Mates do závodu ze druhé řady

Druhé kvalifikační tréninky třídy Superstock 1000 a první letošní závod juniorské kubatury Superstock 600 má dnes za sebou jihočeský tým MS Racing z Českých Budějovic.

Druhé kvalifikační tréninky třídy Superstock 1000 a první letošní závod juniorské kubatury Superstock 600 má dnes za sebou jihočeský tým MS Racing z Českých Budějovic. Závod šestistovkové třídy, kde startoval náš zástupce Barry „Bazz“ Burrell z 31. pozice, byl vypsán na 11 kol okruhu Richarda Tormo ve Valencii meřící 4.005
I když jak už je u Barryho zvykem se mu start velice povedl a po průjezdu cílové pásky se pohyboval okolo neuvěřitelného šestého místa, závod pro něho skončil dříve než stihl dokončit 1. kolo. Důvodem byla spálená spojka ze startu.
„ Samozřejmě, že nemám důvod k radosti, závod jsem nedokončil. Nebudu si lámat hlavu nad neúspěchem ve Valencii, teď už se musím soustředit na další závod v Monze. Náš tým udělal po poslední kvalifikaci změny na podvozku mé Hondy, které jsem už bohužel nestihl v závodě vyzkoušet. O to víc se těším do Monzy. “ (Barry Burrell)
Druhá kvalifikační jízda STK1000, která se jela před tímto závodem už pro tým nebyla tak smolná. Richard Cooper se sice z 15. místa propadl na devatenáctou pozici, když svůj čas z pátečního tréninku (1’41.373) už nedokázal zlepšit a zajel (1’41.460). Zato Matěj už od třetího kola jezdil rychleji než v pátek (1’41.249) a s časem (1’40.013) se usadil na 8. místo, což znamená poprvé v jeho kariéře start z druhé řady v evropské sérii Superstocků.
„ Od začátku tréninku jsem se snažil jezdit rychlá kola, jelikož pravděpodobnost deště byla veliká. Podařilo se mi zrychlit, ale ve skutečnosti jsem věřil ještě v lepší čas. Motorka fungovala po celý trénink výborně a nový motor se opravdu osvědčil. Nejrychlejší motorku nemám a asi nikdy mít nebudu, ale nový Fároš je úžasná motorka co se týká jízdních vlastností. Už jsem to někde dneska říkal… na lepší motorce jsem zatím nejel. Trochu mě mrzí pád pár minut před koncem tréninku, který byl naprosto zbytečný a jednoznačně zapříčiněný mou chybou. Zkrátka jsem se snažil jet rychleji, ale upadnout v kole, kdy jsem předjížděl pomalejšího jezdce a čas by stejně za nic nestál, nebylo moudré!“ (Matěj)
Zítra nás čeká v 9:00 Warm-up. V 10:40 závod který je možno sledovat live na www.worldsbk.com nebo na Eurosport 2.

Další fotografie týmu MS Racing naleznete na stránkách: www.msracing.cz

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist