MV Agusta uvolnila Torrese ze smlouvy, ten znovu nahradí Rabata

Španěl Jodri Torres byl jezdcem světového šampionátu superbiků, kde hájil barvy týmu MV Agusta Reparto Corse. V Aragonii poprvé nahradil zraněného krajana Tita Rabata a za jezdce Avintie pojede i tento víkend v Thajsku. Vzhledem k závodnímu programu MotoGP a WSBK došlo po vzájemné dohodě k předčasnému ukončení smlouvy mezi italským týmem SBK a španělským závodníkem.

Jezdec Avintie Tito Rabat měl štěstí v neštěstí v tréninku na britskou Grand Prix. Tam ho ve štěrku únikové zóny srazil nikým neřízený motocykl jednoho z jeho soupeřů a natřikrát mu zlomil nohu. Mohlo to ale dopadnou mnohem hůř. Rabat následně podstoupil operační zákroky, dostal se zpět do Španělska a nyní rehabilituje. Třebaže měl v plánu návrat ještě v Aragonii, zatím to nebude ani Thajsko.

Už celkem nahlas se hovoří, že místem návratu nebude ani Japonsko, takže Jordi Torres, který jel v Aragonii svůj první závod MotoGP s Avintia Racing, by nyní odjel závod v Thajsku, musel by letět do Argentiny, tam absolvovat předposlední víkend sezony WorldSBK a pak zase letět zpět do Japonska, aby mohl závodit v Motegi.

Teď se může Jordi Torres soustředit na závody MotoGP a tým Avintia Racing má jezdce, který dokáže nahradit Tita Raba.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist