1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak poznáte vegana?
strecmen píše: Pleteš se.
Povídej
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak poznáte vegana?
maco píše: Povídej
Co chceš slyšet?
2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak poznáte vegana?
Creck píše: Je to proste tak, neni maso jako maso. To neni zadny pokrokovy nazor, ale dlouholeta zkusenost.
Je obrovsky rozdil i kdyz kupujes maso mezi supermarkety.
To z domacich chovu mi prijde zas strasne tvrde a to co davaji tomu praseti sezrat domaci chovatele je proste hnus a prase by to vubec nemelo zrat, zbytky z jidelen proste ne.
Nevím, čím krmili ti lidi svá domácí zvířata. Podle toho, jak to popisuješ, tak asi radioaktivníma pneumatikama, nic jiného mě nenapadá.
Vím, že s tebou to nemá moc cenu, tak si dál pochutnávej na antibiotiky narvaném kuřecím z pšonklandu a na masokostní moučce odchovaných prasatech.
A abych nezapoměl, zbytky z jídelen jsou špatné ááááno
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak poznáte vegana?
strecmen píše: Co chceš slyšet?
Tak třeba co papalo prasátko,které jsi jedl naposledy
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak poznáte vegana?
maco píše: Tak třeba co papalo prasátko,které jsi jedl naposledy
Tvá slova byla: "A vůbec,nemůžeš poznat čím bylo prase futrované" takže kdyby tam bylo .. čím konkrétně bylo... nedivil bych se nyní tvému hloupému dotazu. Nicméně diskuze byla o tom že záleží na tom čím je zvíře krmené a to jde poznat na kvalitě masa.
Naposledy editováno 29.01.2016 23:09:11
2 reakcí na tento příspěvek Jak poznáte vegana?
Naposledy editováno 30.01.2016 14:11:32
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak poznáte vegana?
Back píše: Já to celé nečetl, ale v čem teda ti vegani jezdí? Jsou kombinézy z kukuřičných listů ? Jinak jsou to protivní lidé, věčně nasraní z hladu...
Hele, ropa a z ni vyrabena umela vlakna to nevadi. Protoze cituji:
Pokud vím, kvůli benzínu nikdo nevraždí...
Jen sem, tam obcas nejaka ta valka
Naposledy editováno 30.01.2016 14:29:23
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak poznáte vegana?
strecmen píše: Tvá slova byla: "A vůbec,nemůžeš poznat čím bylo prase futrované" takže kdyby tam bylo .. čím konkrétně bylo... nedivil bych se nyní tvému hloupému dotazu. Nicméně diskuze byla o tom že záleží na tom čím je zvíře krmené a to jde poznat na kvalitě masa.
Tak se už vymáčkni a popiš ty kvality masa kde jsi poznal čím bylo prase krmené.
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak poznáte vegana?
dejf. píše: ja bych nesel tak do hloubky. Proste je to prace, jako kazda jina. A to, ze ji nechci delat, je proste moje volba.
Takhle:
Cumis treba na porno?
Jako ze kdyz cumim, ze bych si mel parkrat rocne zasukat? No jako s krajnim odporem, ale asi bych to zvladnul
2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak poznáte vegana?
maco píše: Tak se už vymáčkni a popiš ty kvality masa kde jsi poznal čím bylo prase krmené.
Udělej si experiment, kup si dvě selata, jedno krm kukuřičným šrotem a to druhé pšeňičným.
Naposledy editováno 30.01.2016 16:11:57
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak poznáte vegana?
Jamón ibérico pochází z černého iberského prasete, které je celosvětovým unikátem a proměňuje jamón ibérico v jedinečný produkt, nesrovnatelný s jinými sušenými šunkami. Jamón ibérico má narozdíl od jamónu serrano (ale i např. prosciutta di Parma či San Daniele) intenzivnější a trvalejší chuť, vyšší podíl zdravých tuků a nenapodobitelnou texturu danou mezisvalovým tukem.
Dle způsobu života prasat a krmení se jamón ibérico dělí na:
Bellota (čti bejota)
Jamón ibérico de bellota (bellota znamená španělsky žalud) je nejkvalitnější a také nejdražší sušená šunka nejen ve Španělsku, ale na celém světě. Aby mohl jamón dostat exkluzivní označení “de bellota”, musí se iberské prase krmit v období montanery mezi září a březnem ve volném výběhu v dubovém háji, tzv. dehese (háj je označen dehesou, má-li na jeden hektar alespoň 10 stromů) výhradně žaludy a aromatickými bylinami. Před vstupem do montanery se musí hmotnost zvířete pohybovat v rozmezí 92 a 115 kg, přičemž musí na konci montanery přibrat minimálně 46 kg z potravy skládající se pouze ze žaludů a bylin. Chovatelé stojí každý rok před složitým rozhodování, kolik mohou pustit zvířat do volného výběhu, aby všechna z nich dosáhla požadované hmotnosti a zároveň se využil potenciál dubového háje. Každopádně však platí, že v průměru je nutno počítat nejméně se dvěma hektary výběhu pro každé zvíře, což se samozřejmě projevuje na ceně finálního produktu.
Recebo (čti resebo)
Jakmile prase nedosáhne v průběhu montanery požadované hmotnosti, je nutno jej po jejím skončení dokrmit běžným organických krmení a jamón pocházející z takových zvířat se pak nazývá “de recebo”.
Cebo (čti sebo)
Zvířata krmená výhradně běžným krmením, většinou obilím a luštěninami, dávají vzniknout jamónu ibérico de cebo.
5 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak poznáte vegana?
strecmen píše: Udělej si experiment, kup si dvě selata, jedno krm kukuřičným šrotem a to druhé pšeňičným.
Tak já to ale nejím syrové jako ty
V Globusu si kupuju nakrájené vepřové nudličky nebo kostky na guláš a dělám si z toho šašlik : olivový olej,cibule,sůl,pepř,bílý pepř,kmín,česnek,sladká paprika,pálivá paprika,sojová omáčka,worcestr,čerstvá zelená paprika,rajčata,někdy bambusové výhonky,k tomu křupák,zapíjím pivem nebo vínem.Nemůžeš absolutně poznat čím bylo prase krmené,to je úplný nesmysl.
2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak poznáte vegana?
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak poznáte vegana?
maco píše: Tak já to ale nejím syrové jako ty
V Globusu si kupuju nakrájené vepřové nudličky nebo kostky na guláš a dělám si z toho šašlik : olivový olej,cibule,sůl,pepř,bílý pepř,kmín,česnek,sladká paprika,pálivá paprika,sojová omáčka,worcestr,čerstvá zelená paprika,rajčata,někdy bambusové výhonky,k tomu křupák,zapíjím pivem nebo vínem.Nemůžeš absolutně poznat čím bylo prase krmené,to je úplný nesmysl.
A když není prase, dáme soju
maco píše: Tak já to ale nejím syrové jako ty
V Globusu si kupuju nakrájené vepřové nudličky nebo kostky na guláš a dělám si z toho šašlik : olivový olej,cibule,sůl,pepř,bílý pepř,kmín,česnek,sladká paprika,pálivá paprika,sojová omáčka,worcestr,čerstvá zelená paprika,rajčata,někdy bambusové výhonky,k tomu křupák,zapíjím pivem nebo vínem.Nemůžeš absolutně poznat čím bylo prase krmené,to je úplný nesmysl.
Třeba když se prase krmí kukuřičným šrotem, tak má sádlo takové "krupičkové" a brzy se roztéká. Když ječmenným, tak je takové "hladší" a tužší.
2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak poznáte vegana?
Chapadlo píše: maco> Argument jako prase Smichat to se vsim, co doma najdes a pak tvrdit, jak to nejde poznat. Ja tvrdim, ze to poznas.
Tak já prasata nejím, ale řekla bych, že poznat to jde prakticky u všeho. Třeba u vajec je velkej rozdíl, jestli jsou domací nebo z obchodu.