Aleix Espargaro podepsal smlouvu s Hondou, bude jejím testovacím jezdcem

Aleix Espargaro se sice rozhodl po letošní sezóně ukončit kariéru, v prostředí MotoGP ovšem zůstane. Honda oznámila, že bude od roku 2025 jejím testovacím jezdcem. Věří, že jí pomůže dostat se opět mezi nejlepší.

O spojení Aleixe Espargara a Hondy se spekulovalo už od května, až nyní však přišlo oficiální oznámení. Spolu se Stefanem Bradlem bude Španěl pracovat na vývoji motocyklu, na němž dokázal Marc Márquez vyhrávat tituly. Honda věří, že s Espargarem, který má velký podíl na vzestupu Aprilie, se jí povede probojovat zpět mezi nejlepší stroje na gridu.

„Těším se na novou kapitolu v mé kariéře. Jsem poctěný, že se mohu připojit k týmu HRC. Udělám všechno pro to, abych mu pomohl dostat se znovu na špičku,“ uvedl Espargaro ve svém prohlášení.

Konec aktivní kariéry oznámil Espargaro na konci května, kdy si pro své oznámení vybral domácí závod v Barceloně. „Bylo to nádherných dvacet let v tomto paddocku a jsem velmi šťastný a hrdý, čeho jsme s Aprilií dosáhli. Zapsali jsme se do historie a na to se nikdy nezapomene,“ řekl jezdec ve své děkovné řeči.

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0 Kč od 0 uživatelů.



TOPlist