To je rychlost: Lieber se už teď upsal Yamaze!

Ti musí tomu mladíkovi opravdu pořádně věřit! Yamaha Motor Europe podepsala už nyní, v době, kdy za sebou nemáme ani polovinu sezony, smlouvu na rok 2016 s Julienem Lieberem. Talentovaný Belgičan pojede v příští sezoně v sedle YZ250F v barvách týmu Standing Construct Yamaha Yamalube.

V červnu jednadvacetiletý motokrosař nyní startuje ve třídě MX2 a dvěstěpadesátku pojede také v příští sezoně. V seriálu FIM Motocross World Championship jezdí už čtvrtým rokem a letos si vybojoval své historicky první podium v závodě mistrovství světa, když skončil druhý v úvodní noční Velké ceně Kataru na okruhu Losail za bezkonkurenčním Nizozemcem Jeffreym Herlingsem a jeho tovární KTM. Belgický tým Standing Construct Yamaha Yamalube manažera Tima Mathyse vůbec ukazuje neskutečný progres, jeho druhý jezdec, Švýcar Valentin Guillod, triumfoval v zatím posledním závodu seriálu, Velké ceně Španělska. Tento jezdec bude ale muset kvůli věkovému limitu na konci této sezony třídu MX2 opustit. K jeho smůle má rozhodující 23. narozeniny už letos v prosinci. Lieber se tak stane zřejmě jedničkou týmu.
„Pracujeme velmi tvrdě na tom, abychom měli motocykly v takovém stavu a tak nastavené, abychom mohli bojovat o příčky nejvyšší. V týmu jsem jezdil už vloni a cítím se v něm opravdu šťastný. Proto jsem velmi rád, že přišlo potvrzení o tom, že spolu budeme pokračovat i v roce 2016. Přesná struktura týmu ještě není rozhodnutá, ale vím, že s jezdci se tady jedná skvěle a s Valentinem si nehrajeme na jedničku a dvojku. Budeme tak pokračovat i dál v této sezoně s přáním udělat vše pro nejlepší výsledky,“ uvedl Lieber, který je po bodových výpadcích v Thajsku a Argentině (vždy jednou nedojel) v tabulce mistrovství světa třídy MX2 devátý. Týmový kolega Guillod se nachází o čtyři místa nad ním.
"Julien odstartoval do této sezony ve velké formě a v sedle Yamahy YZ250F má v sobě hodně potenciálu," okomentoval podpis smlouvy závodní manažer Yamaha Motor Europe Motocross Racing Erik Eggens. "Tým Standing Construct se velmi rychle tlačí do úplné špičky dvěstěpadesátek, jejich vývoj jde rychle dopředu a s jejich vysoce nastavenými standardy si Yamaha nemůže přát lepšího partnera. Myslím, že jsme týmu i Julienovi zařídili excelentní podmínky a dává smysl, že si chceme tohoto talentovaného jezdce už teď pojistit smlouvou na příští rok. Kromě účasti v mistrovství světa se chceme také více zaměřit na seriál mistrovství Evropy."

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist