Zábavný čtvrtek v Mugellu

Tradiční charitativní akce a další věci prožívali jezdci Grand Prix v den před zahájením kvalifikací.

Přípravy na Grand Prix Itálie byly dnes na chvilku přerušené a pozornost fanoušků, hostů, medií a dalších lidí se soustředila na charitativní fotbalové utkání, které zorganizoval tým Pramac, a ve kterém nastoupili nejen jezdci Grand Prix proti výběru novinářů, televizních a mediálních hvězd, ale i fanoušků vybraných ve speciální internetové aukci. Fotbal byl hraný formou jakéhosi turnaje a tým Pramac daroval za každý vstřelený gól částku 60,- € na konto organizace Riders for Health. Gólů padlo celkem 27, když o ten poslední se symbolicky postaral kapitán mužstva jezdců Max Biaggi. Velkým iniciátorem tohoto zápasu byl vedle týmu Pramac i italský rozhodčí Pierluigi Collina, který letos obdržel cenu "Nejlepší fotbalový rozhodčí roku".
"Je dobré se takto uvolnit před tak velkým víkendem a je vždy potěšitelné pomoci organizaci Riders for Health," říkal Max Biaggi. "Jezdci jsou za všech okolností soutěživí, rádi vyhráváme, může to být pro mě i důvod na neděli," zalaškoval Max Biaggi a dodal, že ho čeká těžký víkend, a že je spokojený s dosavadní prácí svého týmu.
Po tomto utkání proběhla úvodní tisková konference, kde kromě Biaggiho promluvil také aktuální vedoucí muž šampionátu Valentino Rossi. "Je opravdu velké závodit doma, ale přináší to i svoje problémy," říkal Valentino Rossi. "Vždy miluji jezdit před mými domácími fanoušky, ale zde je vždy velký tlak ze strany médií, je zde jakási zvláštní pozornost. Ale tak to je a já se proto budu soustředit pouze na nejlepší práci za vítězstvím v závodě."
Své si dnes přidal i Roberto Rolfo, který se společně s dalšími jezdci zúčastnil fotbalového zápasu. "Tento okruh je domácí dráha pro Aprílie, které zde velmi často testují a tak budeme muset přijít na nějaké rychlé nastavení motocyklu pro samotný závod," říkal Rolfo, který chce konečně překazit nadvládu továrny Aprilia na tomto okruhu. "Bude pro mě těžké zůstat s nejlepšími jezdci, ale v posledních závodech jsem ukázal zlepšení, ukázal jsem, že jsem konkurenceschopný. Zřejmě tady budou i moji domácí fanoušci, stejně jako před dvěma roky, kdy jsem zde získal mé první pódium."
Poté co v Jerezu povozil Randy Mamola celebrity na dvousedadlové verzi motocyklu Ducati 999 v plných barvách týmu Ducati Marlboro, dokončila boloňská továrna opravdovou, ostrou verzi stroje Ducati Desmosedici vybavenou sedadlem pro spolujezdci včetně stupaček a dalších nutných věcí (např. madla na nádrži, kterých se musí spolujezdec držet kvůli vyrovnání obrovské síly při akceleraci a neuvěřitelnému tlaku při brždění). Tento stroj si odbude při nedělní Grand Prix, přesněji v přestávce po Warm-Upa, svou premieru.
Továrna Ducati přiveze tento stroj nejen na Velkou Cenu do Mugella, ale i do Barcelony, Donington Parku, Estorilu a Valencie. Na těchto okruzích budou mít možnost vyzkoušet pocit z jízdy na závodním motocyklu vybrané, význačné osobnosti ze světa zábavy, módy, filmu a sportu. Jako pilot tohoto stroje byl vybrán Američan Randy Mamola, který má zkušenosti z takovýchto jízd z podobného motocyklu od továrny Yamaha.
"Minulý pátek jsem motocykl zkoušel na francouzském okruhu Ladoux a bylo to jednoduše fantastické," říká nadšeně Randy Mamola. "Nemohu se dočkat až motocykl vyzkouším v Mugellu a dám svým pasažérům šanci zažít stejné vzrušení."
Motocykl má kromě nezbytných doplňků pro pasažéra, také odlišné tlumiče, nutné pro vyšší váhu dvou pasažérů. Rám a čtyřválcový motor Desmocedici se šestnácti ventily zůstaly shodné se strojem, který používají Troy Bayliss a Loris Capirossi.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist