Téma: Restauratéři prosím
 
27.3.2012 v 23:58
opravdu je takový problém zaměstnat v podniku zarás kuchaře co umí vařit a vrchního co umí počítat? S touto konstelací jsem se už drahné měsíce nesetkal a začíná to vypadat, že místo co bych pozvedl českou ekonomiku útratou v hospodě, raději se snad sám naučím vařit.
Jako fakt už to není vtipný, hospody plačou, že lidi nedělaj útraty a kšefty jdou dolů, ale bodejť by kurwa nešly dolů, když za letošní rok jsem snad nenarazil na hospodu, kde bych se dobře najedl a vzápětí se mě nesnažili okrást buď nesmyslným počtem piv, či předstíranou neschopností (ano mnohdy ani není předstíraná) odečíst od sebe dvě položky.


Naposledy editováno 28.03.2012 00:32:23
Anketa: vaše zkušenosti
kam to chodíš, jedna hospa lepší jak druhá
5%
2
někde jsem spokojen, jinde ne
55%
23
je to fakt peklo, dobrou hospodu aby pohledal
40%
17

(reakce na) Restauratéři prosím

28.3.2012 v 12:07 | Nahoru | #61
Dawe02> Castesne bych souhlasil, ale musi te to uzivit. Nesmi to bejt dobrocinej spolek.

Restauratéři prosím

28.3.2012 v 12:11 | Nahoru | #62
jj je to všechno pravda. známej si s kámošem otevřeli bar/restauraci, nikdy podobný podnikání nedělali, ale měli celkem dobrej plán a ten byl, vyvarovat se všemu co se tady kritizuje. normálního kuchaře sháněli víc než rok, s personálem byl taky problém, museli hromadu pinglů vyhodit, protože nepochopili, že se mají k zákazníkům chovat slušně. hospoda má celkem dobrou lokalitu a má zahrádku a výsledek je po dvou letech takovej, že se oba topí v penězích

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Restauratéři prosím

28.3.2012 v 12:11 | Nahoru | #63

assassin píše: vsechny tvoje deti nebo jenom ty co mas doma?


Ty si proste neodpruzil....

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Restauratéři prosím

28.3.2012 v 12:12 | Nahoru | #64

Horneťák píše: Ty si proste neodpruzil....



ale jo, ale proste se mi zachtelo trosku provetrat tvoje pruzeni....

1 reakcí na tento příspěvek Restauratéři prosím

28.3.2012 v 12:18 | Nahoru | #65
prchám, když vidím jídelníček zvící ottova slovníku naučného - nevěřím, že maj tolik čerstvých surovin
v poslední době se dost rozmáhá jídelníček stylu kuřecí prsa nebo vepřová panenka na x způsobů (liší se to tím, jakou omáčku na to nalejou) - taky bič a pryč
ač nemám rád frantíky, tak miluju jejich hospůdečky, které mají 4 stoly a na tabuli křídou 2 volby menu - pan kuchař byl ráno na trhu a uvařil z toho to a to, vše čerstvé

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Restauratéři prosím

28.3.2012 v 12:18 | Nahoru | #66
assassin> Takze vedle pises o tom, jak bez pruzeni je to jen na cizinskych forech a najednou prudis sam?
Jeste tak detinsky.

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Restauratéři prosím

28.3.2012 v 12:19 | Nahoru | #67
Dawe02> ....ale ono stavět "Hospodu" pouze na jídlo,je dost veliké riziko...půlka strávníků chodí se stravenkama a jídlo nad 90.-Kč si nedá skoro nikdo přes oběd...takže "vykoumat" co dobrého a kvalitního za levno uvařit není tak jednoduché....a "jidelní" turistika taky odpadá..si pamatuji,že se normálně jezdilo cca 50 km i více do vyhlášených "resturací" jen tak posedět a najíst!..ale dnes je vůbec problém tu "vyhlášenou" najít a aby fungovala dle představ a chuti!...a osobně rád zaplatím za dobré jídlo...ale jak jsem psal za guláš nebo obyčejnou svíčkovou z masa na polívku 200.-Kč dávat nebudu!...třeba dobrou rybu tady u nás nemáš šanci si objednat...na férovku řeknou,že to nikdo nezaplatí a čerstvou ji nebudou skladovat ani kupovat!

(reakce na) Restauratéři prosím

28.3.2012 v 12:22 | Nahoru | #68
hok> Souhlasim. Nejradsi mam hospudky, kde venku ctu: gulas, svickova, rizek s kasi. K tomu vyvar a nebo kulajdu.
Z kvalitnich cerstvych surovin bez dochucovadel a mas plnou putiku.

(reakce na) Restauratéři prosím

28.3.2012 v 12:26 | Nahoru | #69
2LEKO> To si prave myslim, ze je nesmysl jit do hospody na rybu. Kdyz chci dobrou rybu, musim do restaurace, kde se na to specializujou.
Nebo vyuzit nejaky akce, ale to tady zatim moc hospody nedelaj...

Podle mne by hospoda mela mit do 10 kvalitnich sezonich jidel v jidelaku a fertig.

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Restauratéři prosím

28.3.2012 v 12:32 | Nahoru | #70

Horneťák píše: assassin> Takze vedle pises o tom, jak bez pruzeni je to jen na cizinskych forech a najednou prudis sam?
Jeste tak detinsky.



ja mam narok, ja uz se toho naradil az dost...

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Restauratéři prosím

28.3.2012 v 13:17 | Nahoru | #71
Horneťák> Pocházím z Vysočiny a těch 20 let, co jsem tam na vísce žil, mě "poznamenalo". Další slušná deformace je díky mamině - hygienička, nyní ve výslužbě. Jestli chceš, hodím ti do PMka recept na šunku. Je to fakt snadný. Na ryby jsem chodíval (bez lístku ), ale dnes se to bohužel nevyplatí resp. vyjde levněji si ji koupit (nemraženou).

Chci teď zkusit vyrobit Ginder Beer. To bude mazec

e: písmenko

Naposledy editováno 28.03.2012 13:28:30

(reakce na) Restauratéři prosím

28.3.2012 v 13:45 | Nahoru | #72
shao> Jasne, recept posli. Na oplatku poslu obrazkovy receptar moji zeny. Smoli si sem tam nejaky postupy do nejakyho blogu.

1 reakcí na tento příspěvek Restauratéři prosím

28.3.2012 v 13:45 | Nahoru | #73
Jo tady u nás postavili pizerku ... kuchař si někde asi přečetl recepty na internetu a pojmé bude to vývar na peníze. Jakože jsem měl chuť zajít do té kuchyně a podívat se jestli tu pizzu nenarval do mikrovlné trouby. Zelenina tvrdá, těsto mu zbylo asi z vánoc tak z toho udělal pizzu... A víte co je sranda? Mají tam pořád plno ..... A to není kvůli jinému jídlu ale všichni žerou ty pizzy(to už ta tesco pizza se vyplatí líp asi mainstreamová pizzerka

2 reakcí na tento příspěvek Restauratéři prosím

28.3.2012 v 13:46 | Nahoru | #74
jo a co mě na jídlech v hospodách neuvěřitelně točí, tak to je obloha, objednam si buď maso a přílohu, nebo rovnou celý jídlo(takže kombinace je danná) a voni mi k tomu daj tunu nějaký zeleniny, klíčků a všeho možnýho, co sem nechtěl, neobjednal si a vadí mi to na talíři, jak si nedam omáčku s knedlíkama, tak hned mam oblohu, jako kdybych byl nějakej králík, by měli pochopit, že když budu chtít zeleninu, tak že si objednam salát(nebo třeba restovanou přímo jako přílohu) a ne mi to cpát na talíř, jak kdybych byl nesvéprávnej a nevěděl co je pro mě dobrý, uplně nejhorší ze všeho je červený zelí, protože to jak se dostane k omastku nebo šťávě, tak pak po něm chutná celej zbytek jídla, takže jestli to tu čte nějakej restauratér, tak prosim oblohu ne, nebo na vyžádání, když by jí někdo just vyžadoval, jinak co se týče piva, tak Budvar je jedinej velkej pivovar, kterej nepoužívá extrakty a granuláty, vaří z lístků chmele(takže ne celý šištice, ale jen ty listy z ní), bohužel ho umí točit akorát v jižních Čechách, např v Praze jsem za rok nenašel jedinou hospodu, kde by byl dobrej, třeba v Budvarce v Dejvicích sem vůbec spokojenej nebyl

Restauratéři prosím

28.3.2012 v 13:48 | Nahoru | #75
každý rok nějakou hospůdku objevím, avšak následná návštěva stojí většinou za h.. Teď v neděli jsem se zastavil kousek od Vyškova {8Km) a vše super - určitě se tam vrátím.

(reakce na) Restauratéři prosím

28.3.2012 v 13:50 | Nahoru | #76
assassin> Ja ti to taky neberu, kdyz to ma uroven....

(reakce na) Restauratéři prosím

28.3.2012 v 13:55 | Nahoru | #77
vencisimo> Konecne nekdo na tomhle serveru, kdo neco malo vi o pivu. Uplne nejvic nejlepsi Budvar v Praze maji tady: HÝÝÝÝR

To s tim bordelem na taliri je fakt. Ja zase vrcholne nesnasim pribory nahazeny spolecne v nejakym kybliku na stole. Tudle jsem videl jednoho od pohledu humusaka, co si vyndaval lzici, pritom se mu to vysypalo po stole a on to potom tema humusnejma rukama skladal zpatky do toho kybliku.....

(reakce na) Restauratéři prosím

28.3.2012 v 13:56 | Nahoru | #78
dareckov> Pockej, jako fakt pizzerii bez poctivy pece? Tam bych nesel.

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Restauratéři prosím

28.3.2012 v 14:12 | Nahoru | #79

vencisimo píše: ...jinak co se týče piva, tak Budvar je jedinej velkej pivovar, kterej nepoužívá extrakty a granuláty, vaří z lístků chmele(takže ne celý šištice, ale jen ty listy z ní), bohužel ho umí točit akorát v jižních Čechách, např v Praze jsem za rok nenašel jedinou hospodu, kde by byl dobrej, třeba v Budvarce v Dejvicích sem vůbec spokojenej nebyl



Mám tomu rozumět tak, že pojem "upravený chmel" (text ve složení na vinětě piva z produkce Budvaru) = oškubané lístky z šištice? Pak nerozumím, proč je ve složení uveden i chmel?

Celý text složení: voda, ječné slady, chmel, upravený chmel.

(reakce na) Restauratéři prosím

28.3.2012 v 15:15 | Nahoru | #80
shao> v tom případě dávaj i hlávky v celku, dříve psali jen chmel a byly to lístky

2 reakcí na tento příspěvek Restauratéři prosím

28.3.2012 v 15:23 | Nahoru | #81
vypadá to takhle ,vim neni to na pohled moc hezký, ale nějak mě nenapadá jinej způsob, jak to listí balit a přepravovat, ale hlavně nejsou to žádný granule, nebo nějakej extrakt

Naposledy editováno 28.03.2012 15:24:14

(reakce na) Restauratéři prosím

28.3.2012 v 16:10 | Nahoru | #82
vencisimo> Koukam, ze to tam vypada furt stejne, vcetne tech stolu v pozadi...:D

1 reakcí na tento příspěvek Restauratéři prosím

28.3.2012 v 16:45 | Nahoru | #83
Můžu Vám doporučit jednu super restauraci. Super protože je moje a mé rodiny :) Nachází se v Karlovarském kraji a přímo v Sokolově, tak když pojedete kolem, můžete se stavit.. :)
Dávám ještě link http://www.restaurace-koruna-sokolov.cz/
Určitě nebudete zklamaný..

(reakce na) Restauratéři prosím

28.3.2012 v 19:10 | Nahoru | #84

Kaczerr_Donald píše: Můžu Vám doporučit jednu super restauraci. Super protože je moje a mé rodiny :) Nachází se v Karlovarském kraji a přímo v Sokolově, tak když pojedete kolem, můžete se stavit.. :)
Dávám ještě link http://www.restaurace-koruna-sokolov.cz/
Určitě nebudete zklamaný..



Ale uplně ze všeho nejvic je ta putika dole v přízemí. K

Restauratéři prosím

28.3.2012 v 19:29 | Nahoru | #85
V Brně se mi líbilo v Grillhouse na Fanderlíkově v Žabovřescích. Výborná obsluha, prdel s nima byla nehorázná, kuchař chystá maso přímo před očima a k tomu Dalešice červeňák, prostě bomba...
Odkaz

Restauratéři prosím

28.3.2012 v 19:45 | Nahoru | #86
No nevim, ja si dal dneska smazeneho lososa s bramborovym salatem za 85 kacek a bylo to vyborne.

Tady : www.nanove.cz/jidelnicek.php

Naposledy editováno 28.03.2012 19:47:50

(reakce na) Restauratéři prosím

28.3.2012 v 20:19 | Nahoru | #87
vencisimo> jen doufám, že to není zrovna várka pro samotné zaměstnance. Ti si totiž vaří pivo sami pro sebe a je to zcela něco jiného, než putuje ke spotřebiteli

1 reakcí na tento příspěvek Restauratéři prosím

28.3.2012 v 20:49 | Nahoru | #88
Zrovna, že by byla restaurace U Starýho Billa dobrá na obsluhu, to říci nemohu. Hlavně ta ženská mi tam moc nesedí. . Co se týká kvality steaků, tak ty fakt umí!

Já nedám dopustit na Tulip. . Kvalita jídla a zejména obsluha je excelentní . Tam by si nikdy hosta ošidit nedovolili. Ale je to spíš než na pivko na stylovější večeři. Od Billa je to asi 200 m.

Dobrou zkušenost mám i s Divou Bárou. Pokud si chcete pochutnat na dobrém pivu (hodně netradičních druhů z malých pivovarů za výbornou cenu), tak zamířte do Vegasu.

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Restauratéři prosím

29.3.2012 v 15:07 | Nahoru | #89

FILODENDRON píše: Zrovna, že by byla restaurace U Starýho Billa dobrá na obsluhu, to říci nemohu. Hlavně ta ženská mi tam moc nesedí. . Co se týká kvality steaků, tak ty fakt umí!


Pokud máš na mysli tuším blondýnu, ta je nic moc... ale zas chlápek je super.

(reakce na) Restauratéři prosím

29.3.2012 v 17:21 | Nahoru | #90

Bludevil píše: Pokud máš na mysli tuším blondýnu, ta je nic moc... ale zas chlápek je super.



Jo, tu mám na mysli. Zdá se mi trochu arogantní. Asi jim tam ta "vyhlášenost" trochu vlezla do hlavy.
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist