Téma: Restauratéři prosím
 
27.3.2012 v 23:58
opravdu je takový problém zaměstnat v podniku zarás kuchaře co umí vařit a vrchního co umí počítat? S touto konstelací jsem se už drahné měsíce nesetkal a začíná to vypadat, že místo co bych pozvedl českou ekonomiku útratou v hospodě, raději se snad sám naučím vařit.
Jako fakt už to není vtipný, hospody plačou, že lidi nedělaj útraty a kšefty jdou dolů, ale bodejť by kurwa nešly dolů, když za letošní rok jsem snad nenarazil na hospodu, kde bych se dobře najedl a vzápětí se mě nesnažili okrást buď nesmyslným počtem piv, či předstíranou neschopností (ano mnohdy ani není předstíraná) odečíst od sebe dvě položky.

Naposledy editováno 28.03.2012 00:32:23
Anketa: vaše zkušenosti
kam to chodíš, jedna hospa lepší jak druhá
5%
2
někde jsem spokojen, jinde ne
55%
23
je to fakt peklo, dobrou hospodu aby pohledal
40%
17
Předchozí
1 2 3 4
Následující

1 reakcí na tento příspěvek Restauratéři prosím

28.3.2012 v 00:20 | Nahoru | #1
Coece tohle proste na Morave nehledej. Mám v kazdem větším meste lokal, kam se dá zajít. Seznam rad poskytnu.

Restauratéři prosím

28.3.2012 v 00:32 | Nahoru | #2
nevim jak jsou na tom moraváci, ale takovejhle problém nemam, spíš bych řek, že rok 2011 co se týče nalezení dobrejch restaurací byl nadprůměrnej, takže se mi to zdá na blbou techniku výběru, kam vlezeš

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Restauratéři prosím

28.3.2012 v 00:40 | Nahoru | #3
Horneťák> tak sem s nim

Restauratéři prosím

28.3.2012 v 00:43 | Nahoru | #4
Já taky spíše spatruju posun k lepšímu. Jidelaky přehlednější, sezonní vstupní suroviny, br. kaše fakt z brambor, minimum dochucovadel, jednoduchý typicky cesky jídla, přes oběd 3-5 hotovek....
Myslím, ze gastronomie hospod se zlepšuje.

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Restauratéři prosím

28.3.2012 v 00:46 | Nahoru | #5
vencisimo> Zkusím zítra az vystrizlivim sesmolit alespoň par mest a hospod, kde dobře varej.
Jinak vstřícnost a kvalita obsluhy u me dělaj 50% hodnoceni hospody. Linej, pomalej a neochotnej pingl mi nadobro znechuti celou putiku.

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Restauratéři prosím

28.3.2012 v 00:57 | Nahoru | #6
Horneťák> jo díky, nemusíš chvátet, klidně si dej na seznamu záležet jinak s personálem se nedá než souhlasit, nedávno jsme z restaurace odešli dřív, než jsme si sedli, i to zvládne personál jinak z kolejní hospody v Plzni mam takovou příhodu, sedim na baru piju hnusný pivo a koukam, že ten obsluha u pípy pije lahvový, se ho ptam, proč nepije točený a von prej, že je tak hnusný, že si dá radši lahvový, než aby s tim něco dělal(a to prosim celej proces tvoření chuti piva kromě jeho uvaření a dání do sudu má pod palcem tenhle člověk), já bejt provozákem, tak než ho vyhodim, tak bych mu aspoň pořádně nafackoval

2 reakcí na tento příspěvek Restauratéři prosím

28.3.2012 v 01:53 | Nahoru | #7
Danny350> mas recht, slusnych restauraci u nas malo.

2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Restauratéři prosím

28.3.2012 v 07:15 | Nahoru | #8

Dawe02 píše: Danny350> mas recht, slusnych restauraci u nas malo.



...tak vše zase začíná a končí u peněz..a když vidím co se děle v hospodách tady u nás v okolí,tak se divím,že tam ještě vůbec někdo pracuje a že tam nějaký host vleze......je to začarované kolo bez konce...majitel si vezme vedoucího...ten provozního...ten personál do kuchyně a na plac..pak pomocný personál..těm hovno platí,i když jsou tržby..takže ti to začnou ojebávat,jsou nasraní,šidit a krást..a vše to odskáče host!..takže časem je propustí a vezme další,horší "kopyta"!..nastartuje "nový styl"..a časem to zase se vrátí do starých kolejí!

3 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Restauratéři prosím

28.3.2012 v 07:32 | Nahoru | #9

2LEKO píše: ...tak vše zase začíná a končí u peněz..a když vidím co se děle v hospodách tady u nás v okolí,tak se divím,že tam ještě vůbec někdo pracuje a že tam nějaký host vleze......je to začarované kolo bez konce...majitel si vezme vedoucího...ten provozního...ten personál do kuchyně a na plac..pak pomocný personál..těm hovno platí,i když jsou tržby..takže ti to začnou ojebávat,jsou nasraní,šidit a krást..a vše to odskáče host!..takže časem je propustí a vezme další,horší "kopyta"!..nastartuje "nový styl"..a časem to zase se vrátí do starých kolejí!


Smutný souhlas...
Ale i v Brně se dají najít výjimky. Dannymu namátkou doporučuju třeba U Starýho Billa- perfektní steakhouse včetně obsluhy, rád tam chodím

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Restauratéři prosím

28.3.2012 v 07:43 | Nahoru | #10

Bludevil píše: Smutný souhlas...
Ale i v Brně se dají najít výjimky. Dannymu namátkou doporučuju třeba U Starýho Billa- perfektní steakhouse včetně obsluhy, rád tam chodím



..prakticky jsem pořád na cestách a v hospodě skoro každý den!..a třeba hospoda,co fungovala výborně,tak při další návštěvě katastrofa..typické jsou třeba motoresty...tam to platí,že se kvalita snižuje..jasně to DPH a nárust cen potravin a energií,to ovlivňuje,aby udrželi cenu jídel..takže levnější suroviny a menší porce!..ale to se dá přežít a pochopit..když to jídlo je chutné,čerstvé a obsluha příjemná!
..ale když si hospoda hraje na nějaké "VIP" a ještě to stojí za hovno a za moc peněz,tak je to poučení,příště tam nechodit!

..nejlepší jsou nově otevřené hospody..tam se snaží nalákat hosty!...ale i tam časem to vždy trochu kvalitativně klesat!

1 reakcí na tento příspěvek Restauratéři prosím

28.3.2012 v 07:44 | Nahoru | #11
s tímto nemám problém....asi to fakt bude výběrem hospody. Popravdě a bez mučení se přiznám že do nějakejch putik nechodím...radši si přitlačím a vybírám hospody,případně restaurace,který mají nějakou "kulturu".....a tam se mě ještě nestalo že by mě chtěli natáhnout.....v nějaké čtverce bych se tomu ani nedivil a musí se s tím tak nějak počítat

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Restauratéři prosím

28.3.2012 v 07:47 | Nahoru | #12

Bludevil píše: Smutný souhlas...
Ale i v Brně se dají najít výjimky. Dannymu namátkou doporučuju třeba U Starýho Billa- perfektní steakhouse včetně obsluhy, rád tam chodím


ano ano- Billa jsem si velice oblíbil....tamní steaky působí jako afrodiziakum
námi oblíbené "Pod lékárnou",K1 na Vinckách,La Patas v Bohunicích,Kiki-Riki v Kohotkách(i když tam se krapet zhoršili)...mám přemýšlet dál?

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Restauratéři prosím

28.3.2012 v 07:49 | Nahoru | #13
2LEKO> Souhlasím.
Já to řeším tak, že chodím pouze do pravidelně ozkoušených podniků s konstantní kvalitou a mimo to prostě radši vařím doma, že surovin které si osahám. Protože mě opravdu dovede nadzvednout, když v restauraci zaplatím peníze za něco, co bych se doma styděl předložit...

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Restauratéři prosím

28.3.2012 v 07:50 | Nahoru | #14

trins píše: ano ano- Billa jsem si velice oblíbil....tamní steaky působí jako afrodiziakum
námi oblíbené "Pod lékárnou",K1 na Vinckách,La Patas v Bohunicích,Kiki-Riki v Kohotkách(i když tam se krapet zhoršili)...mám přemýšlet dál?


Zrovna pod lékárnou mám takový pocit, že jak obsluha vidí že jsi pod parou, natáhnou tě...
proto čistě když chci jen popít a nejíst, chodím do Paterlordu- často tam obsluhují přímo majitelé, což je záruka chování, vždy dobře ošetřené pivo, nečeká se na obsluhu, vstřícný personál

Naposledy editováno 28.03.2012 07:52:03

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Restauratéři prosím

28.3.2012 v 07:50 | Nahoru | #15

Dawe02 píše: Danny350> mas recht, slusnych restauraci u nas malo.

byl jsem dva dny tam u vás(v asii ) a zdálo se mi,že u vás víc kradou pumpaři než putykáři,narazil jsem na dobrý hospody ale benzín máte drahej jako sviň

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Restauratéři prosím

28.3.2012 v 07:53 | Nahoru | #16

Bludevil píše: Zrovna pod lékárnou mám takový pocit, že jak obsluha vidí že jsi pod parou, natáhnou tě...
proto čistě když chci jen popít a nejíst, chodím do Paterlordu- často tam obsluhují přímo majitelé, což je záruka chování, vždy dobře ošetřené pivo, nečeká se na obsluhu, vstřícný personál


pocit,nebo se ti to stalo?....já vždy bez problémů

Restauratéři prosím

28.3.2012 v 07:56 | Nahoru | #17
od ty doby co si panacek bral kalkulacku na 4 piva po 22 kc uz se v hospode fakt nedivim

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Restauratéři prosím

28.3.2012 v 07:56 | Nahoru | #18

trins píše: pocit,nebo se ti to stalo?....já vždy bez problémů


Víš jak v ten okamžik tam si to tak neuvědomíš (= alkohol bůhví proč zhoršuje počty ), ale když pak zjistíš další den že jsi za cca 6 piv a 4 kofoly zaplatil 500 Kč, nějak ti to neštimuje... A myslím že už se mi to tam stalo 2x

Naposledy editováno 28.03.2012 07:56:56

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Restauratéři prosím

28.3.2012 v 07:57 | Nahoru | #19

Bludevil píše: 2LEKO> Souhlasím.
Já to řeším tak, že chodím pouze do pravidelně ozkoušených podniků s konstantní kvalitou a mimo to prostě radši vařím doma, že surovin které si osahám. Protože mě opravdu dovede nadzvednout, když v restauraci zaplatím peníze za něco, co bych se doma styděl předložit...



...mě baví taky vařit..a jsem schopen udělat prakticky vše...jasně,vše je do diskuse....ale nedovařené brambory nebo mrkev či "přemaštěnou" polévku a okoralý knedlík a maso s "flaksou" poznám bezpečně!

...ale u nás jsou na vesnicích i ty "IV."...a znám pár, kde je to jako "doma"..prostě kvalita,chuť,porce i cena a ochota na jedničku!..ano,typická česká kuchyně,žádné speciality..omáčky,řízek,guláš,sýr,rizoto a pod...najíst a odejít!

(reakce na) Restauratéři prosím

28.3.2012 v 07:59 | Nahoru | #20

trins píše: s tímto nemám problém....asi to fakt bude výběrem hospody. Popravdě a bez mučení se přiznám že do nějakejch putik nechodím...radši si přitlačím a vybírám hospody,případně restaurace,který mají nějakou "kulturu".....a tam se mě ještě nestalo že by mě chtěli natáhnout.....v nějaké čtverce bych se tomu ani nedivil a musí se s tím tak nějak počítat



..za barákem mám hospodu "DOMOV" ..top 10 v ČR!!!

...a tam nešidí..tam normálně kradou!!..opakovaná zkušenost!..jasně je to tam drahé,útraty vysoké,a když je společnost,tak si myslí,že to nějak "projde"!

(reakce na) Restauratéři prosím

28.3.2012 v 08:05 | Nahoru | #21

2LEKO píše: ...mě baví taky vařit..a jsem schopen udělat prakticky vše...jasně,vše je do diskuse....ale nedovařené brambory nebo mrkev či "přemaštěnou" polévku a okoralý knedlík a maso s "flaksou" poznám bezpečně!

...ale u nás jsou na vesnicích i ty "IV."...a znám pár, kde je to jako "doma"..prostě kvalita,chuť,porce i cena a ochota na jedničku!..ano,typická česká kuchyně,žádné speciality..omáčky,řízek,guláš,sýr,rizoto a pod...najíst a odejít!


To na mě jednou v Brně zkoušeli že ta krkovička na talíři co mi donesli je vlastně panenka co jsem si objednal a jen to nepoznám
Máš pravdu, občas jsou ty "poctivé čtyřky" na jídlo na vesnici lepší než rádoby prestižní restaurace ve městě. Zvlášt když si dáš nějakou klasiku jako guláš apod.

1 reakcí na tento příspěvek Restauratéři prosím

28.3.2012 v 08:17 | Nahoru | #22
Sehnat v dnešní době kuchaře a obsluhu na úrovni je veliký problém. Na učnáky, kuchař+číšník, chodí idioti, které to nezajímá, chtějí nějakou školu. A z těch 100 lidí v ročníku jsou tak 3-4, které to opravdu zajímá a chcou to dělat na určité úrovni. Vždycky lituju dobré restaurace, kde je vynikající jídlo, skvělé prostory a jídlo ti donese idiot, který tě od další návštěvy odrazuje vším co dělá.
Ale když majitelé nedokážou pochopit, že když personál nezaplatí, nebude se chovat jak by měl a navíc jim to tam bude rozkrádat, tak co s nima..
Obsluha by měla být odborník a ne jak je to ted - jen nosítko které odnese jídlo z bodu A do bodu B..

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Restauratéři prosím

28.3.2012 v 08:24 | Nahoru | #23

Bludevil píše: Víš jak v ten okamžik tam si to tak neuvědomíš (= alkohol bůhví proč zhoršuje počty ), ale když pak zjistíš další den že jsi za cca 6 piv a 4 kofoly zaplatil 500 Kč, nějak ti to neštimuje... A myslím že už se mi to tam stalo 2x


a není to třeba tím že platíš ještě za někoho?

1 reakcí na tento příspěvek Restauratéři prosím

28.3.2012 v 08:25 | Nahoru | #24
Chce to prostě chodit na jídlo jen tam, kde se to už osvědčilo (a ani to nemusí bejt záruka) ... od hospod, co neznám, nečekat radši nic a to platí napříč cenovým spektrem. Je fakt, že hospody kam chodí lidi na blind nemají moc motivaci chovat se tak aby zákazník byl jó spokojenej - protože nepřijde tenhle, přijde jinej, že

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Restauratéři prosím

28.3.2012 v 08:27 | Nahoru | #25

trins píše: a není to třeba tím že platíš ještě za někoho?


Nevím. Pokud nadiktuju platím to a to, očekávám že taky platím to a to, ne že pingl bude rozhodovat rozmístění drinků na účty. Spíš prostě to co popisoval 2Leko: "je jich tam hodně, tak to projde"

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Restauratéři prosím

28.3.2012 v 08:29 | Nahoru | #26

Bludevil píše: Nevím. Pokud nadiktuju platím to a to, očekávám že taky platím to a to, ne že pingl bude rozhodovat rozmístění drinků na účty. Spíš prostě to co popisoval 2Leko: "je jich tam hodně, tak to projde"


už vím kde je zakopanej pes.....poznali že nejseš jejich
no ale pravda je taková že jistota je tak kde ti dají účtenku z tiskárny a nepočítaj to na lístku

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Restauratéři prosím

28.3.2012 v 08:30 | Nahoru | #27

DemolitionDave píše: Sehnat v dnešní době kuchaře a obsluhu na úrovni je veliký problém. Na učnáky, kuchař+číšník, chodí idioti, které to nezajímá, chtějí nějakou školu. A z těch 100 lidí v ročníku jsou tak 3-4, které to opravdu zajímá a chcou to dělat na určité úrovni. Vždycky lituju dobré restaurace, kde je vynikající jídlo, skvělé prostory a jídlo ti donese idiot, který tě od další návštěvy odrazuje vším co dělá.
Ale když majitelé nedokážou pochopit, že když personál nezaplatí, nebude se chovat jak by měl a navíc jim to tam bude rozkrádat, tak co s nima..
Obsluha by měla být odborník a ne jak je to ted - jen nosítko které odnese jídlo z bodu A do bodu B..

to je podle mě v naší zemi větší problém,než korupce,málo odborníků,mnoho kutilů je to tak ve všech oborech a zhoršuje se to.

(reakce na) Restauratéři prosím

28.3.2012 v 08:34 | Nahoru | #28

2LEKO píše: ...tak vše zase začíná a končí u peněz..a když vidím co se děle v hospodách tady u nás v okolí,tak se divím,že tam ještě vůbec někdo pracuje a že tam nějaký host vleze......je to začarované kolo bez konce...majitel si vezme vedoucího...ten provozního...ten personál do kuchyně a na plac..pak pomocný personál..těm hovno platí,i když jsou tržby..takže ti to začnou ojebávat,jsou nasraní,šidit a krást..a vše to odskáče host!..takže časem je propustí a vezme další,horší "kopyta"!..nastartuje "nový styl"..a časem to zase se vrátí do starých kolejí!



Přesně Kvalitní zaměstnance je potřeba kvalitně zaplatit, jenže to v současné éře hrabivého kapitalismu 19. století spousta rádobymanažérů nechce ani slyšet...

3 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Restauratéři prosím

28.3.2012 v 08:38 | Nahoru | #29

valibuk píše: to je podle mě v naší zemi větší problém,než korupce,málo odborníků,mnoho kutilů je to tak ve všech oborech a zhoršuje se to.

To nevím ... vyjdeme-li z premisy, že kde je poptávka, je i nabídka, pak by to znamenalo, že po kvalitních službách není poptávka ... neboli že lidi nejsou ochotný za něco lepšího připlatit. Protože jsou zvyklí si taky všechno tak nějak pobastlit sami, tak co by vyhazovali peníze za někoho, kdo to třeba dle jejich mínění udělá "jen o něco líp než já" a to se jim zkrátka nevyplatí.

Takže vlastně zlatý český ručičky, národ domácích kutilů, vytěsňuje kvalitní řemeslníky (nebo hospody), neboť je nepoptává.

Naposledy editováno 28.03.2012 08:38:41

(reakce na) Restauratéři prosím

28.3.2012 v 08:42 | Nahoru | #30

ZuzukiB píše: Chce to prostě chodit na jídlo jen tam, kde se to už osvědčilo (a ani to nemusí bejt záruka) ... od hospod, co neznám, nečekat radši nic a to platí napříč cenovým spektrem. Je fakt, že hospody kam chodí lidi na blind nemají moc motivaci chovat se tak aby zákazník byl jó spokojenej - protože nepřijde tenhle, přijde jinej, že



..ale oni si dnešní "moderní" restauráteři štamgastů už neváží..prostě je "místní" otravují!..což se stalo u nás...tak tam nechodíme a po zimní sezoně je hospoda prakticky prázdná!A to jsem tam organizovali různé akce .diskotéky,narozeniny,svátky a pod.
..a přitom lehké počty...20 lidí denně x cca 200.- / 300.-Kč....víkendy více!..tj.cca 6.000.-/den....cca 180 .000.-/měsíc....hrubého!....ze zisku v pohodě zaplatí "pingly" na place za měsíc!

Tak chodíme jinam a když se tam náhodou sejdem,tak jen na chvíli a útraty už nejsou pro hospodu tak zajímavé!
Předchozí
1 2 3 4
Následující
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist