2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak poznáte vegana?
panTerek píše: Jsem si koupil v sekáči kožich - made in mongolsko, originál mongolskej pes - a překvapilo mě kolik se najednou vyrojilo moralistů i ze stran "masožravců". Všichni mě už viděli v kožený bundě, nikdo neřek ani popel, ale jak je to kožíšek, tak se všichni můžou posrat... A přitom do -5 pod něj stačí jen košile, prostě paráda
Žeby proto, že kůže je "odpad" a na kožichy se ty zvířata přímo chovají? Asi tak půlka těch "chovatelských stanic" není ani registrovaná, je to černota a měl bys vidět ty podmínky v jakých ty zvířata žijou. Budiž ti k dobru, že to bylo ze sekáče
Jinak nedávno jsem se dostala k tomuhle: "Američani za svůj život spořádají 11 krav, 27 prasat, 2 400 kuřat, 4 500 ryb, 80 krocanů a 30 ovcí. Když se připočtou další živočichové, jako jsou králíci, kachny, husy, kozy, krevety a hlavonožci, tak to vychází na nějakých 7 500 kusů živočichů na osobu." Někde to bylo i na Čechy, ale to jsem už nenašla. To jen tak pro zajímavost a zamyšlení (pro tu menšinu, která teda přemýšlí )....
3 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak poznáte vegana?
petra_krtek píše: Žeby proto, že kůže je "odpad" a na kožichy se ty zvířata přímo chovají? Asi tak půlka těch "chovatelských stanic" není ani registrovaná, je to černota a měl bys vidět ty podmínky v jakých ty zvířata žijou. Budiž ti k dobru, že to bylo ze sekáče
Jinak nedávno jsem se dostala k tomuhle: "Američani za svůj život spořádají 11 krav, 27 prasat, 2 400 kuřat, 4 500 ryb, 80 krocanů a 30 ovcí. Když se připočtou další živočichové, jako jsou králíci, kachny, husy, kozy, krevety a hlavonožci, tak to vychází na nějakých 7 500 kusů živočichů na osobu." Někde to bylo i na Čechy, ale to jsem už nenašla. To jen tak pro zajímavost a zamyšlení (pro tu menšinu, která teda přemýšlí )....
Asi takhle- proč ne. Holt člověk je na vrcholu potravního řetězce. Ale sere mě pokrytectví lidí, kdy dost lidí co znám má problém zabít, vykuchat a stáhnout zvíře, zatímco masíčko jim jede... Protože masíčko, to je přece to krásné růžové, co se prodává v supermarketu, ale ta smrt co k tomu patří, tu nejpřijmou. Jinak řečeno, jsem pro aby každý "masožravec" pár zvířat, co ročně sežere, taky sám zabil a zpracoval, aby si zas trochu uvědomil, co za tím masem stojí.
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak poznáte vegana?
Bludevil píše: Asi takhle- proč ne. Holt člověk je na vrcholu potravního řetězce. Ale sere mě pokrytectví lidí, kdy dost lidí co znám má problém zabít, vykuchat a stáhnout zvíře, zatímco masíčko jim jede... Protože masíčko, to je přece to krásné růžové, co se prodává v supermarketu, ale ta smrt co k tomu patří, tu nejpřijmou. Jinak řečeno, jsem pro aby každý "masožravec" pár zvířat, co ročně sežere, taky sám zabil a zpracoval, aby si zas trochu uvědomil, co za tím masem stojí.
Jo! Souhlasím! Případně pokud ví, že je schopnej to zabít, tak ať si klidně koupí ten řízek na tácku... Nejvíc mě pobavila jedna holčina, která strašně řešila že nejím maso (snad půl roku kdykoliv jsem jí potkala). A pak z ní vylezlo, že to ze supermarketu sní, protože neví jak to zvíře vypadalo. Ale když sousedi zabili prase (přece to krásný prasátko co si chodila drbat) tak to jíst nemohla
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak poznáte vegana?
petra_krtek píše: Jo! Souhlasím! Případně pokud ví, že je schopnej to zabít, tak ať si klidně koupí ten řízek na tácku... Nejvíc mě pobavila jedna holčina, která strašně řešila že nejím maso (snad půl roku kdykoliv jsem jí potkala). A pak z ní vylezlo, že to ze supermarketu sní, protože neví jak to zvíře vypadalo. Ale když sousedi zabili prase (přece to krásný prasátko co si chodila drbat) tak to jíst nemohla
Jo uznávám, že tohle jsou mí "oblíbenci". Pokrytectví až na půdu... a řekl bych, že docela časté. Já mám jen tendence když jím svoje zvířata, tak si dávat větší pozor na přípravu, abych si toho "víc vážil".
2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak poznáte vegana?
Bludevil píše: Jo uznávám, že tohle jsou mí "oblíbenci". Pokrytectví až na půdu... a řekl bych, že docela časté. Já mám jen tendence když jím svoje zvířata, tak si dávat větší pozor na přípravu, abych si toho "víc vážil".
To mi ještě prozraď, kde to mají lidi z města dělat-to si mají do paneláku dotáhnout ovci a tu podřezat v kolárně? Asi těžko, co...
V podstatě máš ale pravdu-je snadné si odvyknout na tu část se zabíjením a jenom jíst maso. Naštěstí v ČR ještě nejsme tak zdegenerovaní jako v Reichu, kde se rodiče mohli posrat z toho, že místní zemědělec ukázal ve škole dětem, jak se zabíjí a stahuje králík ...
Já taky zabíjení zvířat nemám rád-většina z nich má větší hodnotu než kdejaký člověk, ale beru to tak jak to je a říkám si, že kdybychom byli v opačných rolích, tak mě to prase zabije a sežere taky
Když někdo nežere maso, tak je to jeho věc, ale ať mě s tím neotravuje. Pokud je někdo vegan a dělá vegana i ze psa, tak by zasloužil po držce...
Naposledy editováno 29.01.2016 11:12:31
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak poznáte vegana?
Západ a zvlášť američani jsou v tomhle podle mě extrémně degenerovaní (beru měšťáky, farmáři na středozápadě zas přesný opak...). Ono u nás ve městech to už taky není moc jiný.A poslední dva odstavce, naprosto souhlasím
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak poznáte vegana?
petra_krtek píše: Žeby proto, že kůže je "odpad" a na kožichy se ty zvířata přímo chovají? Asi tak půlka těch "chovatelských stanic" není ani registrovaná, je to černota a měl bys vidět ty podmínky v jakých ty zvířata žijou. Budiž ti k dobru, že to bylo ze sekáče
Kolik lidí přemýšlí nad řízkama jak si to zvíře žilo? Většině je to putna.
Když už je zvíře zabitý, tak se má zpracovat celý a ne, že zabalenej balíček masa v chlaďáku je v pořádku a kožená bunda je špatná a zvířátka kvůli ní trpí. Ještě jsem nezažil, že by u koženejch bot někdo řešil kde byly vyrobený a z jakýho chovu kůže pochází.
Pokud někdo zvířata nejí a nepoužívá výrobky z nich, OK, proti tomu nic nemám, ale když někdo v koženejch botech a s hubou od bůčku kritizuje že jsem si koupil kožich, tak to mě prostě zvedá ze židle.
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak poznáte vegana?
Každopádně jsem ráda, že se o tom mluví, než když se dělalo že to není... Neprosazuju ani jedno. Jak jsem psala, pokud na to někdo má žaludek, schvaluje to a je schopnej si zvíře zabít (ať už pro jakýkoliv účel výjma kšeftu), tak je to čistě jeho věc, ale ať mi zase nikdo nemluví do toho, že to maso nejím a nekupuju kožešiny. Dle přírodních zákonů na něj "nemám nárok" pokud si ho nejsem schopná zabít...
Doufám, že je to srozumitelný, mám nějak moc myšlenek a asi nejsem schopná to nějak kloudně formulovat
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak poznáte vegana?
Bludevil píše: Asi takhle- proč ne. Holt člověk je na vrcholu potravního řetězce. Ale sere mě pokrytectví lidí, kdy dost lidí co znám má problém zabít, vykuchat a stáhnout zvíře, zatímco masíčko jim jede... Protože masíčko, to je přece to krásné růžové, co se prodává v supermarketu, ale ta smrt co k tomu patří, tu nejpřijmou. Jinak řečeno, jsem pro aby každý "masožravec" pár zvířat, co ročně sežere, taky sám zabil a zpracoval, aby si zas trochu uvědomil, co za tím masem stojí.
Nemám s tím problém, ale maso žeru minimálně, kde je chyba?
2 reakcí na tento příspěvek Jak poznáte vegana?
Hrozně mě bavila takhle zpráva: http://www.novinky....rketech-poprask.html
Jistě..naporcované maso je OK, ale v celku - ježiš ono je to fakt ze zvířat? Hnus
Tenkrát jsem se tomu vysmála na FB a k mému překvapení i z řad mých přítel se ozývaly hlasy jako jestli mi to opravdu přijde normální, celé zvíře v obchodech, že to je nechutný. Všichni masožravci A že prej já jsem ta divná, když mě to nepobouřilo
Kámoš zas vyprávěl, jak se v Německu setkal s paní, tvrdou obhájkyní práv zvířat, která požadovala, aby zvířata přestala být zabíjena - protože masa vypěstovaného v supermarketech je přece dost. WTF??
Co mi hodně, ale hodně vadí - je týrání zvířat. Ať už to jsou podmínky, v jakých ve velkovýchovnách musejí být, nemožnost pohybu případně to, že zvířata przníme, abychom z nich měli něco víc/líp/chutněji. Viz takové FOIE GRAS, To do huby nedám, ať se všichni gurmáni třeba po.
Na druhou stranu v ostatním raději moc nešťourám, protože bych se asi nenajedla. Oproti městům tu máme ale výhodu, že když ne my osobně (bábička jedna umřela a druhá už má jen slepice, mladší generace už na chování dom, zvířat nejsou), tak vždycky znáte někoho, kdo má - prodá - dodá ..
A svým způsobem obdivuju všechny, kteří maso odmítají, já myslím, že jsem všežravec a že bez masa bych umřela
Naposledy editováno 29.01.2016 10:04:11
1 reakcí na tento příspěvek Jak poznáte vegana?
Naposledy editováno 29.01.2016 10:21:46
Nejsem žádný městský dítě, děda nás bral na porážku prasat, byli jsme u zabíjení králíků, ale už jako dítě jsem to prostě nějak nemohla rozdejchat..
2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak poznáte vegana?
petra_krtek píše: ... Každopádně jsem ráda, že se o tom mluví, než když se dělalo že to není... Neprosazuju ani jedno. Jak jsem psala, pokud na to někdo má žaludek, schvaluje to a je schopnej si zvíře zabít (ať už pro jakýkoliv účel výjma kšeftu), tak je to čistě jeho věc, ale ať mi zase nikdo nemluví do toho, že to maso nejím a nekupuju kožešiny. Dle přírodních zákonů na něj "nemám nárok" pokud si ho nejsem schopná zabít...
Pro jakýkoli účel vyjma kšeftu? Tedy zabít zvíře pro zábavu je v pořádku, zatímco zabít zvíře na kšeft (abych si mohl koupit pečivo, zeleninu, léky) je špatně?
Nejsi schopna zabít zvíře, tak nemáš nárok na maso. OK.
Používáš ropné produkty a plasty? Jsi schopna ropu dostat ze země, provést frakční destilaci a polymeraci uhlovodíků?
Používáš ocel? Jsi schopna narubat železnou rudu, tavit ji ve vysoké peci, odlévat, kovat, kalit, brousit?
Tím účelem byla myšlena vlastní potřeba - konzumace, (když to přeženu) - nemá co na sebe atd. Ano, může to být i to, že vyměním kus masa za mrkev, ale myslím, že většina těch přemýšlivých pochopila, že narážím na velkochovy kožešinových zvířat.
Nejsem schopná ani dostat ropu ze země, ani narubat ocel. Ale jsem schopná vynechat věci, který v životě výrazně nepotřebuju - například nekonzumovat maso. Je to jistý omezení (ze začátku), ale časem zjistíš, že to není nic dramatickýho. A jo, delší dobu zvažuju způsob života "bez obalu" jesti ti to něco říká. Vzpomeň si na zákon nabídky a poptávky.... myslím, že nemusím vysvětlovat.... (i když... )
Já ti tady nebudu kontrovat tvoje argumenty, ty máš totiž na všechno odpověď a nebudu ztrácet energii na to, abych se tě snažila přesvědčit o opaku Jak jsem psala, ať si to každej dělá jak chce
1 reakcí na tento příspěvek Jak poznáte vegana?
Číkus píše: Pro jakýkoli účel vyjma kšeftu? Tedy zabít zvíře pro zábavu je v pořádku, zatímco zabít zvíře na kšeft (abych si mohl koupit pečivo, zeleninu, léky) je špatně?
Nejsi schopna zabít zvíře, tak nemáš nárok na maso. OK.
Používáš ropné produkty a plasty? Jsi schopna ropu dostat ze země, provést frakční destilaci a polymeraci uhlovodíků?
Používáš ocel? Jsi schopna narubat železnou rudu, tavit ji ve vysoké peci, odlévat, kovat, kalit, brousit?
Ovšem řeč je zde o tom, zda je člověk schopen z důvodů svého útlocitu toho ňufáčka čumáčka zabít a vykuchat a sežrat, nebo ne. O technologii tu nebyl zmíněn ani popel. Krom toho jsem si nevšiml, že by někdo řešil morální aspekty rubání železné rudy...
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak poznáte vegana?
anii píše: Oproti městům tu máme ale výhodu, že když ne my osobně (bábička jedna umřela a druhá už má jen slepice, mladší generace už na chování dom, zvířat nejsou), tak vždycky znáte někoho, kdo má - prodá - dodá ..
A svým způsobem obdivuju všechny, kteří maso odmítají, já myslím, že jsem všežravec a že bez masa bych umřela
Ta vyhoda domaciho chovu ..... nevim, ja kdyz beru maso z domaciho chovu tak me prijde hnusne.
Osobne maso z velkovykrmen kde to prase jen lezi a zere, mi prijde lepsi (krehci) nez prase z domaciho chovu. Ono vetsina domacich chovatelu tomu daji sezrat cokoliv a prase pak pozira prase (zbytky) to maso je proste pak hnusne
3 reakcí na tento příspěvek Jak poznáte vegana?
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak poznáte vegana?
To že je člověk všežravec, jsem taky vždycky hlásala, pak jsem ale četla nějakou studii, kde se řešilo, zda člověk MUSÍ jíst všechno a nebo MŮŽE... Díky tomu, že je všežravec mohl žít všude (v některých případech bohužel ) a přizpůsobil se. Jsou lidi, co jsou vegani celý život a žijou, takže já osobně se přikláním k názoru, že člověk opravdu nemusí, ale má na výběr
2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak poznáte vegana?
Ten bordel v kuchyni ale všechny vedl k přesvědčení, že by bylo lepší kdybych maso nejedl vůbec, protože Pampelišky a Tulipány by takový binec nenadělaly
Naposledy editováno 29.01.2016 13:14:02