1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Babis ven!!!
jarikGSXR píše: OK, uznávám nemám s tím moc zkušeností. Jak jsem psal dříve, my moc maso do mrazáku nedáváme a dal jsem jen na pár dojmů.
zmrazení musí být rychlé a co nejhlubší. žádná aromata a rozmrazení pomalé, pozvolné. Uzené, které necháš dlouhodobě venku je tvrdé, jak podrážky, nic moc. Nejlepší je udit po troše a ujíst to, to je jasné, ale pokud udíš naráz třeba 30kg masa, zamrazit to musíš. Do konzerv dávám taky, ale to změní to maso daleko více, jak ten mrazák. Osobně jak už jsem tu uvedl, pokud maso zavařuji, udím ho tak cca dvě hodiny max. Víc ne.1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Babis ven!!!
gugo píše: maco> ty mas mrtvy chutovy bunky ne . Nderaci delali s jidlem ty nehorsi zverstva , ty zvladnou zkazit i tak jednoduchou vec jako je ryba vylovena z more
Tak byl jsem tehda i v Rostocku na Baltu ale rybu jsem tam myslím nejed Dederoni měli soukromé pekárny a řezníky,poláci to samé jenom my jsme měli hovno,pamatuju že jsem si tam dal v restauraci kuře,co mě zaujalo že porce byla dvakrát větší než v Československu a salát k tomu Pak jsem tam byl jednou ještě tuším před vojnou na zájezdě,to mě zas zaujalo že pivo nosili v třetinkách,to jsme jeli na lodi na nějakým jezeře nebo co to bylo a nestíhali to nosit,myslím že náš stůl měl šedesát piv nebo kolik,dole v podpalubí byla diskotéka a furt to tam hráli dokola a všichni křepčili a křičeli lajf ist lajf nanananana
Jinak to zavařené uzené bylo fakt v pohodě, špek už ne.
2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Babis ven!!!
Jinak to pecivo si pamatuju byl jsem tam 2x jako dite a pecivo meli dobry, prijde me ze stejny jako dneska, uzeniny nevim, Ale jidlo v hospodach des. Nemcum vseobecne stran jidla kdyz chtej pouzit vlastni mozek , tak nasrat na ruce a nepustit k vode . Kdyz varej neco ciziho tak to jde.
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Babis ven!!!
gugo píše: maco> No ja byl v Peenemunde a dal jsem si mix ryb abych zkusil od vseho neco a voni proste at to byla jakakoliv ryba tak ji zmrvuli do kysela a pokud mozno z masa udelali bahno. Pritom Polaci o 50 km dale delaj ryby vcelky normalni.
Jinak to pecivo si pamatuju byl jsem tam 2x jako dite a pecivo meli dobry, prijde me ze stejny jako dneska, uzeniny nevim, Ale jidlo v hospodach des. Nemcum vseobecne stran jidla kdyz chtej pouzit vlastni mozek , tak nasrat na ruce a nepustit k vode . Kdyz varej neco ciziho tak to jde.
Germánská kuchyně, všechno na kyselo.
1 reakcí na tento příspěvek Babis ven!!!
Na Rujaně u ponorky tady uplně skvělý rybí sendviče.V hospodě výborný ryby.Na kyselo dělaj taky,to je jasný,ale to si musíš objednat.Jinak německej eintopf,soljanka (ta asi tady v Lužích není uplně německá),ty měkký salámy apod mam teda moc rád.
Mimochodem v Březňáckym pivovaru furt nemůžou přijít na to,jak vařili pivo pro Afrikakorps,že vydrželo 2 měsíce určitě.
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Babis ven!!!
1 reakcí na tento příspěvek Babis ven!!!
2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Babis ven!!!
Dr.Houba píše: Já asi neměl doma nikdy tolik uzeného, abych ho stihnul zmrazit
v panelaku se blbe udi ne ?. Ikdyz dneska jde vsechno.
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Babis ven!!!
gugo píše: v panelaku se blbe udi ne ?. Ikdyz dneska jde vsechno.
tak samozřejmě...vždycky jsem měl buď od kamarádů, nebo kupované, no
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Babis ven!!!
gugo píše: v panelaku se blbe udi ne ?. Ikdyz dneska jde vsechno.
To mi připomnělo...
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Babis ven!!!
JUPP67 píše: Germánská kuchyně, všechno na kyselo.
Pamatuju bramboraky s cukrem
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Babis ven!!!
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Babis ven!!!
Kubák píše: Pamatuju bramboraky s cukrem
To žral ten důstojník,co bydlel za 2. světový u babky.Koukali na to taky jako na hnus.....a pak si dali bramborový šišky s mákem
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Babis ven!!!
zmulin píše: gugo> Tomu rozumim.Já myslim,že u nás je taky ještě spousta hospod,který nevrhaj uplně dobrej obrázek na naší gastronimii
to je mozny, ale jejich tradicni jidla jsou celkem na bliti a rajskou se smazenym rizkem si taky neda jen tak nekdo.
2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Babis ven!!!
gugo píše: to je mozny, ale jejich tradicni jidla jsou celkem na bliti a rajskou se smazenym rizkem si taky neda jen tak nekdo.
Twoe to jo,to bych nedal.Ještě nějakou omáčku na řízek sem dostal.Myslim,že nějakou smetanovou houbovou.....No a na Náchodsku smaženej řízek s knedlem a zelím.Myslim,že Pavlovský řízek se to tam jmenovalo..
3 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Babis ven!!!
zmulin píše: Twoe to jo,to bych nedal.Ještě nějakou omáčku na řízek sem dostal.Myslim,že nějakou smetanovou houbovou.....No a na Náchodsku smaženej řízek s knedlem a zelím.Myslim,že Pavlovský řízek se to tam jmenovalo..
a kari wursta si jedl ?
2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Babis ven!!!
zmulin píše: Twoe to jo,to bych nedal.Ještě nějakou omáčku na řízek sem dostal.Myslim,že nějakou smetanovou houbovou.....No a na Náchodsku smaženej řízek s knedlem a zelím.Myslim,že Pavlovský řízek se to tam jmenovalo..
a co takový Plumlovský řízek ? Pochutina z rodného kraje mé ženy
2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Babis ven!!!
Dr.Houba píše: a co takový Plumlovský řízek ? Pochutina z rodného kraje mé ženy
Mám z toho kraje také ženu a ještě jsem ten řízek neochutnal. Asi je to úchylné, ale já ho prubnu
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Babis ven!!!
gugo píše: a kari wursta si jedl ?
Určitě lepší než MCdonald
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Babis ven!!!
JUPP67 píše: Určitě lepší než MCdonald
no...to nevim. Mastna klobasa polita kecupem a posypana lzici kari.... ekhlaft
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Babis ven!!!
gugo píše: no...to nevim. Mastna klobasa polita kecupem a posypana lzici kari.... ekhlaft
Nemecky narodni jidlo
Ale kdyz jsem kdysi pobyval u jedny slecny v Limburgu,tak jeji mati byla echt kuchta.Nejdriv mi ty kombinace prisly divny,ale ve finale to bylo vynikajici,kdyz ses oprostil od ceskyho zpusobu podavani
zmulin píše: To žral ten důstojník,co bydlel za 2. světový u babky.Koukali na to taky jako na hnus.....a pak si dali bramborový šišky s mákem
Otec hazel tycku,kdyz videl,jak to soukam do chrtanu,ale ja se po tom moh utlouct Dneska uz bych to asi ani ochutnat nechtel,nebudu si kazit vzpominky
Kubák píše: Nemecky narodni jidlo
Ale kdyz jsem kdysi pobyval u jedny slecny v Limburgu,tak jeji mati byla echt kuchta.Nejdriv mi ty kombinace prisly divny,ale ve finale to bylo vynikajici,kdyz ses oprostil od ceskyho zpusobu podavani
jako nektery nemecky vytvory dam, nejlip pokud jsou tak nejak smrncnuty Rakouskem nebo Italii , takze treba v Mnichove se i dobre najim. Pravda ze tedy skorice v cervenym zeli pusobi dost divne, ale tak co my tam davame i pernik . Ale ty vytvory z druheho konce Nemecka me proste neuchvatily.