jaké máte oblíbené jídlo, co si sebou berete při cestování a pak si to někde uvaříte nebo ohřejete?
Popř. i oblíbené jídlo za studena.
Můžete přidávat i fotky
Jo a není to myšleno, kdo si co dal v restauraci, ale co si kdo někam dovezl a pak to někde při zastávce a nebo stanování v přírodě si připravil (maximálně v kempu).

Naposledy editováno 23.03.2021 22:47:41
(reakce na) jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...
Massakra píše: Tak já nevozím vůbec nic ani ten suchý chléb.
Vždy si zajdu do nějakého restaurantu , nebo na benzinu a když je nouze tak do marketu.
To je taky možnost, ale pokud chce člověk strávit více času někde v přírodě, kde prostě restaurace a benzínky nejsou a nechce jen kvůli jídla spěchat pryč, tak vzít si sebou jídlo je jediná možnost. A taky je to pak větší svoboda pohybu


(reakce na) jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...
Fic6 píše: ..... Roman2bk - moc nechápu tu zavařovačku s okurkama, neřeknu do auta ale na motorku?? :D
Odpověď je jednoduchá, prostě si je někdy vezmu k masu nebo salámu na chuť

někdy mám chuť na ty pikantní

Sklenku samozřejmě zabalím, aby mi v hliníkovém kufru nepraskla.
Naposledy editováno 24.03.2021 20:16:54
(reakce na) jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...
Katanymmk píše: Tohle není špatný. Mám vyzkoušeno. Docela výběr a hlavně je to kompletní jídlo, nemusíš nic dalšího vymýšlet.
https://www.expresme...op/hlavni-chody+c13/
Jo, také to je možnost. Jedna porce 139 Kč, pro porovnání ve Francii jedna 1 kg plechovka s nějakým hotovým jídlem, co stačí ohřát, např. s těstovinami a masem, nebo s různými směsi, která stačí pro 2 lidi tak jsme kupovali za 1, nebo 1,50 až max 2 eura.
Naposledy editováno 24.03.2021 20:14:29
(reakce na) jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...
FXSTC píše: Jelikož nemám zájem o rakovinu prdele, tak v šajzemarketech jedovatej odpad nekupuju. Nemám problém se ráno stavit na trhu pro čerstvý jídlo a večer se najíst v hospodě. Takže nevidím jedinej důvod, proč na moto tahat vařič a kila chemikálií, který by v civilizovaných zemích nežral ani toulavej čokl.
To je taky možnost, v některých zemích je dobré mít místní měnu, protože na malých tržištích karty nevezmu (snad v Norsku, tam berou kartu na vše).
Jen to beru jako náhodu, nevyhledávám to, jako že bych hledání těch trhů věnoval nějak moc času. A ne vždy na ně člověk natrefí.



A doplním: není to tak, že bych nikdy nešel do hospody.
Vlastně bych mohl založit další 2 témata s fotkama,
1. co chutného jsem při cestováíní v hospodách jedl a
2. jaké pivo jsem kde pil (to by bylo takové typické české téma




Některé prostřené kombinace mi připomněly cestování ...
Osobně používám MRE jako balíček poslední záchrany, jinak vozím ovesné kaše, doplnit to ovocem z místních zdrojů kolikrát lze snadno. A ochutnat od místních není nikdy na škodu, jen to chce potom řádně desinfikovat trávicí trakt, čímž se dostávám ke sterilizátoru, tj. slivovici

2 reakcí na tento příspěvek jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...

2 reakcí na tento příspěvek jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...
Nejlíp si to udělat doma, kvalita i cena úplně jinde než kupované...

Naposledy editováno 24.03.2021 21:51:44
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...
Lokomaster píše: To fakt nikdo netaháte sušené hovězí? Naprostá pecka na jakékoliv delší cesty. Skladné, lehké, trvanlivé. Zasytí a tuna bílkovin.
Nejlíp si to udělat doma, kvalita i cena úplně jinde než kupované...
A jak to jíš, jenom za studena? A nebo si to i nějak s něčím ohřeješ?
2 reakcí na tento příspěvek jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...

Já jídlo vozím jen pro případ nouze. Taky preferuju stravování po restauracích, ale čas od času se stane, že člověk hledá místo k ubytování, dorazí někde hladový a potmě, v prdeli světa je všechno zavřeno - a pak přijde železná zásoba vhod.
Takže tahám právě guláš od Pastýřky, malý hranatý luncheon meat který se dá jíst i studený, sušené maso Indiana v sáčku nebo Jihočeské jerky z Billy (nejčastěji obojí). K tomu instant polívky InTaste, kus loveckého salámu a nějakou tu tatranku a čokoládu. Interní desinfekci nepočítám


edit: Sušené maso je taková žvýkačka na kousání, jí se to studené a je to mimořádně skladné a výživné. Kulturisti vědí

Naposledy editováno 24.03.2021 22:11:13
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...

Kilo nebo dvě masa po sušení nabalíš do kompaktního uzavíratelného sáčku a kdykoliv není přísun pořádného jídla, tak to člověk ocení. Tahat to sebou můžeš klidně 14 dní. Vydrží to i mnohem dýl, ale v horku bych to neriskoval. U nás to není pravda moc rozšířené, ale určitě to za to stojí

Naposledy editováno 24.03.2021 22:40:37
2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...
(reakce na) jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...

U Veselý pastýřky kdysi pracovala moje známá. Říkala, že než ji koupilo (myslím) Hamé, že to byla kvalitativní pecka. Pak že už šly výrobky do prdele, ale Hamé značku VP zachovalo kvůli dobrýmu renomé, který si Pastýřka předtím vybudovala. Takže taková marketingová bouda. Je to už ale hodně dávno, už si jen tak na tu story matně vzpomínám. V principu jsem to snad napsal správně.
Dnes bych rozhodně volil Pikok, když už bych musel.
Sušený hovězí je supr.
Samozřejmě se nevyhýbám ani slušné restauraci. Ale to v případě delší cesty, nebo když jsem líný něco chystat. Markety po cestě využívám taky.
(reakce na) jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...
nepirum píše: Protože jezdím pomalu, žeru za jízdy. Kapsy u bundy mám plný oříšků ( směs ). Zasytí to na celej den. Samozřejmě, tejden se to nedá...


2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...

(reakce na) jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...
Lokomaster píše: Roman2bk> jak říká Virago. Je to taková výživná parádní svačinka. Jí se to normálně za studena. Žvýkačka to být nemusí, když se to víc vysuší. Když to dobře nasolíš, tak bych to přirovnal chuťově k brambůrkům z masa ze kterých ti není blbě
Kilo nebo dvě masa po sušení nabalíš do kompaktního uzavíratelného sáčku a kdykoliv není přísun pořádného jídla, tak to člověk ocení. Tahat to sebou můžeš klidně 14 dní. Vydrží to i mnohem dýl, ale v horku bych to neriskoval. U nás to není pravda moc rozšířené, ale určitě to za to stojí
V rodokapsech kovbojové nepoužívali sůl ale střelný prach.

2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...
MartasUS píše: Katanymmk> Vždy když jsem v nějakém krámu s elektronikou tak se vždy mrknu na nějakou tu sušičku. Okukuju a zkoumám, že bych si taky sušil, ale pak mi proběhne hlavou krátký film jak se s tím seru v kuchyni tak odcházím s tím, že si pár pytlíčků prostě koupím bez sraní okolo. Je fakt, že to žvejkám moc rád třeba v práci nebo v autě. je to takový super zobání. Mne by asi lákalo pouze to, že si to ochutíš podle svého a takové to experimentování. Bude to asi i o dost levnější, co?
Na to vysušení masa sušičku nepotřebuješ, stačí trocha místa v ledničce.
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...
1 reakcí na tento příspěvek jídlo - co si vaříte, ohříváte a dalšího jíte při kempování...

obecně na hodně místech se dá najít slušné pivo a navíc si člověk žízní zvykne - třeba Srí Lanka nebyla na pivo nic moc, Vietnam tak nějak normálně (v podstatě jen 4 značky - sever Hanoj, kolem DMZ Hue + ještě jedno v HoiAn a jih Saigon), Jižní Afrika na stejky i pivo super, Ekvádor - obecně v obchodech slabota, ale minipivovary vždy mely nějaké dobré pivo
Důležité je si stejné pivo nedávat v ČR - čanga a tigera jsem v JV asii vypili hromady, ale v ČR to ani jako nostalgie nefunguje
