Grand Prix Číny MotoGP

Casey Stoner vítězí v závodě Grand Prix Číny, která se v dnešních ranních hodinách našeho času odehrála prakticky bez zájmu domácích fanoušků na okruhu Shanghai.

Australan Casey Stoner zvítězil na technickém, ale rychlém okruhu Shanghai, když využil nejen rychlosti svého motocyklu, ale i své jezdecké umění a chyby Valentina Rossiho. Ten dokončil závod na druhé pozici, na které za vítězným Stonerem zaostal o 3,036 sekundy. Třetím místem se na stupně vítězů konečně dostal americký jezdec John Hopkins, jenž tak pro továrnu Suzuki získal další pódiový výsledek.
Čtvrtá pozice v cíli patřila nejlepší Hondě, kterou přivezl Daniel Pedrosa, pátý byl Marco Melandri. Souboj o šesté místo v posledních kolech rozhodl ve svůj prospěch Loris Capirossi, který v závěru na sedmé místo poslal Chrise Vermeulena a na osmé Randy de Punieta. Devátý byl dnes n Sahanghai Alex Hofmann a desátý Carlos Checa.
Zklamáním bylo pro Colina Edwardse jistě jeho jedenácté místo, na které se propadl po startu z první řady. Ještě více musel být zklamaný i jeho krajan Nicky Hayden, jenž doplatil na neukázněnost Španěla Toni Elíase, jenž Haydena v prvním kole vystřelil mimo trať. Za Haydenem dojel třináctý Sylvain Guintoli, pro kterého to byl naopak nejlepší výsledek jeho krátké kariéry MotoGP. Čtrnáctý dojel závod zklamaný Alex Barros, který také doplatil na pád Toni Elíase, když byl jeho motocyklem vyvezen mimo trať. Alex se však do závodu vrátil s více jak půlminutovou ztrátou, nevzdal se a fantastickými časy postupně zmenšoval svou ztrátu. Pouze vedoucí jezdci a právě Barros se dokázali dostat stabilně svými časy pod 2:01 minuty, což znamenalo, že Barros dojel nakonec patnáctého Kenny Robertse, předjel ho a ještě mu i ujel.
Na čele šampionátu je Casey Stoner (86 bodů), který svůj náskok na druhého Valentina Rossiho (71) zvýšil již na 15 bodů. Třetí je Daniel Pedrosa, který letos získal prozatím 49 bodů.
Další závod se jede již za 14 dnů ve francouzském Le Mans a ti z Vás, kteří nedají přednost závodu 300 zatáček Gustava Havla ho opět mohou sledovat v přímém televizním přenosu několika stanic.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist