Novým generálním ředitelem Yamaha Motor Racing je Paolo Pavesio

Yamaha dnes oficiálně potvrdila, že od 1.ledna 2025 nahradí Lina Jarvise ve funkci generálního ředitele Yamaha Motor Racing, Paolo Pavesio. Jarvis na této pozici působil posledních šestadvacet let a poslední den roku 2024 odstoupí. U Yamaha Motor Racing bude i nadále působit ve funkci poradce.

Lin Jarvis byl do funkce výkonného ředitele Yamaha Motor Racing jmenován v roce 1999. Také jeho přičiněním získala Yamaha osm titulů mistra světa v MotoGP™ v kategorii jednotlivců, šest titulů v rámci poháru konstruktérů a sedm titulů v soutěži týmů.

Paolo Pavesio je bývalý ředitel marketingu a motorsportu společnosti Yamaha Motor Europe (YME). Pod jeho vedením získala restrukturalizovaná divize motorsportu, na níž osobně pracoval, tituly mistra světa ve WorldSBK, EWC a MXGP.

„Osobně i jménem společnosti Yamaha bych chtěl Linovi poděkovat za jeho obětavost a úspěchy v uplynulých šestadvaceti letech,“ uvedl Takahiro Sumi (generální ředitel divize vývoje motoristického sportu). „Jeho nasazení, píle a vůdčí schopnosti byly klíčové pro úspěch Yamahy v MotoGP™ a jsem rád, že budeme mít i nadále přístup k jeho znalostem a zkušenostem.“

„Lina ve funkci výkonného ředitele vystřídá Paolo Pavesio, který do této funkce přináší bohaté zkušenosti získané ve společnosti Yamaha Motor Europe, kde jako ředitel marketingu a motorsportu dovedl týmy Yamaha k titulům mistra světa ve WorldSBK, EWC a MXGP. Těším se, až Paola v lednu přivítám v týmu Yamaha Motor Racing, a jsem přesvědčen, že pod jeho vedením dokáže Yamaha zajistit budoucí úspěch v MotoGP™, o který všichni usilujeme.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist