccm v roce 2001 a vypadá to, že na Yamaze také skončím,“ uvedl vítěz šesti Grand Prix a vyhlášený specialista na písečné tratě, kterého fanoušci po celém světě znají podle jeho typického startovního čísla 22.

;

„Jsem opravdu rád, že jsem se mohl připojit k týmu JWR Yamaha Racing, jelikož se jedná o mladý, dynamický tým a v případě potřeby jim rád pomohu svými zkušenostmi. Rovněž se těším na jízdu na Yamaze YZ450F, protože jsem na ni slyšel celou řadu pozitivních ohlasů. Nemůžu se dočkat, až se na ni svezu! Samozřejmě, že se budu snažit v příštím roce dosáhnout co nejlepších výsledků,“ sdělil dále Strijbos.

Rus Vselovod Bryljakov letos odjel ve špičkovém týmu Kemea Yamaha Yamalube kvůli vleklým zdravotním problémům jen první polovinu šampionátu dvěstěpadesátek, ve čtvrtém závodě v italském Trentinu byl dokonce třetí ve druhé jízdě. Celkově zakončil sezonu na 22. pozici a kvůli věkovému limitu se musel stěhovat o třídu výš. „Konečně! Jsem nadšený, že mohu oznámit svou novou smlouvu s týmem JWR Yamaha Racing pro sezónu MXGP 2019! Bude to můj první rok ve třídě MXGP a abych byl upřímný, jsem velice nadšený. Po dvou obtížných letech a dvou velkých zraněních není návrat jednoduchý, zvlášť když máte závodit s těmi nejsilnějšími a nejrychlejšími jezdci světa. Nebojím se práce a věřím si. Jsem rád, když můžu říct, že mám kolem sebe lidi, kteří mi tento pocit také dodávají stejně jako motivaci a vůli uspět. Teď je na čase začít plánovat, sbalit si tašky a jet zpátky do Evropy. Moje koleno je na tom každým dnem lépe. Nemůžu se dočkat, až půjdu jezdit na stroji YZ450F,“ řekl nadšený Brylyakov.

Tým JWR Yamaha Racing odjede pouze všechna evropská kola světového šampionátu a také dvě dubnové Grand Prix v Čině. Strijbos a Bryljakov se také představí ve švédském šampionátu, Nizozemec ve třídě MX1, Rus na stroji YZ250F ve třídě MX2. Antona Goleho si manažer týmu Johan Westermark vybral vyloženě kvůli tomu, aby podpořil švédský motokros. I on ale bude mít premiéru v prestižní třídě MXGP, ačkoli toho v mistrovství světa třídy MX2 moc neodokázal. 

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist