Nebude to tedy úplně na zoraném poli, je to vlastně původní vinohrad o který se zřejmě od převratu (tzn. cca 25 let) nikdo nestaral a dle toho to taky vypadá. Takže ještě horší než to zoraný pole. Tady na vlákně bych chtěl postupně zveřejňovat práce, tak jak budou probíhat od zkulturnění pozemku až po výrobu vlastního vína a čile o tom diskutovat s lidmi který to zajímá, čerpat zkušenosti od těch co už vědí a třeba inspirovat ty kteří sbírají odvahu do něčeho takovýho jít. Tak nám držte palce, doufáme že to nebudeme muset někde na půl cesty vzdát.
Stav ke dni 1.1.2014 pohled do jednoho z řádků z východní strany
Stav ke dni 1.1.2014 pohled do stejného řádku ze západní strany
A toto je světlo na konci tunelu
Danny350 píše: A abych násadu co se dá koupit za 50 Kč vyrábel z klacku, tak tolik času fakt asi mít nebudu
Domácí jsou stejně nejlepší Ty kupovaný jsem vždycky relativně brzo zlomil, homemade z akátu (když jsme to při asi 3. násadě už vychytali) jsou takřka nezničitelný Ale tý práááce!
2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Vinohrad od A do Z
Jak ti tady radí,nejdřív se zbav toho sajratu co tam narostlo abys vůbec viděl jaké tam máš hlavičky,potom pořádně proorat a případně na jaře to možná stříknout herbicidem ale opatrně ať nezničíš ty hlavy co tam zůstaly.Zatím taky do jara opravit sloupky,dráty a k těm hlavám nějaké opěrné tyčky.Na jaře pořádně prohnojit a dosadit chybějící sazenice.
Když budeš chtít s něčím poradit tak se ozvi.
1 reakcí na tento příspěvek Vinohrad od A do Z
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Vinohrad od A do Z
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Vinohrad od A do Z
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Vinohrad od A do Z
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Vinohrad od A do Z
George1P píše: Danny350> Doporučuju ti, i když chceš dělat co nejvíc ekologicky, aspoň zkraje - zbav se těch trvalých plevelů (nemyslím stromů) nějakým totálním herbicidem. Jinak se z toho po...
jo, pod tohle se podepíšu, a tentokrát to myslím bez prdele. Jestli máš dostatek času, tzn. do jara po vyrašení: je tam šípek, což je úporná liána, která se dokáže šířit z matky několik metrů šlahounama, který opět zakořenujou a dělaj další matky (najdeš je asi 15 cm pod zemí, kořeny jsou drátovitý, a dlouhý, proto mechanický vykopávání je hrozná dřina a moc neúčinkuje).Účinnej je postřik na list předepsaným poměrem, a jako nejlepší se mi osvědčil všeobecně známej roundup. Po zaschnutí šípků a šlahounů do hněda posíct křoviňákem a po kultivaci pozemku vybrat ze země pro jistotu matky (i když už jsou chcíplý). Postřk dělej nejlépe pokud je vyhlídka na pár dní hezkýho počasí bez deště. Veškerej materiál spálit! Šípky dokážou zakořenit i z ok, který zůstaly na kousku rozsekanýho šlahounu!
Akáty a stromy - proti výmladkům z pařezů: uříznout v době nabíhající mízy (konec března cca) a pařez na řezu natřít nnejdýl 2 hodiny po uřezání (nejlíp ihned) koncentrovaným roundupem bez ředění. A máš od toho pokoj provždy.
S vínem ti neporadím, tomu absolutně nerozumím. Ale takovýhle bordely sem chodil čistit za peníze řadu let, tak s tím trochu zkušeností mám
2 reakcí na tento příspěvek Vinohrad od A do Z
sharkis píše: Pokud mermomocí nechce stříkat, tak je taky možnost ten šípek ustřihnout nad zemí a napatlat řez tim roundupem (stětečkem) - vyzkoušeno na mnoha dřevinách včetně škumpy - a tu kdo zažil, tak ví, jakej je problém se jí zbavit
a v prosinci 2034 by to mohl mít hotový a mohl by začít sázet
1 reakcí na tento příspěvek Vinohrad od A do Z
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Vinohrad od A do Z
Naposledy editováno 13.01.2014 21:48:41
3 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Vinohrad od A do Z
BlackSabbath píše: Danny350> První věc, co uděláme, bude odborná seance spojená s degustací...
Vydrž až budu mít pracky pokrytý mozolama, oči vysmažený vod slunka a přeraženej vaz padajícím stromem. Pak budu potřebovat další motivaci
2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Vinohrad od A do Z
sharkis píše: Pokud mermomocí nechce stříkat, tak je taky možnost ten šípek ustřihnout nad zemí a napatlat řez tim roundupem (stětečkem) - vyzkoušeno na mnoha dřevinách včetně škumpy - a tu kdo zažil, tak ví, jakej je problém se jí zbavit
Nejlepší způsob je vzít si tlustý gumový rukavice (na úklid), hadru, kýbl s roztokem a pěkně to potřít i s listama. Plošně stříkat nic nebudu - jednak nemám čím, druhak půlku toho nastříkám kam nechci, zabordelím tím celej pozemek atd...
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Vinohrad od A do Z
2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Vinohrad od A do Z
Danny350 píše: Nejlepší způsob je vzít si tlustý gumový rukavice (na úklid), hadru, kýbl s roztokem a pěkně to potřít i s listama. Plošně stříkat nic nebudu - jednak nemám čím, druhak půlku toho nastříkám kam nechci, zabordelím tím celej pozemek atd...
Teorie sice na jedničku, ale obávám se, že to v praxi na šípky (vzhledem k těm trnům) úplně funkční nebude
Danny350 píše: Vydrž až budu mít pracky pokrytý mozolama, oči vysmažený vod slunka a přeraženej vaz padajícím stromem. Pak budu potřebovat další motivaci
myslím, ze to je na dobrý cestě, o jedno oko už tě šípkovej šlahoun téměř připravil2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Vinohrad od A do Z
sharkis píše: Teorie sice na jedničku, ale obávám se, že to v praxi na šípky (vzhledem k těm trnům) úplně funkční nebude
Na takový ty jednoletý výhonky seru, stejně se bude muset sekat tráva a to se časem vyseče. Ani ten posranej šípek neroste donekonečna.
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Vinohrad od A do Z
trins píše: Danny350> jako dekoračku...kdy začínáš to čištění?
Už jsme pomaličku začali, tak budu dávat ty suchý hlavy bokem a když se pak pro ně budeš chtít stavit tak se nějak dohodnem kdy tam budem Kolik toho potřebuješ?
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Vinohrad od A do Z
Danny350 píše: Na takový ty jednoletý výhonky seru, stejně se bude muset sekat tráva a to se časem vyseče. Ani ten posranej šípek neroste donekonečna.
Jen teda pokud budeš vybírat křoviňák, tak nešetři na výkonu. Na takovouhle džungli to chce už koně (vím, o čem mluvím)...
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Vinohrad od A do Z
Danny350 píše: Na takový ty jednoletý výhonky seru, stejně se bude muset sekat tráva a to se časem vyseče. Ani ten posranej šípek neroste donekonečna.
No, čeká Tě tam hodně práce, ale na druhou stranu - budeš při tom na čerstvym vzduchu, budeš mít fyzickou aktivitu a i kdyby z toho nedejbože nakonec nebylo zrovna excelentní víno, tak Tě bude hřát alespoň vedomí toho, cos všechno dokázal
Takže si myslim, že výhledy máš tak jako tak dobrý
Jsem zvědavej, jak to bude probíhat
trins píše: Danny350> jestli potřebuješ stříkat, tak mám klasickou tlakovou nádobu s rozprašovačem.......nic motorovýho......klasika růčo
Jak jsem říkal, teď v zimě pokácíme, vytrháme, posečeme a na jaře se uvidí kolik toho vyrazí.
Rád bych se té chemii vyhnul, ale pokud se ukáže že je toho moc, možná tě zneužiju.
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Vinohrad od A do Z
BlackSabbath píše: Jen teda pokud budeš vybírat křoviňák, tak nešetři na výkonu. Na takovouhle džungli to chce už koně (vím, o čem mluvím)...
Já myslel že to vyseču takovou tou jednoruční strunovkou za 300,-
Pár profi křoviňáků Stihl už jsem odvařil, takže si to dokážu představit, vzhledem k tomu že jsem se takovou prací roky živil