Téma: recepty
 
8.12.2011 v 18:52
když už tu máme zimu,spousta zbytečnejch témat,tak jedno,který by někomu mohlo být užitečný

dávejte recepty vašich oblíbených a vyzkoušených jídel
ingredience,postup přípravy...pro blbce
pokud se najdou nějaký specialitky a fotky servírování a výsledků,bude to ideální
takže směle do toho,ať se něco přiučím a můžu testovat.

p.s.prosím odpusťte si diskuzi...jde mi o to posbírat na vlákně pouze recepty....dííík

oprava...ehm....krom odkazů,tak mě jde hlavně o ty VAŠE recepty...vymyšlený,nebo nějak poupravený

PRO OPRAVDOVÝ MISTRY...ODPUSŤTE SI RECEPTY NA KAFE,NEBO CUKROVÍ...TADY BYCH CHTĚL ŘEŠIT OBYČEJNOU GASTRONOMII JAKO MASO,OMÁČKY,POLÍVKY,ATD.......DÍÍÍK


Naposledy editováno 08.12.2011 19:18:43
Předchozí
1 2
Následující

recepty

10.12.2011 v 14:01 | Nahoru | #31
variace na steak Diane, jen míň náročný.
kuřecí prsní řízek trochu rozříznout aby nebyl tak tlustý a dobře se prosmažil. osolit, opepřit, kdo má rád kůrčičku tak zapráší hladkou moukou. osmažit na rozpáleném oleji po každé straně cca 2 minuty. vyndat na talíř. do výpeku z masa přidat kousíček másla, hodit na to dva na plátky nakrájené čerstvé žampiony, opepřit, osolit, nechat zhnědnout. zalít troškou smetany, max. 100ml, a nechat jen zahřát. omáčku přelít přes maso. dlabu s čerstvým chlebem (světlým hranatým z lídlu) dle mě, méně je někdy více, nerada překombinovávám

(reakce na) recepty

10.12.2011 v 14:02 | Nahoru | #32

trins píše: troubelín alá trins:
klasický troubelín,nebo pepa do trouby...či jak se to jmenuje
postupovat dle návodu na krabici,ale do rozkrojeného přidat jeden tvarůžek...zasypat přiloženým kořením a zakápnout oliv.olejem...a pokud na to nastrouháte ještě nivu,tak je to peklo
příloha: čerstvý rohlík,nebo bageta



S tvarůžky existuje jeden o dost zajímavější recept: Tvarůžková kunda

recepty

10.12.2011 v 14:34 | Nahoru | #33
Tohle zatím každýmu chutnalo

Boloňská omáčka

1 mrkev
půlka celeru
1 petržel (kořen)
1 větší cibule
500g mletého hovězího
1 dl mléka
2 dl bílého vína
1 velká konzerva loupaných rajčat
máslo
parmazán
sůl, pepř, 2-3 bobkové listy

Mrkev, celer, petržel najemno nastrouháme a cibuli nakrájíme na drobno. Na rozpáleném oleji restujeme cca 3 minuty. Poté přidáme mleté maso, osolíme a opepříme a restujeme, až je maso světle hnědé. Poté zalijeme mlékem a necháme je vyvařit, pak zalijeme bílým vínem a opět necháme vyvařit. Přidáme loupaná rajčata, bobkový list a pokud je nutné, přidáme vodu a za občansého míchání omáčku vaříme cca 1,5 hodiny (míchat často, ráda se připaluje). Nakonec přidáme do omáčky kousek másla a parmazán. Podáváme s těstovinami, případně lze použít do lasagní.

recepty

11.12.2011 v 16:36 | Nahoru | #34
Tady je recept na primitivní a téměř bezpracný a neoslizlý domácí knedlíky:

Potřebuješ:
- cca 1/3 pytliku hrubý mouky
- vrchovatou lžíci soli
- lžičku cukru
- vodu (nevim kolik, odhadem na vlacny testo..)
- droždí
- tvrdý housky

Do mísy nasyp třetinu pytliku mouky a udělej uprostřed ďůlek, do něj nasyp lžičku cukru a rozdrol droždí. Pak to zaleješ vlažnou vodou (né vařící, jinak zničíš to droždí, ani studenou) necháš to vybublat - cca 10 minut…, nasypeš lžíci soli nalejes vodu, a vareckou to prohnetes, aby to bylo takovy skoro vlacny lepivy testo, ale ne moc suchy, spis tekutejsi…nasypes housku na kosticky (idealne tvrdou) a zapracujes do testa… prikrejes uterkou a nechas minimalne hodinu kynout..

pak si namočíš ruce i utěrku (hodně). Vyklopíš těsto na utěrku a rukama vyplácáš takový dva knedlíky (moc se s nima „neser“, čím méně zasahuješ, tím lépe…) a zabalíš je do utěrky (aby se vzájemně nedotýkaly. No a vložíš je na pařák do hrnce (voda v hrnci těsně pod pařák) (voda se už musí vařit) a položíš je s tou utěrkou na pařák a přikreješ pokličkou a 30 minut na to ani nešáhneš (když šáhneš a odklopíš, tak se ti zdrcnou ) prostě si jich nevsimej.. Po půl hodině vyklopit a rozkrájet nití..

recepty

11.12.2011 v 16:44 | Nahoru | #35
Tak já teda taky jeden přidám, testovala jsem ho a je luxusníííí S originál návodem i foto

Recipe for chocolate mouse :

Easy way: put crazy awesome nice dutch guy in kitchen.

Hard way:
Ingredients:
2 tea spoons powder sugar
125ml whipped cream
150-200gr. Dark(puur) chocolate (depending on if you want lighter or darker mouse, i used 150)
2 egg yokes
4 egg whites

Whipe the whipped cream, while melting the chocolate, and put the cream in fridge while doing the rest. Whip egg whites till it's stiff enough. When chocolate is completely melted, let cool till about 41c (check by dipping pinky in it. If it's to hot you will feel) put the 2 yokes with powder sugar in the chocolate and mix it good. Warm it back up for about 5-10 seconds. And then mix it with the whipped cream. After that, mix it carefully with the egg whites. Put it in glasses and let set in fridge.
If you did it wrong with chocolate temp the mouse won't completely set, but remain a bit soft. Enjoy. ;)

[img]
[img] to měla "easy way", takže osobní poznatky k výrobě přidat nemůžu

Naposledy editováno 11.12.2011 16:48:40

(reakce na) recepty

21.12.2011 v 18:11 | Nahoru | #36

Karlie píše: Koupíme pytlíčkový čaj. Dáme vařit vodu do rychlovarné konvice (nehrozí, že se vypaří jako z hrnce). Čaj opatrně vyjmeme z krabičky, oddělíme část s papírkem od pytlíku a omotáme šňůrku kolem ouška od hrníčku (pokud pijete ze skleničky, je možné papírek podržet prstem, ale pozor, ať se nespálíte nebo vám paírek nevyklouzne). Zalijeme vroucí vodou. Počkáme zhruba 5 minut a pytlík s čajem vyjmeme. Podáváme dle chuti třeba s citrónem či cukrem.

1 pytlíček čaje
250ml vody
cukr, citron



Já už čas párkrát vyjmul z krabičky i neopatrně a taky se nic nestalo ...

(reakce na) recepty

21.12.2011 v 18:14 | Nahoru | #37

fingolfin píše: Nahoru dám švestky >>> zkvasím to >>> spálím to >>> skapu to >>> piju to >>> chutná to !!!

PS: nic nevymýšlím ani neupravuju
PPS: foto jako výsledek



Předchozí
1 2
Následující
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist