Moto2 Gresini: Takahashi a Pirro

Mistrovský tým Fausta Gresiniho potvrdil, že v roce 2011 pojede v kubatuře Moto2 v sestavě Japonec Yuki Takahashi a Michele Pirro.

Dvojice Moto2 týmu Fausta Gresiniho je na rok 2011 jasná: Ital Michele Pirro a Japonec Yuki Takahashi budou mít za úkol obhájit titul mistra světa pro tým, který letos získal Toni Elias. 

Oba dva piloti už dnes ve Valencii absolvují úvodní testy. Na značce šasí se nic nezměnilo, i nadále to bude japonská továrna Moriwaki.


24-letý Pirro má sice už zkušenosti ze světa Grand Prix a závodů do 125 ccm, ale v poslední době závodil především v seriálech superstocků v CIV, kdy vyhrál italský šampionát 2007 a 2008, a byl také pátý v mistrovství světa supersportů 2010. Letos dostal Pirro šanci jet jednou v Moto2 a v Aragónu skončil pro Gresiniho na 14. místě, tedy hned při své premiéře bodoval. 


Na rozdíl od Pirra je Yuki Takahashi už zkušeným jezdcem závodů Grand Prix. Po několika závodech na divokou kartu vyhrál od roku 2005 v MS kubatury do 250 ccm dva závody a v roce 2009 vstoupil do MotoGP. Tam ale musel z finančních důvodů uvolnit své místo po sedmi závodech ve prospěch Gaboru Talmacsimu z Maďarska. V letošním roce jezdil 26-letý Japonec na motocyklu výrobce týmu Tech3 a vyhrál v Barceloně a u nás v Brně skončil jako druhý. Sezónu 2010 pak ukončil na 12. místě celkově.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist