Nekolik novinek z WSBK a SSP

Pred poslednimi letosnimi testy superbikovych a supersportovych motocyklu v pristich dnech ve Valencii se udalo par novinek, ktere stoji za pozornost.

Nekolik novinek ze sveta WSBK a SSP
Nova kancelar FG v Praze
Promoter WSBK, tedy FGSport otevrel po Madridu (15 zamestnancu) a centraly Rime svou kancelar i v Praze ! K tomuto otevreni rekl obchodni reditel Maurizio Flammini: "Musime se soustredit na Evropu a dobre vime, ze "vychodni" trh ma stale vetsi a vetsi vahu. Je zde nejvice fanousku a take oficielne prihlasenych silnicnich motocyklu."
José Luis Cardoso do WSBK ?
Spanel José Luis Cardoso dostal nabidku, aby jel za staj DFX - Sterilgarda Ducati WSBK 2005 a nahradil tak zkuseneho Australana Steva Martina, ktery odesel k tymu Foggy - Petronas. Byl by tak v tomto tymu uz tretim pilotem, nebot jak Ital Marco Borciani, tak Portugalec Miguel Praia uz maji s tymem smlouvu.
Haga bude prece jen testovat ?
Tovarna Yamaha je pripravena zaplatit urcitou kompenzacni sumu tymu Renegade Ducati, u ktereho ma Noriyuki Haga az do konce roku platnou smlouvu, aby se mohl japonsky "drifter" jeste pred Vanocemi posadit na M1. Pokud by to neslo, tak by absolvoval japonsky pilot prvni test koncem ledna na Phillip Islandu.
Navrat Fabiena Foreta k Honde
Mistr sveta z roku 2002, Francouz Fabien Foret (30) se po jedne sezone na Kawasaki a jedne na Yamaze, vraci opet na Hondu. V tymu Megabike Honda bude stajovym kolegou Michela Fabrizia.
Jürgen van den Goorbergh bude cervenym
V Monte Carlu zijici "letajici" Holandan Jürgen vd Goorbergh pojede tovarne pripravenou Ducati 749R za tym SLM. Jeho kolegou je pomerne neznamy Ital Andrea Berta (25). A tak bude mit cervena Ducati v sezone 2005 pod smlouvou dva velmi rychle piloty, vzdyt vedle vd Goorbergha povede tento stroj i vyborny Ital Gianluca Nannelli. A ze je tento motocykl konkurence schopny, to dokazal v letosni sezone Lorenzo Lanzi.
Tesne pred podepsanim !
Tesne pred podepsanim je smlouva mezi Pierfrancescem Chilim a rakouskym tymem Honda Klause Klaffenböcka ! V praxi by to znamenalo, ze Chiliho podminka, aby u neho zustali dosavadni mechanici - tj. hlavne byvaly pilot tridy 125 ccm a nyni seftechik Domenico Brigaglia, a nemuseli z Italie. "Opravy po zavodech budou delat moji lide ve Welsu a Brigaglia se nemusi stehovat", vysvetluje sef tymu Klaus Klaffenböck. Jeho stajovym kolegou by se mel stat Brit Chris Burns, jezdil v MotoGP za staj WCM - Harris, kdyz puvodne uvazovany jeho krajan Jeremy McWilliams stale doufa na jedno z volnych mist v MotoGP.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist