Jednou jsem dostal flašku nakládaných, pikantních, který byly úplně dokonalý, ale samozřejmě nemám už nejmenší zdání co tam vše bylo.
Máte někdo tip jak je naložit? Předpokládám že se tu určitě nějaký gurmán najde, co se třeba i rád podělí, pochlubí
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Recept na hermouše
GL1 píše: olomoucký mám taky rád, ale stačí mi "klasický", nakládaný, to už bude síla
je to vazne dobry. Na Kladně to dělá firma Kašša a je to fakt hodně dobrý. Když to někam přivezu, tak to okamžitě zmizí.
"Co to je?...to jsou tvarůžky?...ty vole....Tak jeden teda zkusim......Si děláš prdel !!. Ty krávo. Kdes to sehnal?"
Mimochodem dělají i nakládaný "blatacky zlato". Neskutecnej narez. Kdo jste z okoli Kladna, tak doporucuji vyzkouset.
Tvaruzky
Beru od nich "Párty mix I" (syreček, niva, blaťácké zlato)
300 g olomouckých tvarůžků • 2 větší cibule • 1 lžičku pálivé mleté papriky • 1 lžičku sladké mleté papriky • 4 stroužky česneku• 2 chilli papričky • 200 ml kvalitního oleje • 10 zrnek celého pepře • 1 bobkový list • 4 kuličky nového koření
Postup:
Uleželé tvarůžky nakrájíme na menší kousky, cibuli na půlkolečka, česnek na slabé plátky, feferonku nasekáme na jemno. Do oleje dáme koření (bez mleté papriky), česnek a feferonky a zahřejeme ho na 80 °C na pět minut a necháme vychladnout. Uvolní se silice a vůně koření přejde do oleje. Tvarůžky promícháme s mletou paprikou a cibulí, navrstvíme do vhodné misky, zalijeme vychladlým olejem a necháme uležet v chladu zhruba týden.
A je to pecka
2 reakcí na tento příspěvek Recept na hermouše
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Recept na hermouše
jak tam zensky nemaj presne napsany 10dkg toho, 15dkg tamtoho, tak se do toho moc nehrnou
Jarrinn píše: je to vazne dobry. Na Kladně to dělá firma Kašša a je to fakt hodně dobrý. Když to někam přivezu, tak to okamžitě zmizí.
"Co to je?...to jsou tvarůžky?...ty vole....Tak jeden teda zkusim......Si děláš prdel !!. Ty krávo. Kdes to sehnal?"
Mimochodem dělají i nakládaný "blatacky zlato". Neskutecnej narez. Kdo jste z okoli Kladna, tak doporucuji vyzkouset.
Tvaruzky
Beru od nich "Párty mix I" (syreček, niva, blaťácké zlato)
jj, s tímhle souhlas, taky to bereme na každou párty ale ten syreček jsem zatim nezkoušel, tak to budu muset napravit
2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Recept na hermouše
FILODENDRON píše: Zajímavé je, že přípravy takovýchto specialit dělají většinou (i v mém okolí) chlapi. Baby se do toho moc nehrnou. Jak to máte u vás?
Ženám to smrdí
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Recept na hermouše
GL1 píše: olomoucký mám taky rád, ale stačí mi "klasický", nakládaný, to už bude síla
a co teprv taková kunda...
2 reakcí na tento příspěvek Recept na hermouše
Tak konečně jsem se k tomu dostal.
Hermelíny jsem rozkrojil podélně, na obě strany jsem dal sladkou papriku s medvědí tlapou, na husto vyskládal plátky česneku a jednu stranu potřel mletýma chilli papričkama v oleji. Celé přiklopil, rozkrájel na osminky a se špejlama skládal do flašky. Každou vrstvu proložil třema "extra pálivýma" feferonkama a sušenými rajčaty.
Uvidíme za týden, asi je nechám jen v ledničce, protože už byly docela rozjetý
První pokus, příště s cibulí a koření/papričky upravím podle chutí této várky.
Všem díky za tipy, hodně mi pomohly. Jsou to nějaký 250g hermelíny, možná večer udělám ještě takový ty malý camemberty v modrý krabičce z kaufu.
Naposledy editováno 11.01.2019 15:51:54
2 reakcí na tento příspěvek Recept na hermouše
Nálev je z litru a čtvrt piva, dvaceti lžic cukru, asi čtvrt litru octa, pěti lžiček soli, bobkový list, nové koření a celý pepř. Buřty lešanské, 82% masa, promazané hořčicí smíchanou s mletým pepřem, proložené cibulí a feferonkou. Zbytky cibule a feferonky volně ložené mezi vrstvami, a byť to nevypadá, cibulí se vešlo celkem sedm velkých. I tak ji mám raději v buřtu, než loženou volně, ale prostě musí být.
Naposledy editováno 12.01.2019 00:27:51
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Recept na hermouše
Deyva píše: a co teprv taková kunda...
myslis tvaruzkovou kundu?
http://bruxy.regnet.cz/kunda/
bohuzel to asi nikde neni v nejakym lepsim formatu. Tenkrat strahovaci pobavili celej CVUT
1 reakcí na tento příspěvek Recept na hermouše
1) Nakrájím balkán na větší kostičky.
2) Dám do misky a zasypu je zelenými a černými olivami v poměru 1:1 (používám ty Franz Josef).
3) Dále přidám prolisovaný česnek a celé to zasypu provensálským koření.
4) Pořádně to promíchám a nasypu do zavařovací sklenice.
5) Celé to zaliju olivovým olejem a nechám v ledničce tak 3 - 4 dny proležet.
6) Dá se to jíst jen tak nebo se to dá přidat do nakrájeného římského salátu. K tomu salátu doporučuji přidat nálev z balsamika + nějaké salátové koření dle chuti.
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Recept na hermouše
to mě zajímá, dáváš pasterizované nebo "živé" ?
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Recept na hermouše
Naposledy editováno 14.01.2019 08:54:15
Docela jsem zvědavej, jak se bude chovat pivo při vaření. když dělám svařák, tak u toho stojím, a jakmile přijde k varu, okamžitě odstavuju, je to na vteřiny
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Recept na hermouše
FILODENDRON píše: Kdo má rád nakládaný balkánský sýr, tak tady je jeden jednoduchý recept. Je to fakt mňamka .
1) Nakrájím balkán na větší kostičky.
2) Dám do misky a zasypu je zelenými a černými olivami v poměru 1:1 (používám ty Franz Josef).
3) Dále přidám prolisovaný česnek a celé to zasypu provensálským koření.
4) Pořádně to promíchám a nasypu do zavařovací sklenice.
5) Celé to zaliju olivovým olejem a nechám v ledničce tak 3 - 4 dny proležet.
6) Dá se to jíst jen tak nebo se to dá přidat do nakrájeného římského salátu. K tomu salátu doporučuji přidat nálev z balsamika + nějaké salátové koření dle chuti.
Tvl. z tebe už je bydlenka
1 reakcí na tento příspěvek Recept na hermouše
a vždycky na hovno, pak kolega přitáhl rychlokvašky v kýblu od remalu, lepší jsem doteď nežral, od té doby (20 let zpět ) jsem je v podstatě nedělal, zkusil jsem to ještě 2x, opět na hovno, tak jsem to vzdal. Dělal jsem je pečlivě, přesně podle receptů, a stejně . A přitom tyhle okurky zbožňuju, jak je někde vidím ( nemyslím supermarkety), nikdy neodolám musím alespoň ochutnat. Tak je letos zase zkusím..
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Recept na hermouše
GL1 píše: Když odbočím od masa a sýrů k zelenině, poradí někdo jak na okurky rychlokvašky, kdysi jsem je párkrát dělal, přesně podle receptů.., do kameninového hrnce..,
a vždycky na hovno, pak kolega přitáhl rychlokvašky v kýblu od remalu, lepší jsem doteď nežral, od té doby (20 let zpět ) jsem je v podstatě nedělal, zkusil jsem to ještě 2x, opět na hovno, tak jsem to vzdal. Dělal jsem je pečlivě, přesně podle receptů, a stejně . A přitom tyhle okurky zbožňuju, jak je někde vidím ( nemyslím supermarkety), nikdy neodolám musím alespoň ochutnat. Tak je letos zase zkusím..
Dám ti recept, co mám od mého otce. Mně teda vždy chutnaly.
Oprané okurky (nejlepší jsou přerostlé nakládačky nebo menší salátovky) naskládej do zavařovací 5-ti litrovky a zároveň je prokládej:
1) Vinnými listy
2) Višňovými listy
3) Koprem
4) Trochou nakrájeného křenu na kolečka
Až budeš mít plnou sklenici, tak to zalij teplou slanou vodou. Tata dává vrchovatou polévkovou lžíci soli na 0,5 litru vody.
Pak to dáš kvasit někde do tepla (třeba za okno na slunko) cca. 1 týden.
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Recept na hermouše
přísady +/- stejné, ty listy byly sice umyté, ale čerstvě natrhané z vína a třešně, co rostly na naší zahrádce, tak jestli se nedávají nějaké upravené/ sušené/ kupované ?