1. prippad kV rqdove a malej proud
2. pripad 60 -70V proud jo podle toho co to protlaci, prasetem
1 reakcí na tento příspěvek Trafo na omráčení prasete.
rancher píše: U nás se to dělalo palicí, holt jiná doba...
No já když byl na učňáku tak sem taky musel zabíjet palicí na který byl navařený trn. I v masně kde sem po učení nastoupil se tak zabíjelo hovězí . Dneska s tím všichni nadělají takový obštrukce, ale je to o tom, že nesmí být řezník lempl
1 reakcí na tento příspěvek Trafo na omráčení prasete.
E: docela koukám že jsou lidi co nejí jelítka ani jitrničky taková dobrota
Naposledy editováno 29.11.2014 20:04:26
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Trafo na omráčení prasete.
Tudiz proc toho vyrabet kila a zrat to na silu ?
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Trafo na omráčení prasete.
Creck píše: BladeRider> Protoze se to ve vetsim mnozstvi zkazi. Dneska neni problem si koupit jednu - dve jitrnice, platky tlacenky nebo jakykoliv vyrobek kdyz mam chut.
Tudiz proc toho vyrabet kila a zrat to na silu ?
Přesně.
Taky to nedělám a to to mám rád. Nikdy toho nesežeru tolik tak si to raději za pár korun koupím. Mám i vybrané řeznictví kde vím, že mi od nich chutná tak proč to dělat doma.
wolken píše: Přesně.
Taky to nedělám a to to mám rád. Nikdy toho nesežeru tolik tak si to raději za pár korun koupím. Mám i vybrané řeznictví kde vím, že mi od nich chutná tak proč to dělat doma.
Urcite , nikdo nezohledni cenu mrazaku a elektriny co do toho celodenne jde.
Neni lepsi kdyz mam chut si zajit a za dvacku si ty dva platky tlacenky koupit ?
2 reakcí na tento příspěvek Trafo na omráčení prasete.
Do restaurace jdu taky jen pokud je někde něco echt a chci to ochutnat.Takže jednou za čas si zajdu na něco dobrýho do Alcronu a nebo si občas zajedu třeba na Angus farmu do Soběsuk u Plzně.
Sám jsem kuchař mám praxi a jsem zvyklej na kvalitu takže mám neradši si připravit vše vlastní.Jde mi i o tu radost z tý práce.Tohle dnes dělaji lidi už jen proto že je to baví nebo jsou tomu zvyklí.Nic nevyjde dnes levnějc ani ty okurky nebo kompoty a stejně toho dělám každej rok víc jak 300 sklenic.
Nějakou úsporu bych v tom nehledal
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Trafo na omráčení prasete.
Treba ted delala kamoska na valassku zabijacku a ja dostal nejake vyrobky. Me je to pak lito kdyz vyhazuju podhrdli, tlacenku, a nastesti jsme jitrnice hodil do mrazaku.
Proste houby to vydrzi. I ten calvados vydrzi houby, za tri dny se potom v lednicce zaprasi
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Trafo na omráčení prasete.
Creck píše: BladeRider> Jasne, ale me je to lito
Treba ted delala kamoska na valassku zabijacku a ja dostal nejake vyrobky. Me je to pak lito kdyz vyhazuju podhrdli, tlacenku, a nastesti jsme jitrnice hodil do mrazaku.
Proste houby to vydrzi. I ten calvados vydrzi houby, za tri dny se potom v lednicce zaprasi
to mě je to taky líto tak tam chodim tak dlouho dokud to nesežeru a pak se rozčiluju v krámech s motohadrama že maj hadry snad na vietnamce
2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Trafo na omráčení prasete.
1 reakcí na tento příspěvek Trafo na omráčení prasete.
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Trafo na omráčení prasete.
1 reakcí na tento příspěvek Trafo na omráčení prasete.
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Trafo na omráčení prasete.
BladeRider píše: Tady nejde vůbec o peníze doma mě to stojí pochopitelně mnohem víc než když si to koupim já mám rád prostě když to mám svoje vlastní.
Do restaurace jdu taky jen pokud je někde něco echt a chci to ochutnat.Takže jednou za čas si zajdu na něco dobrýho do Alcronu a nebo si občas zajedu třeba na Angus farmu do Soběsuk u Plzně.
Sám jsem kuchař mám praxi a jsem zvyklej na kvalitu takže mám neradši si připravit vše vlastní.Jde mi i o tu radost z tý práce.Tohle dnes dělaji lidi už jen proto že je to baví nebo jsou tomu zvyklí.Nic nevyjde dnes levnějc ani ty okurky nebo kompoty a stejně toho dělám každej rok víc jak 300 sklenic.
Nějakou úsporu bych v tom nehledal
Kuchař "z povolání" sice nejsem, ale plotny se rozhodně nebojím a pod toto se klidně podepíšu. A že by třeba kompoty nevycházely levněji, to s mně nezdá, když to vše dělám z toho, co na zahradě vyroste. Co se nezavaří, jde do mrazáku a jak řešil Creck spotřebu mrazáku, tak to my řešit nemusíme, jelikož mrazák je doma i tak, prase neprase. A je plný hlavně králíků (rovněž domácí chov), jelikož králíka v ČR seženeš ledva tak od známého, ale v krámě ani náhodou. Občas sice bývá králík v lidlu, nebo v kaufu, ale to jsou žažloutlí, prťaví zmrdečci z číny, vyhnaní na farmách chemickými granulemi - i zadarmo drahé a koupí to jen tupoň, co v životě králíka neviděl. Sem tam jsme mívali přes sousedy půlku prasete, vždy se to zdělalo, ale potom, co si jednou dal řezník na čas a prase bylo až na konci jara, kdy bylo už moc teplo a musel jsem vždy ráno jak nepálský šerpa všechno přenosit z půdy do sklepa (55 schodů) a večer zpět, jsme od toho upustili.
Jinak k tématu - na prase je třeba tak 2 - 2.5A, ale nevybavím si, kolik může mít prase "odpor" mezi spánky. Ale odhaduju, že bude třeba tak 10kV, nebo více. Případně se dají udělat odbočky na primáru, nebo se dá trafo "přidusit" vhodně volenou tlumivkou.
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Trafo na omráčení prasete.
Creck píše: BladeRider> Jedine co je na zabijacce a podzimnim uzeni dobre ze se sejde rodina a vsichni se stepem jak dobytci
Přesně tak. Je to o tom se sejít.
Po poslední zkušenosti ale radši nebudu pracovat s ostrými předměty a chlastat u toho. Ruce už mám zjizvené dost.
RomanSS píše: Přesně tak. Je to o tom se sejít.
Po poslední zkušenosti ale radši nebudu pracovat s ostrými předměty a chlastat u toho. Ruce už mám zjizvené dost.
Jj O zradle to neni , jen ta spoluprace ze to porad jeste tak nejak umime vytvorit neco dobreho
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Trafo na omráčení prasete.
J.M.K.> Pokud zavařuješ z vlastní zahrady pak to samozřejmě levnějc vyjde o tom žádná.Já dokonce dostávám ovoce od známejch protože je jim líto to vyhodit.Ovoce jsem snad nikdy nekupoval.Co ale koupim tak jsou okurky nebo lilek.Tam zrovna dvakrát neušetřim ale zase mám možnost si udělat nálev jak mi chutná.Poslední dobou se mi osvědčilo přidat místo části cukru med.
2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Trafo na omráčení prasete.
Yura píše: kurňa chlape, to je paráda Klobouk dolu. Jak od babičky
jj, ta určitě do toho dávala citron a kiwi