Jako fakt už to není vtipný, hospody plačou, že lidi nedělaj útraty a kšefty jdou dolů, ale bodejť by kurwa nešly dolů, když za letošní rok jsem snad nenarazil na hospodu, kde bych se dobře najedl a vzápětí se mě nesnažili okrást buď nesmyslným počtem piv, či předstíranou neschopností (ano mnohdy ani není předstíraná) odečíst od sebe dvě položky.
Naposledy editováno 28.03.2012 00:32:23
1 reakcí na tento příspěvek Restauratéři prosím
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Restauratéři prosím
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Restauratéři prosím
Jinak vstřícnost a kvalita obsluhy u me dělaj 50% hodnoceni hospody. Linej, pomalej a neochotnej pingl mi nadobro znechuti celou putiku.
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Restauratéři prosím
2 reakcí na tento příspěvek Restauratéři prosím
2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Restauratéři prosím
Dawe02 píše: Danny350> mas recht, slusnych restauraci u nas malo.
...tak vše zase začíná a končí u peněz..a když vidím co se děle v hospodách tady u nás v okolí,tak se divím,že tam ještě vůbec někdo pracuje a že tam nějaký host vleze......je to začarované kolo bez konce...majitel si vezme vedoucího...ten provozního...ten personál do kuchyně a na plac..pak pomocný personál..těm hovno platí,i když jsou tržby..takže ti to začnou ojebávat,jsou nasraní,šidit a krást..a vše to odskáče host!..takže časem je propustí a vezme další,horší "kopyta"!..nastartuje "nový styl"..a časem to zase se vrátí do starých kolejí!
3 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Restauratéři prosím
2LEKO píše: ...tak vše zase začíná a končí u peněz..a když vidím co se děle v hospodách tady u nás v okolí,tak se divím,že tam ještě vůbec někdo pracuje a že tam nějaký host vleze......je to začarované kolo bez konce...majitel si vezme vedoucího...ten provozního...ten personál do kuchyně a na plac..pak pomocný personál..těm hovno platí,i když jsou tržby..takže ti to začnou ojebávat,jsou nasraní,šidit a krást..a vše to odskáče host!..takže časem je propustí a vezme další,horší "kopyta"!..nastartuje "nový styl"..a časem to zase se vrátí do starých kolejí!
Smutný souhlas...
Ale i v Brně se dají najít výjimky. Dannymu namátkou doporučuju třeba U Starýho Billa- perfektní steakhouse včetně obsluhy, rád tam chodím
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Restauratéři prosím
Bludevil píše: Smutný souhlas...
Ale i v Brně se dají najít výjimky. Dannymu namátkou doporučuju třeba U Starýho Billa- perfektní steakhouse včetně obsluhy, rád tam chodím
..prakticky jsem pořád na cestách a v hospodě skoro každý den!..a třeba hospoda,co fungovala výborně,tak při další návštěvě katastrofa..typické jsou třeba motoresty...tam to platí,že se kvalita snižuje..jasně to DPH a nárust cen potravin a energií,to ovlivňuje,aby udrželi cenu jídel..takže levnější suroviny a menší porce!..ale to se dá přežít a pochopit..když to jídlo je chutné,čerstvé a obsluha příjemná!
..ale když si hospoda hraje na nějaké "VIP" a ještě to stojí za hovno a za moc peněz,tak je to poučení,příště tam nechodit!
..nejlepší jsou nově otevřené hospody..tam se snaží nalákat hosty!...ale i tam časem to vždy trochu kvalitativně klesat!
1 reakcí na tento příspěvek Restauratéři prosím
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Restauratéři prosím
Bludevil píše: Smutný souhlas...
Ale i v Brně se dají najít výjimky. Dannymu namátkou doporučuju třeba U Starýho Billa- perfektní steakhouse včetně obsluhy, rád tam chodím
ano ano- Billa jsem si velice oblíbil....tamní steaky působí jako afrodiziakum
námi oblíbené "Pod lékárnou",K1 na Vinckách,La Patas v Bohunicích,Kiki-Riki v Kohotkách(i když tam se krapet zhoršili)...mám přemýšlet dál?
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Restauratéři prosím
Já to řeším tak, že chodím pouze do pravidelně ozkoušených podniků s konstantní kvalitou a mimo to prostě radši vařím doma, že surovin které si osahám. Protože mě opravdu dovede nadzvednout, když v restauraci zaplatím peníze za něco, co bych se doma styděl předložit...
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Restauratéři prosím
trins píše: ano ano- Billa jsem si velice oblíbil....tamní steaky působí jako afrodiziakum
námi oblíbené "Pod lékárnou",K1 na Vinckách,La Patas v Bohunicích,Kiki-Riki v Kohotkách(i když tam se krapet zhoršili)...mám přemýšlet dál?
Zrovna pod lékárnou mám takový pocit, že jak obsluha vidí že jsi pod parou, natáhnou tě...
proto čistě když chci jen popít a nejíst, chodím do Paterlordu- často tam obsluhují přímo majitelé, což je záruka chování, vždy dobře ošetřené pivo, nečeká se na obsluhu, vstřícný personál
Naposledy editováno 28.03.2012 07:52:03
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Restauratéři prosím
Dawe02 píše: Danny350> mas recht, slusnych restauraci u nas malo.
byl jsem dva dny tam u vás(v asii ) a zdálo se mi,že u vás víc kradou pumpaři než putykáři,narazil jsem na dobrý hospody ale benzín máte drahej jako sviň1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Restauratéři prosím
Bludevil píše: Zrovna pod lékárnou mám takový pocit, že jak obsluha vidí že jsi pod parou, natáhnou tě...
proto čistě když chci jen popít a nejíst, chodím do Paterlordu- často tam obsluhují přímo majitelé, což je záruka chování, vždy dobře ošetřené pivo, nečeká se na obsluhu, vstřícný personál
pocit,nebo se ti to stalo?....já vždy bez problémů
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Restauratéři prosím
trins píše: pocit,nebo se ti to stalo?....já vždy bez problémů
Víš jak v ten okamžik tam si to tak neuvědomíš (= alkohol bůhví proč zhoršuje počty ), ale když pak zjistíš další den že jsi za cca 6 piv a 4 kofoly zaplatil 500 Kč, nějak ti to neštimuje... A myslím že už se mi to tam stalo 2x
Naposledy editováno 28.03.2012 07:56:56
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Restauratéři prosím
Bludevil píše: 2LEKO> Souhlasím.
Já to řeším tak, že chodím pouze do pravidelně ozkoušených podniků s konstantní kvalitou a mimo to prostě radši vařím doma, že surovin které si osahám. Protože mě opravdu dovede nadzvednout, když v restauraci zaplatím peníze za něco, co bych se doma styděl předložit...
...mě baví taky vařit..a jsem schopen udělat prakticky vše...jasně,vše je do diskuse....ale nedovařené brambory nebo mrkev či "přemaštěnou" polévku a okoralý knedlík a maso s "flaksou" poznám bezpečně!
...ale u nás jsou na vesnicích i ty "IV."...a znám pár, kde je to jako "doma"..prostě kvalita,chuť,porce i cena a ochota na jedničku!..ano,typická česká kuchyně,žádné speciality..omáčky,řízek,guláš,sýr,rizoto a pod...najíst a odejít!
trins píše: s tímto nemám problém....asi to fakt bude výběrem hospody. Popravdě a bez mučení se přiznám že do nějakejch putik nechodím...radši si přitlačím a vybírám hospody,případně restaurace,který mají nějakou "kulturu".....a tam se mě ještě nestalo že by mě chtěli natáhnout.....v nějaké čtverce bych se tomu ani nedivil a musí se s tím tak nějak počítat
..za barákem mám hospodu "DOMOV" ..top 10 v ČR!!!
...a tam nešidí..tam normálně kradou!!..opakovaná zkušenost!..jasně je to tam drahé,útraty vysoké,a když je společnost,tak si myslí,že to nějak "projde"!
2LEKO píše: ...mě baví taky vařit..a jsem schopen udělat prakticky vše...jasně,vše je do diskuse....ale nedovařené brambory nebo mrkev či "přemaštěnou" polévku a okoralý knedlík a maso s "flaksou" poznám bezpečně!
...ale u nás jsou na vesnicích i ty "IV."...a znám pár, kde je to jako "doma"..prostě kvalita,chuť,porce i cena a ochota na jedničku!..ano,typická česká kuchyně,žádné speciality..omáčky,řízek,guláš,sýr,rizoto a pod...najíst a odejít!
To na mě jednou v Brně zkoušeli že ta krkovička na talíři co mi donesli je vlastně panenka co jsem si objednal a jen to nepoznám
Máš pravdu, občas jsou ty "poctivé čtyřky" na jídlo na vesnici lepší než rádoby prestižní restaurace ve městě. Zvlášt když si dáš nějakou klasiku jako guláš apod.
1 reakcí na tento příspěvek Restauratéři prosím
Ale když majitelé nedokážou pochopit, že když personál nezaplatí, nebude se chovat jak by měl a navíc jim to tam bude rozkrádat, tak co s nima..
Obsluha by měla být odborník a ne jak je to ted - jen nosítko které odnese jídlo z bodu A do bodu B..
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Restauratéři prosím
Bludevil píše: Víš jak v ten okamžik tam si to tak neuvědomíš (= alkohol bůhví proč zhoršuje počty ), ale když pak zjistíš další den že jsi za cca 6 piv a 4 kofoly zaplatil 500 Kč, nějak ti to neštimuje... A myslím že už se mi to tam stalo 2x
a není to třeba tím že platíš ještě za někoho?
1 reakcí na tento příspěvek Restauratéři prosím
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Restauratéři prosím
trins píše: a není to třeba tím že platíš ještě za někoho?
Nevím. Pokud nadiktuju platím to a to, očekávám že taky platím to a to, ne že pingl bude rozhodovat rozmístění drinků na účty. Spíš prostě to co popisoval 2Leko: "je jich tam hodně, tak to projde"
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Restauratéři prosím
Bludevil píše: Nevím. Pokud nadiktuju platím to a to, očekávám že taky platím to a to, ne že pingl bude rozhodovat rozmístění drinků na účty. Spíš prostě to co popisoval 2Leko: "je jich tam hodně, tak to projde"
už vím kde je zakopanej pes.....poznali že nejseš jejich
no ale pravda je taková že jistota je tak kde ti dají účtenku z tiskárny a nepočítaj to na lístku
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Restauratéři prosím
DemolitionDave píše: Sehnat v dnešní době kuchaře a obsluhu na úrovni je veliký problém. Na učnáky, kuchař+číšník, chodí idioti, které to nezajímá, chtějí nějakou školu. A z těch 100 lidí v ročníku jsou tak 3-4, které to opravdu zajímá a chcou to dělat na určité úrovni. Vždycky lituju dobré restaurace, kde je vynikající jídlo, skvělé prostory a jídlo ti donese idiot, který tě od další návštěvy odrazuje vším co dělá.
Ale když majitelé nedokážou pochopit, že když personál nezaplatí, nebude se chovat jak by měl a navíc jim to tam bude rozkrádat, tak co s nima..
Obsluha by měla být odborník a ne jak je to ted - jen nosítko které odnese jídlo z bodu A do bodu B..
2LEKO píše: ...tak vše zase začíná a končí u peněz..a když vidím co se děle v hospodách tady u nás v okolí,tak se divím,že tam ještě vůbec někdo pracuje a že tam nějaký host vleze......je to začarované kolo bez konce...majitel si vezme vedoucího...ten provozního...ten personál do kuchyně a na plac..pak pomocný personál..těm hovno platí,i když jsou tržby..takže ti to začnou ojebávat,jsou nasraní,šidit a krást..a vše to odskáče host!..takže časem je propustí a vezme další,horší "kopyta"!..nastartuje "nový styl"..a časem to zase se vrátí do starých kolejí!
Přesně Kvalitní zaměstnance je potřeba kvalitně zaplatit, jenže to v současné éře hrabivého kapitalismu 19. století spousta rádobymanažérů nechce ani slyšet...
3 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Restauratéři prosím
valibuk píše: to je podle mě v naší zemi větší problém,než korupce,málo odborníků,mnoho kutilů je to tak ve všech oborech a zhoršuje se to.
To nevím ... vyjdeme-li z premisy, že kde je poptávka, je i nabídka, pak by to znamenalo, že po kvalitních službách není poptávka ... neboli že lidi nejsou ochotný za něco lepšího připlatit. Protože jsou zvyklí si taky všechno tak nějak pobastlit sami, tak co by vyhazovali peníze za někoho, kdo to třeba dle jejich mínění udělá "jen o něco líp než já" a to se jim zkrátka nevyplatí.Takže vlastně zlatý český ručičky, národ domácích kutilů, vytěsňuje kvalitní řemeslníky (nebo hospody), neboť je nepoptává.
Naposledy editováno 28.03.2012 08:38:41
ZuzukiB píše: Chce to prostě chodit na jídlo jen tam, kde se to už osvědčilo (a ani to nemusí bejt záruka) ... od hospod, co neznám, nečekat radši nic a to platí napříč cenovým spektrem. Je fakt, že hospody kam chodí lidi na blind nemají moc motivaci chovat se tak aby zákazník byl jó spokojenej - protože nepřijde tenhle, přijde jinej, že
..ale oni si dnešní "moderní" restauráteři štamgastů už neváží..prostě je "místní" otravují!..což se stalo u nás...tak tam nechodíme a po zimní sezoně je hospoda prakticky prázdná!A to jsem tam organizovali různé akce .diskotéky,narozeniny,svátky a pod.
..a přitom lehké počty...20 lidí denně x cca 200.- / 300.-Kč....víkendy více!..tj.cca 6.000.-/den....cca 180 .000.-/měsíc....hrubého!....ze zisku v pohodě zaplatí "pingly" na place za měsíc!
Tak chodíme jinam a když se tam náhodou sejdem,tak jen na chvíli a útraty už nejsou pro hospodu tak zajímavé!