MS družstev na ledové ploché dráze ovládli Rusové, Češi pátí

V německém Inzellu patřil uplynulý víkend MS družstev na ledové ploché dráze. Na start postavilo své národní družstvo celkem sedm zemí a v sobotu v pět odpoledne začal boj o nejlepší tým planety.

Popravdě, ten nejlepší tým už před závodem znali všichni přítomní na stadionu. Ruská mašina na ledě je známý příměr a ta plochodrážní šlape ještě líp než hokejová. Za dva dny závodění neztratil nikdo ze sborné jediný bod … . Drama ohledně mistra světa tak bylo vyřešené, ale boj o další dvě místa na bedně to patřičně kompenzoval. Po sobotní části nasbírali druzí Rakušané stejný počet bodů jako německý nároďák. Dobrá zápletka směrem k nedělnímu závodu.

Český národní tým obsadil s patnácti body páté místo a na Švédy ztratili tři body. Očekávanou oporou byl Jan Klatovský s jedenácti body. Zbývající body přivezl už jen Andrej Diviš, Lukáš Hutla vyšel naprázdno. U našich kluků, mimo J.Klatovského, je vidět nevyježděnost na tomto typu ledových oválů. Ve světě jsou ledové dráhy vesměs podobné těm škvárovým, to znamená kolem 400 metrů. To prostě náš pořadatel na zamrzlém rybníku nepostaví.

V neděli nadále pokračovala ruská dominance a boj o druhé místo vyšel lépe pro Rakušany, které táhl především Franz Zorn. Našim už se tolik nedařilo a na čtvrté Švédy nakonec ztratili čtrnáct bodů. Konečné páté místo ale uhájili před Finy, kteří se na Čechy bodově dotáhli.

1 – Rusko – 60 bodů
2 – Rakousko – 45
3 – Německo – 41
4 – Švédsko – 39
5 – Česká republika – 25
6 – Finsko – 25
7 – Švýcarsko – 14

Informace o redaktorovi

Michal Kohout - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist