Supersporty na Hungaroringu patřily Igoru Kalábovi

Velice zajímavý průběh měl závod supersportů v rámci úvodního podniku MMČR silničních motocyklů a šampionátu UEM Alpe Adria na maďarském Hungaroringu. Během závodu se několikrát drobně rozpršelo a pak byla jízda dokonce přerušena kvůli oleji na trati. Vítězem se nakonec stal český vicemistr z loňska Igor Kaláb.

Brněnský jezdec před sezonou "přestoupil" z motocyklu Yamaha R6 na Triumph Daytona 675. Na Hungaroringu si v měřených trénincích vyjel čtvrté místo časem 1:53,938 min., když triumfoval bývalý účastník mistrovství světa stopětadvacítek Ital Michele Conti (1:53,037) na hondě týmu Kuja Racing. První řadu ještě doplnili Polák Daniel Bukowski a Rakušan Thomas Berghammer. „Během volných tréninků jsem měl pád zaviněný velmi pomalým jezdcem, který mi vjel do stopy a já se s ním srazil. Motorku jsme ale během pátku dali dohromady. V kvalifikaci jsem si vyjel čtvrté místo, laborovali jsme trochu s pneumatikami. Do závodu jsem si ale věřil,“ uvedl Kaláb, jezdec týmu MF CORSE.
Start se Kalábovi povedl a z tlačenice po první zatáčce odjížděl na vedoucí pozici. „Závod byl doprovázen nepříjemným mrholením, někde mrholilo víc, někde míň. Bylo obtížné volit tempo na takovém povrchu a několikrát jsem dostal smyk zadního kola. Přesto jsem soupeřům ujížděl. Pak byl závod přerušen pro olej na trati a havárii. Toho využil soupeř Conti, který přezul na měkkou gumu, se kterou jel těch zbylých pět kol,“ pokračuje Kaláb. Po vyčištění tratě byl závod znovu odstartován, sprint na zbylých pět kol se již jel za sucha. „Opět jsem vedl, ve třetím kole mě ale předjel Conti na nově přezutých gumách. Věděl jsem, že si ho nesmím nechat ujet, výsledky obou závodů se sčítaly. Proto jsem se ho držel, i když to bylo velmi obtížné, protože jsem měl tvrdší gumu než on. S výsledkem jsem spokojen, dobrý začátek sezóny, motorka jela skvěle, děkuji týmu, mému mechanikovi Tomovi s SKZ moto a sponzorům,“ zakončil své povídání Igor. Za druhým Contim se na třetím místě v hodnocení Alpe Adria umístil Bukowski. Z dalších jezdců z českou licencí byl Jiří Brož na yamaze šestý a Michal Vecko na hondě jedenáctý. Další závod MMČR se jede 22. května na Masarykově okruhu v Brně, Alpe Adria pokračuje už víkend předtím v chorvatské Rijece. Omlouváme se za použití starších fotografií, letošní ještě nemáme k dispozici.


Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist