Jihočeský KP v motokrosu – V Netolicích pořádají čtvrté kolo sezony

Čtvrtý podnik sedmidílného seriálu jihočeského KP v motokrosu se uskuteční na legendární trati Ingilinka v Netolicích tuto sobotu, 1. června. Pořadatelem akce je MSK Netolice.

O body do seriálu se utkají závodníci ve třídách 65+85ccm, Hobby MX2, Hobby MX1, Veterán 40+, Veterán 50+, MX2 a MX1. Na jezdce bude čekat nově naoraná trať, její profil zůstává stejný.

Ve třídě 85ccm je v průběžném pořadí na čele Martin Smolka z MX Teamu Zahrady Maja. Na závodě MMČR v Pacově utrpěl zranění, ale v Netolicích nebude na startu chybět. Druhé místo si pohodlně drží další benešovský jezdec Vojtěch Fanta z ČAM – HT Racing teamu. Mezi jezdci ve zvlášť hodnocené kategorii 65ccm vede Pavel Motis z Moto teamu Excel racing. V kategorii Hobby MX2 si vedení stále drží Josef Oláh z Chrášťovic, na druhé místo se probojoval Miroslav Jackov z Wasps RT. Ve třídě Hobby MX1 využil ve Voticích domácího prostředí Jakub Šimák a dostal se tak do průběžného vedení před svého největšího soupeře Jakuba Párala z MS Kluky.

Třídě Veterán 40+ je to koncert úspěšné dvojice z MMČR této třídy v podání Zdeňka Blábolila z Husqvarna Promoto RT a Vladislava Mužíka z Motosportu Chýnov, na čele už mají velký náskok. Ve třídě Veterán 50+ pak stále vede zkušený Roman Skalka z SMS Střední Čechy před soběslavským Petrem Foglem ze Speed Moto Teamu a mezi zvlášť hodnocenými Veterány nad 60 let zatím jako jediný bez ztráty bodu vede Miloš Neužil z SXS Racing teamu.

Náš tip

Zvláštní ustanovení - zu_sms_jc_2024_netolice.pdf

Ve třídě MX2 (HR Technik cup) je i navzdory absence v posledním závodě stále na čele Rakušan Florian Dieminger z Motosportu Chýnov před novou tváří této kategorie Filipem Křivanem z Husqvarna Promoto RT, který je zároveň i nejlepším jezdcem zvlášť bodovaných jezdců třídy 125ccm do 19 let. V kategorii MX1 (HR Technik cup) je ve vedení seriálu loňský vítěz této kategorie Rudolf Plch z Husqvarna Promoto RT před svým týmovým kolegou Martinem Fiňkem.

Tréninky začínají v Netolicích v 7:45 hodin, závod pak ve 12:30 hodin. Občerstvení bude zajištěno.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist